Inlägg från: lynx vox |Visa alla inlägg
  • lynx vox

    BF oktober 2019!

    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-27 20:33:37 följande:

    Jag fick en sån himla dipp igår och har varit deppad hela dagen idag, har knappt haft aptit. Det känns som om alla får sina barn tidigare eller via igångsättning innan ens ha nått v. 41. Och själv sitter man här nu en vecka innan bf och sliter snart av håret om det inte startar snart.. har haft så mycket känningar och tecken men sen bara försvinner allt och besvikelsen byggs på mer och mer för varje gång. Nu sätter jag mig snart med armarna i kors likt ett barn och vägrar allt fram tills dess att han beslutar sig för att komma. 38+5 idag, kämpa på....


    Förstår din känsla! Jag är ju bara i v.36 än, men har börjat få mer o mer sammandragningar och små förvärkar ibland, så det är klart att man inte vill gå hela vägen ut, utan tycker det borde starta i förväg!!!

    Min förra förlossning startade dock 3 dagar eftee att slemproppen gått, med vattenavgång, så jag försöker inbilla mej att det kan bli någon liknande start även denna gång...
  • lynx vox
    Mia86a skrev 2019-09-26 05:55:33 följande:

    Haha ja jag upplever också att min mage är större denna gång men det visar sig inte på mina SF-mått, men jag märker det på hur kläderna sitter, kanske är så att min mage bara har annan form än tidigare graviditeter.

    När kom din första?

    Mina har kommit på bf+8 och bf+14, så de har haft gott om tid att växa på sig där inne. Är i v 37 nu så förmodar att det är några veckor kvar om denna bebis inte växer i rekordfart fram till nästa tillväxtultraljud i v 39.


    Min första kom på bf+7 och vägde då knappt 3700g, så antar att hon var färdig precis då och inte tidigare...

    Men där ville de gärna flytta tillbaka mig vid rutinuldraljudet, vilket de inte fick då jag den gången gjort en ivf. (Som om det spelade någon roll egentligen, men det hade läkaren sagt o ville INTE tänka att bebisen skulle komma senare än bf:D ).

    Den här gången har jag blivit flyttad åt andra hållet o skulle annars enligt första beräkningen varit inne på att få en novemberbebis, men har nu bf 28 oktober istället.

    Så jag inbillar mej att denna lilltös kommer snabbare än på bf bara på grund av denna totalt ovetenskapliga jämförelse med min förra graviditet *hahaha*
  • lynx vox
    Fjiorgyn skrev 2019-09-27 06:34:49 följande:

    Inatt 27 september föddes min son, otroligt svår och lång förlossning men i slutändan värd varenda sekund!! Har sovit 2h på 3 dygn och fick tyvärr dela rum med en annan mamma. Sitter med min son i famnen (som inte vill sova någon annanstans) och försöker hålla mig vaken till 8 då min sambo är välkommen hit.


    Åh så härligt ändå att vara klar med det hela. Läskigt när det börjar med en blödning på det där sättet. Hade nog fått panik om jag upplevt det... Sa dom något om var blödningen kom från?

    Jobbigt att inte få ha mannen med. Med min första var jag otroligt glad över att få ett eget rum. Jag sov ingenting knappt på 3 dygn, så var riktigt jobbigt. Min dotter ville aldrig i princip sova någon annanstans än nära, och på BB var den lilla plastlådan totalt överflödig:)
  • lynx vox
    Etta skrev 2019-09-29 17:44:21 följande:

    Igår eftermiddag föddes vår dotter efter en snabb förlossning! Allt har gått bra! :) Så det blev en september-bebis här!


    Åh!! Stort grattis!!!!
  • lynx vox
    Fröken W skrev 2019-09-30 20:48:06 följande:

    Hej på er! Jag skriver inte mycket här men läser desto flitigare. Grattis till er vars bebisar redan är här, hoppas att ni alla mår bra.

    Jag har en liten fundering som jag undrar ifall fler känner igen. Sedan någon vecka tillbaka har jag jag haft ont i magen till och från. Vet inte hur jag ska förklara känslan men det är som att bebisen spänner ut sig åt sidorna och inte får plats kombinerat med magknip. Alltså åh vad svårt det är att beskriva en känsla!

    Jag var på ett tul idag och allt såg bra ut med bebisen. Hade inte en tanke på att fråga om magontet eftersom jag inte kände det just då.

    Någon som känner igen sig? Idéer om hur man kan bli av med det? Kan det vara pga metformintabletterna som jag ätit i snart en månad pga graviditetsdiabetes? Vecka 36+2 idag.


    Hej!! Jag är på 36+0 idag så typ 3 dagar efter sej då!

    Jag har haft liknande. Magen är spänd och gör ont. Kan knappt gå upprätt. Har trott att det är sammandragningar? Hade inget sånt med första dottern för 13 år sedan, men tycker det stämmer rätt ok med beskrivningarna jag läser på nätet. Jag har ingen graviditetsdiabetes eller sånt, så det är i alla fall inte orsaken i mitt fall...

    Häromdagen när jag kände det ställde jag mej på knä på en kudde på golvet o lutade mej över soffans divan. Kändes lite bättre då. Försökte profylaxandas, men kändes inte som att det hjälpte. Så småningom försvann det dock av sej självt. Min förhoppning är att det innebär att jag inte behöver gå över tiden den här gången;)

    Är det ditt första barn??
  • lynx vox
    Fröken W skrev 2019-10-02 19:13:21 följande:

    Jag har fått uppfattningen att sammandragningar bara innebär att magen blir spänd och hård men att det inte gör ont, möjligtvis att det är ett obehag men inte smärta.

    Kände inte heller av sammandragningar eller sådan här magont med första barnet. Håller tummarna för att det kan göra att kroppen och bebis är redo för förlossning lagom till bf. Födde på bf+9 sist. Hur mycket senare kom din förstfödda?


    Ja du... Jag har ingen aning om huruvida det ÄR sammandragningar eller annat, men då vi verkar vara åtminstone 3st i samma vecka som har liknande är det nog rätt normalt i alla fall:)

    Hon kom exakt på dagen en vecka efter bf... Blir det bf+6 då?
  • lynx vox
    Fröken W skrev 2019-10-02 19:21:36 följande:

    Från att knappt skrivit alls till att bomba er med mina frågor och funderingar :P Här kommer två till, hoppas någon kan svara.

    1. Vilka är era bästa tips mot halsbränna och sura uppstötningar? Senaste nätterna har det inte blivit mycket sömn pga av detta. Kombinera det med x antal toabesök och att vakna för att vända sig i sängen så blir det väldigt tröttsamt. Så, vad har funkat för er?

    2. Finns det någon sista vecka för gravidmassage? Jag är i vecka 36+4 nu och skulle tycka att det vore skönt med lite massage så här på sluttampen.


    Jag äter omeprazol på morgonen och om det kniper tar jag även en till kvällen. Däremellan tar jag gaviscon om det inte känns bra. Dessa ska man kunna kombinera fritt! Hade värsta halsbrännan i somras o läste då att sötmandel kan funka. Provade o det funkade så bra på mej att jag var beroende av dom en vecka. Så det är också ett tips!

    Gällande massage kan du ta det fram till förlossningen;)

    Jobbar med arbetsskador (och utbildning) med bl a massage och det finns egentligen ingenting som kräver att man har en speciell utbildning i gravidmassage för att behandla gravida. Bara ett sätt att höja priser o sälja kurser till massörer samtidigt som man kan lura gravida att DET skulle vara enda möjligheten till att få hjälp.

    Själv har jag gått hos både naprapat, massör och kiropraktor under min graviditet och då har jag ändå, under precis hela graviditeten varit livrädd för missfall eller att något skulle hända med barnet. Men gällande behandling finns ingenting att oroa sej för så länge man går till någon med sunt förnuft, utbildning o god kunskap.
  • lynx vox

    Hur går det för alla??

    Någon som fått barn än? Eller känner att det är på gång? Själv har jag insett att jag har typ ett par brallor jag kommer leva i resten av graviditeten, för de är dom ända jag tycker är bekväma nog både för mage o höfter. Jeansen trycker numer vid höfterna så det känns som på natten när jag vaknar med värk där.

    Hos bm i torsdags fick jag veta att huvudet sjunkit längre ner, mitt SF-mått är 38 (är inte det galet mycket? Hade 35-36 när jag födde första barnet) och att allt såg bra ut.

    Är på kontroller varje vecka då jag är så orolig över att något ska gå fel & på onsdag ska jag träffa en psykolog. Det jobbiga är ju att dom dagar bebistösen rör sej som hon ska så känner jag ingen oro. Det är ju när hon har vilodag o tar det lugnt som jag blir orolig... Och då hjälper det väl knappast att prata om det?

  • lynx vox
    Anonym (Emelie) skrev 2019-10-06 10:51:53 följande:

    Hej!

    Jag har gått 3 dagar över tiden nu. Lagom jobbigt.. har ju så mycket sammandragningar och förvärkar. Vissa nätter sover jag inte. Mitt barn ligger helt fixerad men har dock legat så i 3 veckor. Jag är rädd för att gå över tiden ännu mer med tanke på riskerna. Jag går också på kontroll nu varje vecka, ska be barnmorskan om hinnsvepning och prata om igångsättning den 10e.

    Vilken vecka är du i?


    Men då är det nära i alla fall <3

    Jag är i 36+5, så har fleeeeera veckor kvar!!!

    Min bn pratade också om hinnsvepning ifall jag går över tiden och allt ser moget ut, eftersom jag är så orolig...
  • lynx vox
    överytan skrev 2019-10-06 12:06:17 följande:

    Jag är på bf +2 och tiden går så långsamt. Ska få hinnsvepning imorgon, så vi får se om de kan hjälpa en lite på traven :) jag har SF mått 37 haha.

    Förstår hur du känner, blir också orolig när bebis har lite lugnare stund. Men sedan kör hon igång igen och så glömmer man att bebis varit lugn.


    Du ser!!! Du är på bf+2 och jag 36+5 och jag har större SF-mått:/ gigantisk jättebaby att klämma fram för en annan då kanske...;)

    Håller tummarna för hinnsvepningen
Svar på tråden BF oktober 2019!