• Anonym (Mobba­d)
  Ons 30 jan 2019 13:38
  767 visningar
  8 svar
  8
  767

  Vad är okej?

  Tycker det är bra att du vill ta tag i problemet innan det eskalerat. Jag har själv varit mobbad och önskade inget hellre än att någon skulle "stå upp för mig".

  Kanske ni föräldrar kan prata med varandra om detta, ta upp det med lärare/rektor/annan skolpersonal.

  Ju tidigare ni tar tag i detta desto bättre, anser jag.

  Önskar er och främst er som stort lycka till!

 • Anonym (Mobba­d)
  Ons 30 jan 2019 13:51
  #6
  Farsanbalou skrev 2019-01-30 13:44:21 följande:

  Mitt första svar var till Moder1. Tack!

  Tack anonym! Tråkigt att höra att du blivit mobbad. Jag själv har aldrig blivit utsatt eller utsatt någon annan. Bara skyddat någon annan. Så jag har inte koll på hur tidigt saker börjar. Men vi pratar mycket med sonen, om vad som hänt och känslor. Än så länge är det inte något som är ett stort problem. Men han tycker det är skönt att vi pratar om det.

  Nästa steg är skolan och föräldrarna. Skolan är påpekad fast om ett annat barn, som verkar ha lugnat ner sig lite nu. Men nu har alltså bästa polaren börjat. Helt otroligt. Blir skolan igen sen föräldrarna. Jobbigt samtal när man är nära varandra. Men så får det bli.


  Jag var fem år när det började och slutade inte förrän jag själv tog beslutet att hoppa av gymnasiet. Ta upp det med skolan och berätta precis hur det ligger till. Att ert barn är utsatt för mobbning och att skolan måste göra sitt för att hjälpa ert barn. Nämn inget om att "det inte är nåt stort problem" för varken skola eller föräldrar.

  Om du vill bolla tankar, erfarenheter eller annat så är du välkommen att skicka ett PM till mig.
Svar på tråden Vad är okej?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.