• Frekvens

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    Hej alla!

    Fick mitt andra missfall för två veckor sedan. Tankarna snurrar och jag undrar hur många fler man kommer att behöva genomgå, hur många man orkar. Fan också.

  • Frekvens
    UndrandeSökare skrev 2019-02-21 10:38:52 följande:

    Hej ! Beklagar dina 2 missfall. Jag förstår att det är jobbigt. Om man fått 3 missfall i rad utan barn emellan så kan man få göra en missfallsutredning. Då kontaktar man Kvinnokliniken på närmaste sjukhus och säger att man vill ställa sig i kö för en sådan utredning.

    Jag och min man har haft 6 missfall, efter 3e gjorde vi en missfallsutredning i Sverige, som tyvärr inte visade något. Efter 4e hittade jag Atentråden här på Familjeliv och vi reste till Aten för en bättre utredning där. Den visade att jag har en blodkoagulationssjukdom och överaktivt immunförsvar. Fick behandling med Intralipiddropp, Kortisontabletter, Fragmin och Trombyl.

    Det kan nämligen vara kvinnans immunförsvar som orsakar missfallen. Men detta "tror inte" svenska läkarkåren på.

    Men börja med den svenska utredningen, om inget hittas, vänd er utomlands direkt. I Sverige finns tyvärr ingen bra hjälp att få om man lider av upprepade missfall.

    Jag kan tipsa dig om www.fertilitetsguiden.com

    Samt boken "is your body babyfriendly" av Alan E Beer. Finns på Bokus och Adlibris för ca 200kr.

    Läs gärna i Atentråden också. Den heter "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".


    Så himla fin du är. Tack!
  • Frekvens
    Jsv17 skrev 2019-02-21 13:09:21 följande:

    Beklagar dina missfall Jag har också haft två på rad.... Hur många orkar man, ja, det undrar jag ibland... men jag är envis och tror att det kommer att krävas mycket innan jag ger upp.

    Det är tufft men jag väljer att bara köra på som vanligt en vända till dvs hoppas att det faktiskt var slumpen som gjorde att det råkade bli just jag och just två ggr på raken. Blir det ett tredje så har läkaren redan diskuterat utredning och då får man väl fundera på olika saker man kan testa själv (finns ju olika problematik som undrandesökare skriver om och då vissa saker man kan prova själv) men som den obotliga optimist jag är så tänker jag att det är klart det ska gå hela vägen nästa gång


    Ja, min kämparglöd beror på dagsformen helt klart. Oftast så är jag också positiv men vissa dagar undrar man hur man ska orka med det igen om det händer. Har mycket katastroftankar. Speciellt efter senaste missfallet då jag tuppade av utomhus, rakt in i en vägg. Som tur var så var min sambo med mig!

    Vill bara att denna mens ska komma så att vi kan försöka igen sen! Denna eviga väntan.

    Kram till dig, tack för att du skrev!
  • Frekvens

    Drömmer ni mycket om bebis/missfall? Jag har inte gjort det hittills men inatt drömde jag att jag fick missfall i ca v.20. När jag håller fostret i min hand så öppnar den ena ögat och jag får panik inombords och är så rädd att den lilla lider. Sen snabbspolas tiden ett par månader och vår bebis lever pga jag började handmata med bröstmjölk.

    Jobbig dröm med ett bra slut. Men kan inte släppa minnesbilden av att den öppnar sitt ena öga..

  • Frekvens
    Phie84 skrev 2019-04-15 13:58:29 följande:

    Ja har gått längre än mina tidigare missfall å känner mig som ett riktigt Preggo ;D


    Så glad för din skull! <3
Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet