• 1234568

    Flicka vill vara pojke

    Men jösses, haft du verkligen slutat använda ordet flicka? För att en fyraåring säger hon vill vara pojke?

    Min fyra åring vill vara katt ibland, kryper och jamar. Ibland vill hon vara kille och ha snopp, ska då kissa stående. Idag ville hon vara Afrika.

    En fyraåring har mycket idéer och fantasin flödar. Låt henne leka att hon är en kille, men att sluta använda ordet flicka så tror jag bara skapar en osäkerhet.

    Jag brukar inte säga så mycket när hon vill vara en katt och säger hon ska bli en katt när hon växer upp. Hon har tom gråtit när jag sa att man inte kan bli en katt. På samma sätt blir inte din flicka en pojke, och även om det kanske i hennes värld är tungt just då och där att höra det, så är det ju så oavsett.

    Fundera inte då mycket på det, det går över.

  • 1234568
    cleoeme skrev 2019-02-01 09:51:46 följande:

    Hur tycker du jag förvirrar henne? Jag har ju förklarat att hon har snippa som flickor har. Men jag låter aktivt bli att kalla henne för flicka eftersom hon inte vill det. Hon leker med alla möjliga leksaker och jag har förklarat att pojkar kan ha rosa och flickor kan ha blått tex. Hon har själv sagt, utan min påverkan, att hon inte vill ha klänning eller rosa.


    Men nu går du ju emot dig själv. Du skriver innan att du endast köper neutrala kläder, och sedan säger du till barnet att en flicka kan ha blått och pojke rosa. Men det finns ju inte med i ditt val av inköp, så du kan ju inte då heller veta vad flickan föredrar.
    Och inte heller blir det rätt i flickans värld när du säger en sak (pojkar kan ha rosa, flickor blått), men inget av det köper du hem. 
    Och jag har svårt att tro att du inte försöker påverka flickan. Dels att du undviker ordet flicka, du köper inte hem några kläder i flickfärger. Och du verkar tänka mycket på den här saken. Dom flesta skulle säga jaja, och inte tänka mer på det.

    Min flicka ville vara pojke och ha snopp en tid. Hon grät för att hon inte hade snopp, och skulle stå och kissa på över toa. Tog ett par veckor sedan gick det över. Och hon har haft den här perioden i omgångar. Jag har aldrig förstorat upp det, slutat kalla henne flicka eller gjort något mer av det. Det går över.

    Om du vill förvirra henne så ska du göra exakt det som du gör. Men jag tror mer att det är mamma som vill att flickan ska vara lite speciell på det här planet. Verkar vara det som är inne just nu.

    Har du sagt åt flickan att man kan ha rosa när man är flicka? Menar du påpekar ju att man kan ha blått när man är flicka, varför påpekar du inte att man kan ha rosa också?
Svar på tråden Flicka vill vara pojke