• ETOVA

    BIM Mars 2019

    Jag är också gärna med :) just nu är det bara några dagar till bim för mig (på tors 7/2) men har inga större förhoppningar på denna omgången, och därefter är bim 3/3 så har redan börjat snegla på mars :p Vi bestämde oss i början av januari i år att börja försöka litegrann men har dålig koll på när ägglossning är och sånt! Kul med lite sällskap och folk att bolla tankar och symptom med :)

  • ETOVA
    Skrev för några dagar sen att jag inte hade så höga förhoppningar på chanserna i februari, och igår kom mycket riktigt mensen, så nu siktar vi på äl 16/2 och bim 2/3, kanske blir det tredje gången gillt? lägger till mig i listan och hoppas, för oss och för er!!

    BIM LISTA


    1/3 Malin 888

    2/3 Love5, ETOVA

    3/3 Funderar81

    4/3 Minnie768

    5/3 Editb

    6/3 Jagerika, Honsomlängtar

    7/3 QueenS, Missempi

    9/3 Siri88

    10/3 Kakan32
  • ETOVA

    Jag fundera på en grej.. hur tänker ni kring alkohol nu när ni försöker bli gravida? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra själv: inte dricka alls, bara dricka mellan mens och äl, dricka måttligt oavsett var i menscykeln jag är eller inte tänka på detta alls...?

  • ETOVA
    frugr95 skrev 2019-02-09 09:26:57 följande:
    Jag lever på som vanligt och försöker att inte tänka alltför mycket på att jag vill bli gravid för då hade jag nog blivit ännu mer besviken när man inte plussar! Liksom att ?fan nu har jag ju ansträngt mig massa?.. typ så! Jag vill försöka njuta av livet lite och inte bara stressa kring det man längtar efter mest haha! :)
    Tack för svar, jag tänker lite likadant, går ju inte att anpassa hela livet heller :)
  • ETOVA
    Malin888 skrev 2019-02-08 18:47:50 följande:
    Jag upptäckte i v7 att jag var gravid med min son som nu är 1... Jag levde loppan i marbella då med rejält med skumpa och cig, jag la av så fort jag märkte va gravid, men läkaren övertygade mig skarpt när han förklarade att babyn första veckorna inte får näringen av moderkakan. när det går över till moderkakan så är det mkt viktigare att "sköta sig" 
    Hoppas det hjälpte ngt :)
    Ja jag tänker lite så att det är ju så många som inte har en aning i det supertidiga läget... Och om det dessutom inte går över till fostret borde det ju verkligen inte vara någon fara om man tar nåt glas vin ibland..
  • ETOVA

    Jag hade äl igår enligt appen, dag 11 i cykeln, men har inte gjort ältest eller tempat och märker aldrig av min äl så inte alls säkert det stämmer. Brukar också variera i appen mellan att visa äl dag 9-13 beroende på om cykeln är 22-26 dagar. Vi har legat varannan dag sen i söndags i alla fall så oavsett hoppas jag vi prickat in nån bra dag ;) Sen är grejen den att jag har varit tvungen att köra en Ipren- kur på tio dagar, typ samma period, har två dagar kvar. Inte kul eftersom jag hört att det kan minska chanserna... vad tror ni om det? Har ni egen erfarenhet eller har hört om saker om det?

  • ETOVA
    Jagerika skrev 2019-02-18 00:16:14 följande:

    Jag har ätit Ipren en månad och då försvann både mensen och hade ingen ÄL så ja det kan har påverkan tyvärr :/ va tvungen att äta dom då inget annat hjälpte. Behöver absolut inte bli så för din del! Men så du vet om det :)


    Tack vad bra att veta att det blev så för dig. Åt du typ tre om dagen då? Var det en ÄL som försvann? Även om det inte är säkert att det blir likadant för mig är det bra att ha med sig så slipper jag ha några höga förhoppningar just denna månaden och bli besviken.
  • ETOVA
    frugr95 skrev 2019-02-18 08:00:30 följande:

    Hoppas de satt sig ett litet för nu då :D jag vet ingenting utefter erfarenhet om Ipren minskar chansen att bli gravid men jag blev avrådd från barnmorskan att absolut inte ta det när jag var gravid - för det är så muskelavslappnande! Googlade och hittade detta: www.1177.se/Kronoberg/Stall-en-anonym-fraga/Fragor/Ska-jag-undvikaibuprofen-om-jag-vill-bli-gravid/

    Men eftersom du inte tagit stickor eller tempat så är det ju svårt att veta om din ÄL varit eller ej! Men vi håller tummarna för att det tagit sig :D <3


    Tack för länken, verkar ju inte vara nån bra kombo alls det där med Ipren och graviditet, ens innan. Så kommer inte ha höga förväntningar denna gången, även om chansen kanske finns :)
  • ETOVA
    Cis skrev 2019-02-23 09:22:16 följande:

    Någon som har symtom ännu? Vet att det är supetidigt för de flesta här men jag och några fler har ju bim precis i början av mars. Hur går det för er? Jag hade ägglossning 15 feb. Fick ömma bröstvårtor redan den 21 feb och igår började kramperna i tjejmagen och idag har jag nästan ont hela tiden. Dessutom är jag varm som en kamin sen igår och är rosig om kinderna sen några dagar. Varit likadant tidigare graviditeter. Så hoppas hoppas jag inte är skengravid.


    Jag hade förmodligen ägglossning ca 16:e (enligt appen- tog inga test/ temp), åt även Ipren 10 dagar så lite oklart im det ens blev nån äl, men hursomhelst har jag varit riktigt riktigt trött tre dagar i rad, 20, 21, 22 feb alltså till igår. Idag är jag piggare (vilket jag är glad för eftersom jag ska åka Vasaloppet imorgon hehe ) Kan trötthet så tidigt vara ett symptom? Bim 2/3.
  • ETOVA

    Fick mensen imorse, typiskt, men också ganska väntat. Två dagar tidig var den också, redan CD 22. Tröstar mig med att jag har så kort menscykel och därmed ny chans igen snart. Ny bim beräknad till 24 mars. Lycka till alla och stort grattis till er som plussat

  • ETOVA

    Jag har BIM på söndag och igår upptäckte jag att jag har en massa ljusa prickar på brösten, på vårtgårdarna. De sticker upp lite från övriga huden. Tror inte att de har varit där innan, har aldrig lagt märke till dem i alla fall. Bröstvårtorna ömmar också mer än vanligt. Någon som vet något om de här prickarna? Fler som har dem?

  • ETOVA

    Dagen före BIM nu. Fick mensvärk i förrgår kväll, som sen försvann ganska snabbt. Sen kom den tillbaka igår mitt på dagen, och försvann. Sen har jag inte känt något. Mensen har varit tidig de fyra senaste cyklerna så jag har trott att den var på gång men ännu har den inte kommit. Har även haft ömma bröstvårtor och ovanligt tydliga ljusa prickar på vårtgårdarna, plus att jag fick ett riktigt näsblod häromdagen, vilket jag aldrig haft innan, kan det vara ett tecken tror ni?

  • ETOVA
    Hallonpaj skrev 2019-03-24 03:16:40 följande:

    Så spännande! Uppdatera oss om hur det går <3

    Allt kan vara ett tecken har jag lärt mig, verkligen individuellt :) De gånger jag varit gravid har jag inte känns någonting alls. Men jag visste inte om att jag var gravid så kände heller inte efter... Blodflödet ökar ju ganska snabbt vid en graviditet så näsblodt kan ju ev vara en följd av det, precis som vissa kan börja blöda från tandköttet. Spännande som sagt :D


    Tack för svaret, och grattis, jag såg att du plussat! Här har fortfarande ingen mens kommit. Tror det blir test imorgon eller onsdag (BIM +2 eller 3) vill gärna hålla lite på det. Har även kvar mensvärken som kommer och går. Hur går det för er andra som har bim nu i dagarna?
  • ETOVA
    bibimbap skrev 2019-03-27 20:43:42 följande:

    BIM+2, ingen mens men mycket flytningar. Ju fler dagar som går desto mer börjar man fundera såklart, haha. Plussade med min dotter 29 mars 2016 så det vore lite kul att testa den 29e nu också om ingen mens kommit. Men, kroppen har spelat mig ett spratt tidigare och jag har inte riktigt koll på ägglossning så jag vet inte.. Aaah.


    BIM +3 här och också mycket flytningar så jag tror hela tiden att det är mensen som kommit :p Har nu haft ömma bröst drygt en vecka, mensvärk i 6 dygn, prickar på bröstvårtorna och näsblod. Visst blir man lite knasig av att fundera? Tänker att symptomen lika gärna kan vara tillfälligheter eller att man lägger märke till saker på ett annat sätt nu. Men just den ihållande mensvärken hittar jag ingen annan förklaring på. Och mensen har aldrig varit såhär sen förut. Får alltid mens på CD 23,24,25,26 eller 27. Idag är CD 28 :) Ska testa på fredag jag också. Om inte mensen kommit då förstås. Uppdatera gärna hur det går!
  • ETOVA
    bibimbap skrev 2019-03-28 07:04:06 följande:

    Det låter ju onekligen lovande! Jag är på CD 34, men jag har å andra sidan 31 dagar i snitt, 35 förra månaden tex. Så det varierar lite. Jag har också mensvärk som kommer och går, och ett illamående som börjar smyga sig på. Annars inget speciellt. Men ja, jag tänker också att det lika bra kan vara tillfälligheter, det har ju hänt tidigare att jag trott att jag varit gravid haha.

    Jag kommer troligtvis att banga på fredag, tycker det är så otroligt trist med negativa test och får hellre mensen. Men vi får se. Har inget test hemma så jag måste köpa ett också.

    Har ni försökt länge? Detta är vårt tredje försök, som iofs inte riktigt blev ett försök iom att jag valde att strunta i alla appar efter förra mensen. Så jag minns inte ens när vi låg, haha. Håller tummarna för dig!


    Ja jag håller med, tycker också det känns bäst att avvakta med test och bara få mens i så fall, är därför jag valt att vänta så pass länge som jag gjort nu. Plus att jag blir glad varje gång jag inte får mens, haha :) Ja det är ju lätt att ?lura? sig själv, jag har också trott jag har varit gravid innan (men inte såhär mycket, och det är lite läskigt). Vi är också på tredje försöket. Tror vi prickade bäst hittills denna gången, men är osäker för jag använder inte äl- tester eller temp. Inga barn tidigare. Men det hade du va? Håller tummarna för dig också! Och alla er andra förstås :)
  • ETOVA
    bibimbap skrev 2019-03-29 08:34:23 följande:

    Hörrni, jag vågade testa och det blev fasiken positivt! Exakt på dagen tre år sedan jag plussade med dottern, får hoppas dom slipper dela födelsedag om detta går vägen. Gjorde testet själv och överraskade den blivande tvåbarnsfadern i sängen. Han blev sjukt förvirrad men glad =)


    Wow grattis!! Så roligt :) kul att det var på exakt samma dag också. Nu har ni verkligen anledning att fira i helgen:) Jag ska testa i eftermiddag, håll tummarna!
Svar på tråden BIM Mars 2019