Forum Upprepade missfall - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur ska jag våga bli gravid igen efter 4 missfall?

  Fre 8 feb 2019 23:10 Läst 0 gånger Totalt 24 svar
  Visar endast inlägg av UndrandeSökare - Visa alla inlägg
 • Fre 8 feb 2019 23:10 #1
  Humlan88 skrev 2019-02-08 22:34:33 följande:

  Haft minst 4 missfall. Varit på utredning (hittade inget fel) jag är så rädd att bli gravid igen. Kommer ej kunna slappna av om jag blir det. Nån mer med upprepade missfall, hur tog ni er igenom? Rädsla varje gång man går på toaletten m.m Hur ska man orka?


  Jag beklagar dina missfall, jag har haft 6 missfall så jag kan förstå hur det känns. Tyvärr finns det dåligt med hjälp i Sverige om man just lider av upprepade missfall.

  Men det du kan göra själv är försöka hitta en gyn som vill skriva ut Trombyl, Fragmin och prednisolon åt dig. Dessa mediciner kan öka chansen att det går bra nästa gång. Annars om du inte får tag på recept, så köp receptfria Albyl Minor 250mg på Apotea.se och dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedelstablett per dag. Det motsvarar Trombyl 75mg. Man kan också köpa receptfri Progesteronkräm (Progesterall) på nätet.

  Jag kan tipsa dig om tråden "9 missfall sen fick jag veta varför" här på Familjeliv. Efter mitt 4e missfall hittade jag den tråden och läste och gick sen vidare och läste i Atentråden " Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

  Sen reste vi till Life clinic i Aten och fick en bättre utredning där (mycket bättre än den svenska missfallsutredningen). Den visade att jag har en koagulationssjukdom och överaktivt immunförsvar som orsakar våra missfall. Behandlingen består av intralipiddropp, Fragmin, trombyl och kortisontabletter.

  Du är varmt välkommen till Atentråden om du vill, där är vi många i samma situation som stöttar varandra.

  Många har också lyckats få barn tack vare utredning och sen behandling på distans via Dr D på Life clinic.
 • Lör 9 feb 2019 16:57 #3

  Humlan88- Åk till Aten och för en immunutredning så du får tillgång till stödmediciner som Trombyl, Fragmin, kortison och intralipid inför nästa gång, eller ta kontakt med Marie på Fertilitetplus så kan hon nog hjälpa dig.

  Har man haft många missfall så kan man behöva ta mediciner till hjälp för att lyckas få barn.

 • Tor 14 feb 2019 09:31 #8
  Humlan88 skrev 2019-02-14 09:19:06 följande:

  Ja, hittade ingenting :( kram


  Beklagar att utredningen inte visade något. Men det kan vara ditt immunförsvar som orsakar missfallen och det utreds ej vid missfallsutredning i Sverige.

  Ring och prata med Marie på Fertilitetplus så kan hon nog hjälpa dig att ordna stödmediciner inför nästa försök. Då minskar man risken för missfall.

  Annars finns det också mer hjälp i Atentråden. "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

  Kan du tänka dig att åka till Aten för en bättre utredning där?
 • Tor 14 feb 2019 13:02 #10
  Lunne skrev 2019-02-14 10:51:24 följande:

  Hur mycket predisolon brukar man få ordinerat att äta? Och finns det några läkara i Sverige som har kunskap om detta? Jag äter predisolon normalt när jag inte är gravid vid behov i perioder, då mitt immunförsvar lätt orsakar inflamamtioner. På ordination från läkare då. Allt jag fått höra om graviditet är dock att jag absolut inte ska ta dem när jag är gravid. Så jag följde det i höstas, kände de typiska inflamamtionssignalerna komma igång, och sen blev det MA trots att allt såg bra ut bara 4 dagar tidigare (ja, jag förstår såklart att det kan ah varit ren slump att det sammanföll). Läkarna jag träffat menar att det inte kan ha något med saken att göra och att inflammationshämmande bara är negativt under graviditet och därför  bara kan komma på kan komma på tal om jag skulle bli så dålig att jag typ hamnar på sjukhus (vilket har hänt tidigare innan jag fick bra kontroll på immunförsvaret genom att ta kortison när det behövs). Nu har jag väl kanske inte tänkt börja självmedicinera än då jag "bara" haft ett missfall, men tycker det är så konstigt att man här typ låtsas som att immunförsvaret inte riskerar att påverka graviditet då den kunskapen verkar vara väl spridd i andra länder =/


  Svenska läkare i allmänhet har noll procent kunskap om detta område, och de "tror inte " på att kvinnans immunförsvar kan orsaka infertilitet. Detta beror på att det inte är bevisat i stora dubbelblinda studier i Sverige. I Sverige accepteras inte vad som görs utomlands. Det är därför vi åker utomlands för där finns mycket mer kunskap.

  De enda läkare i Sverige som har lite kunskap är ivfFalun, de håller på att göra en studie på intralipid. Men de hjälper endast de som gör ivf på deras klinik.

  Men jag rekommenderar att du börjar med att köpa och läsa boken " is your body babyfriendly" av Alan E Beer. Finns på Bokus för 200kr. Där står allt man behöver veta om immuntester och immunbehandling.

  Gå gärna in på www.fertilitetsguiden.com också, där finns mycket info.

  Samt att du är välkommen till Atentråden för mer info. Den heter " Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

  När det gäller immunbehandling utomlands så gör man först en utredning där prover skickas till ett speciallabb i USA för analys och sen utifrån de provsvaren får varje person en personlig behandlingsplan, dvs behandlingen är olika från person till person, ingen får exakt samma behandling.

  Man tar sen blodprover regelbundet under behandlingens gång, och läkarna ordinerar medicinökningar eller medicinsänkningar utifrån detta.

  När det gäller prednisolon så varierar doserna väldigt mycket, från 15mg upp till 35-45mg dagligen eller mer. Allt beror på hur just den personens immunförsvar beteer sig innan och under graviditet.

  Kom till Atentråden för mer info !
 • Tor 21 feb 2019 10:19 #12
  Humlan88 skrev 2019-02-08 22:34:33 följande:

  Haft minst 4 missfall. Varit på utredning (hittade inget fel) jag är så rädd att bli gravid igen. Kommer ej kunna slappna av om jag blir det. Nån mer med upprepade missfall, hur tog ni er igenom? Rädsla varje gång man går på toaletten m.m Hur ska man orka?


  Humlan88- Hur går det nu? Har ni försökt blivit gravida nån mer gång? Eller har du kontaktat nån privat gyn eller Fertilitetplus ang mer hjälp med mediciner?

  Kan du tänka dig att göra en bättre utredning utomlands? I London och Aten finns privata kliniker som gör mycket större och bättre utredningar än de som görs i Sverige. Så har du råd så vänd dig utomlands. En utredning i Aten kostar ca 20.000kr.

  En utredning i London ca 35.000kr.

  Jag har varit till Life clinic i Aten och FGA i London. Hör av dig om du vill ha deras kontaktuppgifter.
 • Ons 3 apr 2019 17:01 #15
  Humlan88 skrev 2019-04-03 16:25:31 följande:

  Ni som fått Trombyl utskrivet? Är det lätt att få utskrivet om man ber om det?


  Nej, det är inte lätt att få Trombyl utskrivet i Sverige. Jag fick det inte ens efter vår missfallsutredning.

  Men du kan köpa receptfria Albyl Minor 250mg på Apotea.se och dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedelstablett per dag. Det innehåller samma sak som Trombyl 75mg.
 • Ons 3 apr 2019 17:45 #18
  Ellendellen skrev 2019-04-03 17:15:04 följande:

  Kan tillägga att jag inte bad om det, det var läkarens förslag. Så om du ber om det får du säkert. Annars kanske du kan söka dig till privata mottagningar tills du hittar någon som skriver ut?


  Det är väldigt olika vilken hjälp (mediciner tex) man får av svenska läkare. Det kan också vara mycket som skiljer på kvaliteten på missfallsutredningen.

  Vår missfallsutredning visade inget och läkaren som gjorde utredningen ville skriva ut Trombyl och Fragmin åt mig, men fick inte för sin chef eftersom inga koagulationsfel hade hittats på mig. Så det var först när vi rest till Aten och gjort immunutredning där, som vi fick tillgång till alla mediciner.

  Så jag skulle inte säga att det är lätt att få mediciner utskrivet. Det var det inte för oss, och det finns massor med kvinnor i Atentråden som inte heller fått tillgång till mediciner föränn de gjort en utredning utomlands.

  Så det är olika helt enkelt.

  Men Humlan försök hitta nån svensk läkare som vill hjälpa dig. Hittar du inte det så köp receptfria Albyl Minor och dela i 3edelar eller kontakta läkare utomlands för mer hjälp.
 • Ons 3 apr 2019 20:05 #21
  Humlan88 skrev 2019-04-03 18:07:08 följande:

  Jag blir så arg att man inte får mer hjälp i Sverige. Om jag provar Trombyl kan det ju knappast skada


  Tänk på att du blir mer lättblödande om du tar Trombyl. Du behöver berätta det när du tar blodprov på vårdcentralen för du kan behöva mer bandage än normalt. Var också extra försiktig så du inte skadar dig. På vissa kan också Trombyl förhindra embryot från att fästa. Det är därför vissa (som Ellendellen) fick det utskrivet först efter att hon blivit gravid.

  Men börja med att kontakta och boka tid hos olika privata gynekologer på olika orter så hoppas jag du hittar någon som vill skriva ut Lutinus och Trombyl åt dig. För vissa räcker det med endast dessa 2 mediciner.

  Annars finns det mer hjälp utomlands. Om du vänder dig till Dr D i Aten får du Trombyl, Fragmin, prednisolon och intralipid.
 • Ons 3 apr 2019 20:08 #22
  Ellendellen skrev 2019-04-03 18:37:16 följande:

  Okej då hade jag tur då. Läkaren sa att det var numer standardbehandling för personer med upprepade missfall där missfallsutredning inte visat något. Är säkert olika i olika landsting. 


  Ja, det är mycket olika från Landsting till Landsting.
 • Ons 3 apr 2019 22:40 #24
  Humlan88 skrev 2019-04-03 21:42:11 följande:

  Funderar på att testa ambyl minor lr vad det heter, men hur ska man fördela? Dela tabletten i 4 och ta 1/4 om dagen?


  Gå in på Apotea.se och sök på Albyl Minor 250mg.

  Beställ en sådan burk och en Tablettdelare (båda finns på Apotea). Sen dela varje tablett i 3 bitar (eller 4 bitar om det inte går med 3). Ta sen en bit varje dag från den dagen du plussar nästa gång.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll