Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män

    Anonym (Hmmmm....) skrev 2019-02-11 11:31:37 följande:

    Yepp, så är det. Efter 40 blir kvinnor mer och mer osynliga. Män noterar bara kvinnor under 40-45.


    Kvinnor under 40 tycker de får för mycket uppmärksamhet och när de fyller 40 tycker de att de får för lite. För vissa kvinnor är glaset alltid halvtomt....
  • Kermit1561
    Anonym (Hmmmm....) skrev 2019-02-11 12:31:16 följande:

    Jag fick inte så mycket uppmärksamhet innan så inte jätteskillnad. Men förstår de som blir jagade av äldre kåta män när de är i 20-årsåldern och hela tiden måste freda sig, för att sen bli osynliga. Varför inte få behandlas som en människa både före och efter 40?


    Därför att män inte är till för kvinnor, de söker naturligtvis kontakt med de de attraheras av, precis som kvinnor. Om du tycker att du får för lite uppmärksamhet så får du satsa på att bli attraktivare.
  • Kermit1561
    Anonym (Alltid fel) skrev 2019-02-11 13:00:32 följande:

    Jag har en egen teori till varför man upplever olika. När jag tänker tillbaka till den exakta tidpunkten som män slutade intressera sig lika mycket, så var det exakt när jag hamnade i klimakteriet. För mig var det vid 43 års ålder medan det för andra är senare/tidigare.

    Börjar tro på att det stämmer att män blir extra intresserade och uppvaktar när kvinnor har ägglossning, och om man inte längre har det --så kanske det är en orsak till att man upplever sig vara osynlig, helt plötsligt.

    Om det stämmer så måste män ha ett extremt bra luktsinne eller intuition 


    Det kan ju vara tvärtom också, att kvinnor sänder ut andra signaler när de har ägglossning..
  • Kermit1561
    Anonym (Hmmmm....) skrev 2019-02-11 15:21:12 följande:

    Fast TS handlar inte om fysisk attraktion - att hitta en partner eller fy sexuell uppmärksamhet, utan om att män slutar se att man finns, som människa. Man räknas inte längre. Man finns inte längre. Män pratar över huvudet på en. Ser inte att man står där öht.


    Ja, kan man inte leva på sitt utseende är man tvungen att anstränga sig på andra sätt. Det är det män får göra hela tiden för att märkas.
  • Kermit1561
    Anonym (Hmmmm....) skrev 2019-02-12 07:37:36 följande:

    Nej, män blir betraktade som jämlikar av kvinnor och är aldrig osynliga socialt sett. På det erotiska planet kan givetvis en del män känna sig osynliga, men det är inte det TS pratar om.

    Kvinnor över 40 ignoreras mer och mer... När man gått i pension, eller några år efter det, räknas man inte av samhället heller. Det gäller både män och kvinnor, men kvinnor i högre grad. Det där med att kvinnor blir osynliga efter 40 kanske är en starkt bidragande orsak till att åldersdiskriminering i arbetslivet drabbar kvinnor i högre gra


    Och det vet du för du har en massa erfarenhet av att vara man?

    Massor av män är osynliga både socialt och på ett erotiskt plan för kvinnor, det vet jag av egen erfarenhet. Men de märker du ju inte som kvinna just för att de är osynliga för dig.
  • Kermit1561
    Anonym (Klassiker) skrev 2019-02-12 19:37:03 följande:

    Att inte få ligga med nån kvinna alls är exakt samma sak som att inte få ligga med den man du vill som kvinna. Enda som skiljer är bekräftelsen och uppmärksamheten som ju självklart kan ge en människa bättre självkänsla och även självförtroende. Men detta innebär inte att det blir lättare för en kvinna att hitta en partner som hon kan tänka sig ligga med. Alltså är det inte värt något och kan skapa en enorm tomhet och längtan istället, eftersom det är intimitet och närhet som de allra flesta vill ha.

    Sex är inget värt för de flesta kvinnor utan detta, alltså inget de ens vill eller har något som helst behov av. Kvinnor och män har nog inte alls sex av samma skäl vaken fysiskt eller psykiskt. Hör sällan nån kvinna som behöver "tömma" liksom som inte gör det lika bra eller bättre själv. Vad man som kvinna vill ha av en man är kärlek, åtrå och bekräftelse och att känna sig attraherad och sugen på honom.

    Kvinnor äcklas fysiskt av män de inte är attraherade eller kära i.


    Du underskattar gravt det där med bekräftelse och uppmärksamhet. Det är lätt att göra det när det är en självklarhet. Självklart är det för de flesta bättre att få den och hellre för mycket än för lite. Inte minst påverkar det hur kräsen man har möjlighet att vara och är i sina parterval, det är därför kvinnor är kräsnare. Och inte blir det lättare att hitta nån bara för att man inte får den. Det är ingen tvekan om att kvinnor har en klar fördel, sedan har många kvinnor svårt att se vilken enorm fördel det är, det är lätt att det blir så när något är självklart...
Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män