• Pilsner

    Allt och alla har blivit våldtagna - kan det verkligen vara sant?

    Anonym (Tjena) skrev 2019-02-12 19:57:37 följande:
    Att ett brödrapar som är kompisar med gärningsmannen fortsätter tracka en tjej som anmält är inte det minsta ovanligt. 

    Det är ju tvärtom en av de vanligaste anledningarna till att tjejer inte vill anmäla. De är rädda att bli mer utsatta efteråt.

    Vad som var konstigt med Bjästa var att alla - t o m prästen på skolavslutningen - tog pojkens parti, och han fick en offentlig hyllning i kyrkan. Tjejen blev utstött av alla och fick höra att hon bara var uppmärksamhetstörstig.

    Riktigt så var det ju inte i fallet som du länkade till. 
    Vi har ju även dömde sexualbrottslingen/talespersonen Arif Moradi som hyllades av en hel hop vuxna människor, medan den stackars flickan skuldbeläggdes.

    Sammanfattas här katerinamagasin.se/ladies-problem-om-det-ohemula-gullandet-med-en-domd-sexbrottsling/
  • Pilsner
    Canadasvensk skrev 2019-02-12 22:33:26 följande:
    Och när det gäller V och extrem feminister så tycker dom det är viktigare att kasta skit på SD än det är att skydda flickor/kvinnor.
    Ja, det är otroligt vad man väljer att offra för att vara politiskt korrekt.
  • Pilsner
    Kermit1561 skrev 2019-02-13 00:00:37 följande:
    SD är ju precis likadana som feministerna, de är inte intresserade av fakta, de har redan bestämt sig för orsaken och är bara intresserade av att ta fram statistik som bekräftar det. Skall man hitta orsaken måste man titta förutsättningslöst på fler faktorer än så, tex ekonomisk och social bakgrund etc.
    Det är faktorer de med, men för den skull går det inte att bortse från det faktum att invandrare är klart överrepresenterade.

    Tror du offren tänker "hmm, han har nog haft otur med sin ekonomiska och sociala bakgrund"?

    Släpp in en miljon till så får svenska kvinnor betala ett ännu högre pris.
  • Pilsner
    Anonym (man) skrev 2019-02-13 08:31:46 följande:
    Det bästa vore att börja i andra ända: varför våldtar män? Vad kan samhället göra för att små pojkar inte ska växa upp till våldtäktsmän? Vilken manskultur har vi i samhället som tillåter män att ta sig friheter på alla möjliga sätt mot kvinnor och barn? Det är det som är problemet, att män tar sig friheter på andras bekostnad. 
    Åter till punkt ett, då vi vet att i vissa grupper är våldtäkt 20 gånger vanligare än i andra, var ska vi börja?
  • Pilsner
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-13 08:40:18 följande:
    Vi ska göra exakt som (man) säger. Börja uppfostra pojkar redan från början så att de inte blir våldtäktsmän. De män som kommer hit i vuxen ålder eller som tonåringar ska ha en obligatorisk kurs/information om hur man ska bete sig. Sexualkunskapen i de flesta av våra invandrares hemländer lyser med sin frånvaro och alla män och kvinnor som kommer hit bör gå en obligatorisk kurs även i detta. Då kan de få veta att kvinnor har en egen sexualitet, att man bara ska ha sex när man vill, hur kroppen fungerar, att mödomshinnan inte finns osv osv. Jag skulle vilja säga att detta är ett akut behov.
    Låter utmärkt.

    Problemet är att man ofta skickar någon tant att uppfostra killar/män. Dessa lyssnar då inte på samma sätt som om det vore en man som föreläste.
  • Pilsner
    Kermit1561 skrev 2019-02-13 09:17:41 följande:
    Det är bara en liten andel invandrare (och män) som våldtar så förklaringsvärdet är i stort sett noll.
    Där har du helt fel.

    Vi tar ett något förenklat räkneexempel:

    Sverige har 10 miljoner invånare, varav 2 miljoner är invandrare och 8 miljoner är svenskar.

    Över hälften av väldtäktsmännen finns bland de 2 miljoner invandrarna. För enkelhets skull säger vi 50%.

    Om vi nu låter 2 till miljoner invandra, med samma sammansättning som nuvarande, så borde andelen våldtäkter som begås av invandrare öka till det dubbla.

    Då har totala antalet våldtäkter ökat med 50%.

    (Förvisso med en befolkningsökning på 20%. Men eftersom 50% invandrare är i underkant så blir nog resultatet ungefär det  samma.)
  • Pilsner
    Kermit1561 skrev 2019-02-13 11:27:49 följande:
    Det vet du inte eftersom du aldrig tittar på den verkliga orsaken. Du kan stänga gränserna och ändå få en ökning därför att fler blir arbetslösa och hamnar inutanförskap tex...
    Jag tror inte att det blir mindre utanförskap med mer invandrning, snarare tvärtom. Om vi ska ta med den faktorn i beräkningen kommer resultatet bli än mer skrämmande!
  • Pilsner
    Kermit1561 skrev 2019-02-13 12:48:10 följande:
    Det beror ju på hur man sköter mottagandet. Men poängen är att du inte öht tar reda på den verkliga orsaken till våltäkterna, du är bara intresserad av att få en ursäkt att stoppa invandringen.
    I decennier har vi misslyckats med det mottagandet. När tror du att vi blir mycket bättre på det? Då har vi för den delen en hel del retroaktivt arbete att göra.
  • Pilsner
    Kermit1561 skrev 2019-02-13 12:48:10 följande:
    Det beror ju på hur man sköter mottagandet. Men poängen är att du inte öht tar reda på den verkliga orsaken till våltäkterna, du är bara intresserad av att få en ursäkt att stoppa invandringen.
    Jag vet att dagens mottagande är katastrof. Prio ett måste vara att fått ordning på den. Du är bara intresserad av att få en ursäkt att inte diskutera invandringen.
  • Pilsner
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-14 07:47:02 följande:
    Ja, en vill mängd sexualbrott hade kunnat avvärjas på det sättet. Tyvärr är det bara en liten del av alla våldtäkter som beror på alkohol.
    Är det så verkligen? Överfallsvåldtäkter kan jag tänka mig görs av nyktra personer. Men dessa våldtäkter på fester och nattklubbar börjar väl ofta med typ drinkar, dans, drinkar, skratt, mer drinkar, hångel, etc. och när det plötsligt blir mer allvar backar en person medan den andre fortsätter.

    Eller så häller en person (eller flera personer) i en annan person alkohol för att göra den mer lättillgänglig.

    Eller så är mannen i hemmet packad och tycker att nu ska frun fanimej knulla för en gångs skull.

    etc.
  • Pilsner
    Mimosa86 skrev 2019-02-13 17:13:07 följande:
    Den stora skillnaden i när det gäller brottt mot kvinnor tillskillnad mot brott mot män är att kvinnan förväntas vara proaktiv och vidta aktiva skyddsåtgärder för att inte utsättas för brott. Gör hon inte detta minskar hennes chanser i rätten avsevärt. Hon förväntas också agera med våld och försvar (då med risk att råka ännu värre ut och tom bli dödad) vid en våldtäkt vilket få vågar göra.

    [...]

    Samhället lägger noll resurser på att garantera kvinnor säkerhet. Noll resurser på kvinnojourer.
    Här har du faktiskt helt fel. Samhället lägger ner oändligt mycket mer pengar på kvinnojourer än på mansjourer - detta trots att det är lika vanligt att kvinnor misshandlar sina män som att män misshandlar sina kvinnor.
  • Pilsner
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-14 08:47:40 följande:
    Fel. KVINNOR har startas kvinnojourer utan hjälp från samhället alls i början. Nu kan vissa få en liten slant som de dessutom fått kämpa sig till, men pengarna räcker verkligen inte långt utan kvinnojourerna drivs ideellt till största del. Det är knappast kvinnors fel att män inte kämpat för att få till stånd mansjourer i lika hög grad.
    Kanske för att det är ett större stigma. En man som bli misshandlad av sin fru håller käft om det. Just därför SKA samhället se till att motsvarande trygghet finns för män.

    Googlade jag "bidrag kvinnojour" hittades följande väldigt lätt.
    www.socialstyrelsen.se/SiteCollectionDocuments/fordelning-statsbidrag-kvinno-och-tjejjourer-2018-2019.pdf
    Statsbidrag till kvinnojourer är på närmare 100 miljoner kr/år. Sedan tillkommer kommunala bidrag.

    Sökte jag på "bidrag mansjour" fick jag mest träffar i stil med
    "Ett fåtal undantag kunde dock märkas. Mansjouren i Kalmar, en av de få som vägrat slå igen ansökte hos socialnämnden i kommunen om ett bidrag på 3 000 kronor den 21 maj 2008. Socialnämnden beviljade ett bidrag på 2 000 kronor. "
    "Socialnämnden föreslås besluta att avslå Uppsala Mansjours ansökan om bidrag om 50 000 kronor för år 2016."
    "Skellefteå kommun ger inte bidrag till Mansjouren Västerbotten. Det bestämde socialnämnden i mötet på torsdagen. Mansjouren hade sökt ett bidrag på 20 000 kronor." 
    "? Generellt så ska de få samma hjälp som misshandlade kvinnor får men så ser det inte ut i praktiken. Det finns väldigt lite hjälp för män och eftersom de inte vet var de ska vända sig vänder de sig ingenstans alls, säger Stefan Nilsson (MP)."
  • Pilsner
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-14 14:28:27 följande:
    Jag har inte sagt till en människa vad jag råkat ut för. Ingen enda vet. Jag är rädd för att mina föräldrar ska bli ledsna att jag råkat illa ut och jag är rädd för att om jag berättar så blir det mer verkligt. Alltså låtsas jag att inget hänt mig.
    Tragiskt. Hoppas att det känns lite bättre efter att ha diskuterat det här, även om det säkert är jobbigt för stunden.

    Min fru var tyst i många år men i samband med metoo fick jag höra hur hemskt vissa i hennes närhet betett sig mot henne.

    Personer som jag trodde var ok under alla år. Jag önskar att hon hade berättat tidigare.
  • Pilsner
    Canadasvensk skrev 2019-02-15 20:16:55 följande:
    Om du hade läst och tagit till dig till av tråden så hade du märkt att det var jag som började skriva om elefanter... SkålKyss
    Precis, och när jag påpeka
  • Pilsner

    Ursäkta halva inlägget nyss. Snubblade på tangenterna. Dags för en kopp svenskt kaffe.

  • Pilsner
    AnnaZL skrev 2019-02-11 20:06:18 följande:
    Så du tror inte det är ett trauma att bli våldtagen av någon du litar på och trodde att du kände? Är det lika otraumatiskt att bli grovt misshandlad av din bästa vän eller förälder?
    En stor skillnad är dessutom att blir man våldtagen av en person som bor under samma tak så har man ju ingen som helst trygghet, inte ens i sitt hem.
Svar på tråden Allt och alla har blivit våldtagna - kan det verkligen vara sant?