Forum Skola - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sonen behöver ständigt förälder i skolan - hur lösa det ekonomiska

  Tis 12 feb 2019 16:07 Läst 0 gånger Totalt 5 svar
  Visar endast inlägg av Elinpelin - Visa alla inlägg
  Tis 12 feb 2019 16:07

  Hej!

  Min 7-åriga son vill sedan höstlovet inte vara i skolan utan mamma eller pappa. Han har överlag separationsångest sedan dess. Möte med skola etc är inplanerat, han har bytt klass och det går sakta åt rätt håll.

  Men för att komma till saken. Sen början av november turas jag och pappan om att vara med i skolan. Vi har pusslat och fixat med jobb för att ordna det (jobbat kvällar helger osv), till slut blev jag dock sjukskriven februari ut, utmattningssyndrom. Det jag funderar över är hur andra löst liknande situationer?

  Jag vet ännu inte om försäkringskassan godkänner min sjukskrivning och inte heller tror jag att situationen med sonen kommer vara löst när februari är slut. Min föräldrapenning är slut. Hur har ni med liknande situationer gjort?

 • Tis 12 feb 2019 16:34 #2

  Ah okej, tack för svar! Vet du hur man får till det? Eller räcker det att ansöka om vab på vanligt vis och skriva att anledningen är att sonen har separationsångest och helst inte vill vara i skolan alls, men absolut inte utan mamma eller pappa? Eller behövs det intyg från någon speciell instans?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll