• Denstarke

    Uppstart IVF våren 2019

    Hej hej,

    Vi genomgår IVF med ICSI, startade behandling 3 maj med sprutor, korta programmet, gjorde äggplock 12 dagar senare - den 15 maj :). De var lite oroliga för överstimulering då vi har många ägganlag, men det verkar gått bra.

    Fick ut 11 ägg, 10 blev befruktade, nu odlas dessa i fem dagar och planerar återförande är måndag 20/5 :)

    Detta är vår företa IVF och vi är båda väldigt spända och känslofyllda men försöker vara väldigt positiva. Caroline har väldigt ont/öm i brösten, lite förstoppad (det hjälpte med microlax) och Marcus är väldigt stöttande...

    Någon mer som genomgår eller genomgått samma process?

  • Denstarke
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-18 09:31:51 följande:

    Spännande att vara igång! Jättebra att 10 av 11 ägg blev befruktade! Hoppas många klarar sig till blastocyster.

    Själv väntar vi på första insättningen. Blev totalfrys pga risk för överstimulering. Äggplock den 1 april. Fick ut 12 ägg, fem befruktades och tillslut fick vi tre blastocyster till frysen. Är såå otålig och tiden känns som att den står still! Insättning blir fem dagar efter min ÄL som jag hoppas kommer om typ två veckor. Så förhoppningsvis FET i början på juni!

    Jag hade också ont i brösten, framförallt var de jättespända! Var också tung och spänd i buken samt lite illamående på morgonen. Men skönt nog så slapp jag överstimulering tack vare totalfrys. Lycka till! Vi hörs längs vägen :)


    Tack för ditt svar, verkligen spännande att höra om er resa. Läskigt med överstimulering, kände du något alls eller var det bara risk för det? När började de prata om överstimulering och när upptäcktes det?

    Vi har insättning på måndag, så vi är spända på hur många blastocyster som väntar på oss och om det blir något till frysen. Vi försöker som sagt vara väldigt positiva och ser fram emot flera starka blastocyster. Självfallet finns det mycket tankar och känslor, väntan känns lång, men vi försöker ta det lugnt och chilla - vi har annars en mer hektisk vardag.

    Kommer ni göra något särskilt inför insättningen?

    Vi har slutar dricka och firar imorgon ca 2 mån nyktra - haha :) ingen av oss har heller rökt på ett år. Är däremot osäker på kaffe, vilket vi båda dricker. Något ni hört om detta eller kost i övrigt? Är detta er första IVF? Använder ni ICSI eller vanlig?

    Ska bli trevligt att följa er resa!
  • Denstarke
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-19 21:35:52 följande:

    Jag tror aldrig jag hann bli överstimulerad. Läkaren såg nämligen på mitt VUL dag åtta att jag hade många folliklar. Så redan då bestämdes det att det skulle bli totalfrys. Bemfola-dosen sänktes och äggplocket skedde efter några dagar.

    Jag har inte gjort någon direkt livsstilsförändring. Brukar inte dricka alkohol så ofta, men nått glas vin ibland. Tror inte det finns så många restriktioner mer än alkohol och tobak. Stora kaffemängder kan väl också påverka, men jag dricker en-två koppar per dag och det ska inte vara nått problem vad jag förstått det som.

    Detta är vårt första försök. Vi gjorde ett vanligt IVF.

    Spännande för er imorgon, hoppas det går bra!

    :)


    Ok! Då förstår jag, känns väldigt speciellt inför imorgon, framförallt bra och förväntansfullt. Uppdaterar efter imorgon!

    Förresten hur håller ni/de koll på din ägglossning?
  • Denstarke
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-20 12:43:47 följande:

    Tar ägglossningstest och när jag fått positivt på det så kontaktar jag kliniken så får jag en tid 6-7 dagar senare. Har tagit äl-test i snart 2 år för att ha koll, så det är inget nytt i alla fall :)

    Hur gick det idag?


    Ok! Då förstår jag! Det gick jättebra idag :) de hade fått fram tre fina BC, två till frysen, och kan bli något mer idag eller imorgon, men det får vi veta senare.

    Vi satte tillbaka en BC som var de sade var helt perfekt utvecklad. Allt gick smidigt och kändes bra, så nu är det klart och bara att vänta. Den 2e juni ska vi ta test. Får se om vi kan hålla oss till dess :)

    Man är så nyfiken på om det fäster.... vi är spända och förväntansfulla :)

    När tror du att ni har er FET?
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019