Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Tips på pyssel för vuxna

    Origami och kirigami (origami där man klipper med sax) är jättekul. Då jag började med origami köpte jag vanligt skrivarpapper och klippte till fyrkanter och så hade jag massor av övningspapper. Det finns mängder av beskrivningar på Youtube. En av mina favoriter är Jeremy Shafer och hans origamikanal på youtube, pedagogika videor.

    Kalligrafi, lettering, handtextning, flera namn på ungefär samma sak, Skriva snyggt helt enkelt. Är roligare än vad det låter. Dessutom har man nytta av det, tex då man skriver grattiskort, då man gör skyltar, skrivelser och annat som folk ska se..

    Böcker finns i mängder, Bibblan har säkert en del, nätet lika så.

    Scrapbooking. Har du minnen som ligger gömda i en låda? Scrappa ihop dem till en bok, en tavla eller vad du känner för. Då kommer också kunskapen i kalligrafi till hands. Hitta inspiration på nätet tex Pintrest.

    Lera är också kul. Gör arrangemang med blommor och lera. Kolla på nätet på något som heter Fairy garden. Det är jättekul med miniatyrer.

    Lär dig vika via Youtube eller mha en bok och testa göra amigurumis. Om virkning känns jobbigt, prova nålfiltning (man använder ull och tovar mha nålar). Beskrivning finns på nätet (nybörjarkit på tex Panduro).

    Det finns mängder att sysselsätta sig med och pyssel är ingen barngrej utan du kan få allt så avancerat eller lätt som du själv vill.

Svar på tråden Tips på pyssel för vuxna