Inlägg från: Anonym (avskyr mitt syskon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (avskyr mitt syskon)

    6 åring förkrossad över att få syskon! :(

    Finns egentligen inget du kan göra nu. Det bästa hade väl varit att sondera terrängen innan med barnen kring deras känslor om syskon. Vad man gör efteråt är nog jätte svårt att säga och beror på barn. 
    Detta är min personliga erfarenhet. 


    Min mamma skaffade sitt andra barn när jag var 6 år. Fick veta med ganska kort varsel ca 4 månader att jag skulle få en syster. Min reaktion var ilska. Tyckte det var så orättvist att jag inte skulle få ha min mamma mer utan behöva dela. Såg det som en inkräktare i vår fina familj. När min syster föddes fick jag jätte fina presenter föratt jag blivit storasyster. Jag kastade dom i marken och ville inte ens åka till BB. Hela vår uppväxt har präglats av en avundsjuka och avsky gentemot mitt syskon och därmed en kyla. Eftersom vi inte har varit varandra nära som syskon kan vara har vi knappt någon kontakt idag i vuxet liv heller. 

    Som vuxen så ser jag att min mamma gjorde fel i att inte ta upp ämnet för mig som barn innan det var försent. Och jag bara fick finna mig i det. Det r nog den känslan ni måste jobba er förbi hos er son. 

Svar på tråden 6 åring förkrossad över att få syskon! :(