Inlägg från: Anonym (överreaktion) |Visa alla inlägg
  • Anonym (överreaktion)

    Respektlösa köttätare...

    Tycker att du överreagerar. Att äta kött är en del av vad som är accepterat i samhället. Även om vi har en trend i vissa grupper för att äta mindre kött eller bli veganer, så är köttkonsumtionen högre än någonsin. 

    Jag accepterar vad du har på din tallrik och vilka val du gör på restaurangen. Då förväntar jag mig att du accepterar vad som finns på min tallrik. Oavsett om det är frukt, grönsaker, kött eller fisk. Det är grundläggande hyfs. Klarar man inte av en sådan måltidssituation är det nog läge att söka hjälp, snarare än att tvinga lunchsällskapet att välja viss mat. Det framstår för mig som rätt hysteriskt. 

    Själv har jag flera allergier, bland annat gluten, och väljer utifrån vad som går att äta på menyn. Vilket sällan är det vegetariska, därför går renodlade vegorestauranger bort. Häromdagen blev det köttfärslimpa, en annan gång kan det bli morotssoppa. 

      

  • Anonym (överreaktion)
    Anonym (suck) skrev 2019-02-15 13:06:18 följande:

    Suck. Ja gud så kul att starta trådar och låtsas vara den värsta stereotypen av en vegan för att provocera fram lite roliga reaktioner. Och folk är så förblindade av sitt hat mot veganer att dom sväljer betet direkt. 

    Ha-ha. Så kul. Skit i att riktiga människor skadas av detta. Du vill ju bara svansa runt lite och konsekvenser är inget kul att tänka på. 


    Tror inte att det är en provokation. Har i vegotrådar sett att den här typen av resonemang finns. Och kan på något sett förstå dem. Har man grundsynen att kött är mord, så blir det tämligen obehagligt att se någon trycka in sig en blodig  biff. Men därifrån till att ställa krav på vad matsällskapet med annan grundsyn äter känns tämligen ohyfsat.    
  • Anonym (överreaktion)
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 11:59:23 följande:

    De flesta i sällskapet visar dock respekt och beställer vegetariskt, men det är en liten klick egoistiska, respektlösa köttisar som beställer kött bara för att provocera!


    Skulle tro att de skrattar bakom ryggen på dig. Och väljer veganskt för lunchfridens skull. För att hålla dig lugn.
  • Anonym (överreaktion)
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 14:46:50 följande:

    Någon föreslog att alla skulle gå till en vegetarisk restaurang. Det är en god idé, men det gnälls sä förbannat mycket från vissa i sällskapet att de saknar köttet då. Så vi kan tyvärr inte äta tillsammans på restaurang.


    Det enklaste är väl att gå på en blandrestaurang och var och en beställer och äter det den vill. Här verkar det ha gått överstyr och jag kan ana att dina lunchkompisar beställer kött för att retas med dig. Risken man tar om man moraliserar för hårt. Kanske dags att fika ihop istället?
Svar på tråden Respektlösa köttätare...