Inlägg från: Anonym (Oskuld) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oskuld)

    Finns det fler manliga oskulder än kvinnliga?

    Anonym (anonym) skrev 2019-02-17 16:12:19 följande:
    Nu brukar det gång efter gång berättas om "vänner" som inte lyckas med relationer trots att de jobbar inom it-sektorn med hög lön och är trevliga. Det påstås att mängder med trevliga relativt sociala ingenjörer aldrig ens varit på dejt trots att de är 30+ år så det lär ju knappast gå att kompensera knepig personlighet med bra lön och ett trevligt hem
    Var berättas det om det?

    Självklart om man inte kan uppföra sig socialt och inte har nån vidare personlighet så kommer man inte långt, men man kommer längre om man nåt långt i karriären eller om man är känd eller liknande.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Biologi) skrev 2019-02-17 17:01:36 följande:

    För män gäller Pengar Makt Status.

    För kvinnor gäller utseende.


     


    Personlighet är överskattat.


     


    Personligen så blir jag inte ihop med en ursnygg kvinna som inte har en bra eller matchande personlighet. Aldrig att jag skulle göra det.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (anonym) skrev 2019-02-17 18:03:17 följande:
    I trådar efter trådar på mängder av forum svenska som utländska där det diskuteras relationer och på diverse bloggar
    Och du menar det är speciellt just 30+ ingenjörer som gör det? 
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Biologi) skrev 2019-02-17 18:12:54 följande:
    Vackra kvinnor behöver inte ha en intressant personlighet.
    Folk tycker olika där. Jag faller för en kvinnas personlighet och utseende, inte bara en av dem.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Biobonus) skrev 2019-02-19 09:37:06 följande:
    Isåfall måste det ju vara några få män som ligger med alla kvinnor. De männen får mycket sex, kvinnorna får lite och några män (och kvinnor) får inget alls.

    Kvinnorna vill ju ha lika mycket sex som de män som får ligga (och förhållanden) . Oskulderna vill också få ligga (och ha förhållanden?). Problemet är alltså de själviska svinen som ligger med flera olika kvinnor, inte ger de kvinnorna vare sig tillräckligt med sex eller varaktiga förhållanden eftersom de ger sig av till nästa kvinna direkt och dessutom hindrar deras beteende oskulderna från att komma fram till kvinnorna.

    Det är alltså ett manligt problem. De sex-roffande häradsbetäckarna måste stoppas. Vad tänker ni oskulder göra åt det?
    Vad kan en oskuld göra mot en så kallad alfahanne eller badboy? Han är chanslös i stort sett. Jag tror det är naturligt för de flesta singelkvinnor att falla i mer eller mindre grad för dessa män.

    De oskulder kan göra antar jag är att förbättra sig själva i den mån det är möjligt och göra sig så attraktiva som möjligt för kvinnor. Har du själv några förslag?
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Eh!) skrev 2019-02-19 12:08:06 följande:
    Så de sk alfahannarna är födda icke-oskulder? Hade de sex i livmodern? Och kvinnor dras inte alls till "badboys"
    Oskulder och alfahannar var bara en uppdelning mellan de som naturligt  attraherar tjejer och de som inte gör det. Folk har ju olika definition på badboys. Jag tänker mer på James Bond eller Vin Diesel i nån actionrulle när jag tänker badboy. Dessa drar ju helt klart till sig kvinnor i mycket högre utsträckning än den så kallade oskulden. Men inte alla förstås.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Ruggugglan) skrev 2019-02-19 12:07:00 följande:
    Eller också gör de som flera av mina manliga bekanta som är 40+, ger upp. De var ointressanta redan i gymnasiet. Skötsamma, tråkiga och initiativlösa.
    Hur är en man som är tråkig?
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (anonym) skrev 2019-02-19 13:01:41 följande:
    En människa som är genuint tråkig är en människa som inte märks av alls den som ingen märker när den kommer eller går motsatsen till den tråkige är den som alla uppskattar när den kommer in i rummet och tydligt märker när den går 
    För mig är en tråkig person en person som t ex är som de flesta andra (en svensson), som är förutsägbar, har de vanliga intresse som en "svensk man" ska ha, som det inte finns något att undras över eller fascineras av. Någon som är återhållsam och omärkbar kan man inte veta om den är tråkig förrän man börjat prata med personen. 
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Biobonus) skrev 2019-02-19 12:58:41 följande:
    Jag är varken man eller oskuld. Jag känner inte heller igen fenomenet att att kvinnor enbart dras till alfahannar och badboys. Detta är en myt som stöds av de som behöver något att skylla sina tillkortakommanden på. Jag har alltså inte problem med detta och känner att problemet ägs av män och bör därför lösas av dem.

    Det jag som kvinna bidrar med, som jämnar ut oddsen, är att uppfostra min son till en empatisk, jämställd man med stor social förmåga som gör att han har lätt att umgås med båda könen på ett naturligt sätt. Detta är förstås en långsiktig plan och hjälper inte dagens mogna oskulder. Det är svårt att lära gamla hundar sitta.
    Jag skrev inte att de enbart dras till alfahannar och badboys. Jag skrev att jag tror de flesta faller för alfahannar eller badboys i mer eller mindre grad. Det betyder ju inte att de flesta väljer att hoppa i säng med dessa. Det jag främst tror är att om man jämför en toffel med en självsäker framgångsrik man så tror jag toffeln får ligga betydligt mindre. 

    Men bättre är kanske att byta ut det mot män med högre socialt värde. Det är bra att du uppfostran han till att vara empatisk och social.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Eller) skrev 2019-02-19 14:01:02 följande:
    Det är väl fullständigt logiskt att kvinnor dras till män med högre socialt värde? Män dras ju definitivt till kvinnor med högt socialt värde. Inte till kvinnor med lågt socialt värde. 

    Däremot finns det ingen som helst koppling mellan badboys och högt socialt värde. Män får högt värde baserat på social förmåga, humor, självkänsla, kompetens, utseende, karriär och liknande.

    En badboy är en dryg och osympatisk jävel som beter sig illa mot omgivningen och inte sällan är kriminell. En ytterst liten andel av kvinnorna betraktar detta som högt socialt värde. Oftast utsatta kvinnor som har låg självkänsla och egna svårigheter i livet 

    Konstigt att så många vanliga och snälla män vill ha just de kvinnorna att de aldrig ser alla andra.
    Jag inkluderar inte utseende i högt socialt värde, så därför tror jag inte män går efter tjejer som har högt socialt värde, utan de går främst på om hon ser bra ut. 

    Hon kan vara avskydd av sina närmsta vänner och ha lågt självförtroende och bete sig fånigt och mesigt, men ser hon bra ut så kommer hon ändå få många män som trånar efter henne. Detsamma gäller knappast för män, en man med enbart utseende har nog bara en liten fördel, om han inte har högt socialt värde.

    Vad definierar du som badboy? Som jag skrev tidigare, t ex Vin Diesel i de flesta av hans filmer är en badboy för mig.  
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Man) skrev 2019-02-19 13:55:25 följande:
    Hur gammal är du? Hur stora uppfattar du att dina chanser är att få en kvinna?
    Om jag är ute lite mer och exponerar mig mer så har jag nog en liten chans ändå. Ett problem jag har är att jag trivs bra själv och har därför rätt så höga krav på att hon ska matcha mig.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Eh!) skrev 2019-02-19 14:53:55 följande:
    Kvinnor får värde baserat på utseende och ungdom. Män får socialt värde baserat på deras handlingar. Orättvist. Handlingarna kan man ju påverka själv.
    Både utseende kan man påverka och inte påverka. Tjejer sminkar sig ju, och det har man ju sett på TV när de gör en makeover av en kvinna hur stor skillnad det blir. Personlighet och beteende är ju mycket svårare att ändra på. Är du inte en tuffing eller cooling så är du inte det och kommer nog aldrig bli en naturlig sådan. Men allt kan man ju lära sig till en viss grad förstås. Även empatilösa människor kan lära sig empati till viss del.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Man) skrev 2019-02-19 15:03:08 följande:
    Jag tror att jag definierar badboy lite "snällare". Jag tänker mig en som främst är "bad" på det sexuella området. En som har många partners, ohämmat förför kvinnor, tar oskulder, dumpar tjejer, är otrogen etc. Men som är helt ok på andra områden, social, bra på jobbet, funkar i samhället etc, etc. Åtminstone upplever jag att de jag har blivit brädad av hör till den kategorin och inte är några halvkriminella outsiders.

    Det kan kanske förklara varför det framkommer olika syn på hur vanliga de är och hur många kvinnor som faller för dem. Det är väl mycket troligare att man attraheras av en man som är spännande sexuellt men som är skötsam och social än av en ren skitstövel eller av en som är skötsam men oerfaren.
    En badboy verkar det kan vara både rätt okej och schysst men som du skriver bra på det sexuella planet och en som är orädd och tar för sig, som vet hur man manipulerar kvinnor men som inte behöver se ner på kvinnor för det. Men också en otrevlig typ som har dålig kvinnosyn. 

    Hur många badboys har man inte sett i filmer t ex, och som många unga män drömmer om att vara? De framställs ju inte som skitstövlar för det mesta utan som snälla tuffingar som har god moral och som får de kvinnor han vill ha.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Man) skrev 2019-02-19 14:36:27 följande:
    Ser du dig som frivillig eller ofrivillig oskuld?
    Jag är inte överdrivet intresserad av fysisk sex, så vet inte vad jag ska svara där. Har det rätt bra som jag har det men saknar ibland närhet och någon partner att kunna prata om allt med.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Man) skrev 2019-02-19 15:16:16 följande:
    Ok. Skulle du kunna tänka dig att förbli oskuld alltså? Men du verkar ändå väldigt berörd av att kvinnor dras till andra män. Själv har jag en stark lust, men har fått avstå sex hittills. 
    Ja jag ser det mer som en social norm vi växt upp med att det är status att inte vara oskuld.

    Ja som jag skrev saknar jag närheten av en annan människa ibland och vill träffa en partner som matchar mig, så självklart ger jag mig ut på "jakt" ibland, och då märker man lite hur saker och ting fungerar. Vet inte om jag verkat som att jag är "väldigt berörd" över att kvinnor dras till andra män? Det är ju så det är. Men om man ska ha en chans så får man ju kolla in de som har lätt för att få tjejer på fall och se vad de gör som man själv kan göra för att bättra sig. Man ska så klart vara sig själv, men alla har vi beteenden som inte är superbra i olika sammanhang. 

    När jag var yngre trodde jag att ju snällare en man är desto mer vill kvinnor ha en. Nu vet jag att man får inte vara så snäll så man blir mesig.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Man) skrev 2019-02-19 15:16:16 följande:
    Ok. Skulle du kunna tänka dig att förbli oskuld alltså? Men du verkar ändå väldigt berörd av att kvinnor dras till andra män. Själv har jag en stark lust, men har fått avstå sex hittills. 
    ...forst. Så ja jag skulle kunna tänka mig vara oskuld.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Eller) skrev 2019-02-19 16:33:55 följande:
    Och när jag var ung, trodde jag att män ville ha naturliga tjejer som inte är överdrivet feminina (läs: våpiga). Det var ju det man hade blivit itutad. Killar ser ner på tjejighet. Alltså borde de se upp till tjejer som inte är så tjejiga..? Barnslig logik som jag höll fast vid alldeles för länge.

    Nu vet jag att man måste spela på sin kvinnlighet i ganska hög utsträckning både vad gäller utseende och beteende. Kvinnor kan inte slappna av och bli så naturliga att vi ses som okvinnliga. Typ struntar kläderna och sminket och blir som en av grabbarna. 

    Den där hopplösa treenigheten mellan att vara sig själv, att vara som man har blivit lärd enligt diverse ideal och att vara attraktiv för det motsatta könet är lika svår för alla. 
    Jo det är så man önskar det vore, och som säkert vuxna försöker lära sina barn och som vi kanske blev upplärda, men som tyvärr sällan stämmer med verkligheten. Det tjejer som verkligen ser bra ut behöver nog inte makeup, men resten av tjejerna måste enligt normen ha det för att annars blir de väl utkonkurrerade. Om alla tjejer struntade i makeup kanske vi kunde bli vana med det naturliga. Men det kräver ju att alla är med på det. Detsamma för män, om alla män drog sig tillbaka en aning och inte körde sitt "game" så skulle vi nog se förändringar, men nu styrs allt ju av att en del män som är på det viset. Nivån på en åtråvärd man sätts där.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (anonym) skrev 2019-02-19 16:51:58 följande:
    Nu är ju jag kvinna och lade ned timmar med smink, hår och kläder när jag var tonåring när jag tröttnade på att fixa en massa och nöjde mig med mascara fick jag inte mindre uppmärksamhet dock är det först som vuxen jag fattat att jag tillhör de som anses se bra ut 
    Ja precis, ser du bra ut så klarar du dig utan smink.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Eller) skrev 2019-02-19 16:45:19 följande:
    Såna ser jag som players. Inte som badboys. Och själva definitionen av en player är ju att han har framgång bland tjejerna och utnyttjar det. Men framgången beror enligt mig oftare på att han är snygg och socialt charmig, snarare än att han är "bad". 

    Jag hörde begreppet badboy första gången när jag besökte släkt i USA runt 1990. En av mina jämnåriga sysslingar beskrevs som en badboy av resten av familjen, och då handlade det om avhoppad skola, droger och riskbeteenden i största allmänhet. Inget som 95% av kvinnorna lockas av, alltså. 

    Och bland oss tråkiga, vanliga kvinnor har för övrigt även players dåligt rykte. Man kan tycka att någon viss kille verkar intressant, tills man får höra från sina kompisar att han är är en player. Då svalnar intresset väldigt fort. En sån typ är det sista man vill råka ut för. 

    Sedan finns det förstås tjejer som vill ha honom ändå. De kanske själva är players, eller tror att de kan förändra honom. Men de är inte så många. 

    Men oavsett den personliga definitionen av badboy kontra player, så har jag ändå hört från många bittra män i olika diskussioner att kvinnor generellt tycker det är spännande med kriminalitet etc men att de inte vill erkänna det. Sånt jäkla nonsens.
    Kan en anledning till att många players ändå får ihop det med tjejer, även om tjejerna inte gillar dem, är att de män som inte är players inte tar för sig. Tjejer tar ju heller i regel inte för sig utan förväntas bli uppvaktade enligt de normer vi har, så då är det ju bara typ players som får tjejerna ändå.
  • Anonym (Oskuld)
    Anonym (Eller) skrev 2019-02-19 17:37:07 följande:
    Och de faller sällan för det kaxiga/farliga/spännande, utan mer för det som de uppfattar som romantiskt/känsligt/omtänksamt.
    Flytta "spännande" till vad de faller för och ta bort känslig så tror jag det låter mer korrekt.
Svar på tråden Finns det fler manliga oskulder än kvinnliga?