Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Väntetid IVF Linköping

  Mån 20 jan 16:15 Läst 0 gånger Totalt 31 svar
  Visar endast inlägg av Malls - Visa alla inlägg
 • Mån 20 jan 16:15 #3

  Hej!
  Vi fick remiss till RMC Linköping i början på november och var på första uppstartsmötet förra veckan. De har egentligen en uttalad kötid på två månader men eftersom julen kom emellan så blev det lite drygt två månader för oss.

  Hur går det för er andra som går/gått i Linköping? Någon som är mitt i allt just nu och vill följas åt?

 • Mån 10 feb 10:44 #5
  Barnvakten1 skrev 2020-02-01 14:50:20 följande:

  Hej! Jag följer gärna dig! Vi är under utredning just nu på RMC Linköping, och det visade på något nedsatta spermier hos min man men hos mig ser allt ok ut. Jag går lite händelserna i förväg, då vi väntar på ett möte för att sammanfatta utredningen men då vi försökt i

  mer än 1,5 år (två år i sommar) och inte blivit gravida och fått veta provsvar via brev så gissar jag att det blir ivf för oss. En kötid på två månader känns ju ändå okej, vi fick vänta nästan fyra månader på ett första möte för utredning. Hur gick uppstartsmötet för er? :)


  Ja låt oss följas åt! Måste dock varna för att jag i perioder inte är så aktiv på FL så ibland kommer svaren nog att dröja. Vad skönt att ni snart är färdiga med utredningen, har de sagt att ni ska påbörja IVF sen? Har ni fått tid för sammanfattande möte? :)

  Vi gjorde utredning i Norrköping och har också nedsatt resultat på spermier som orsak till barnlösheten. Hos mig ser allt normalt ut vad de kunnat se.

  Uppstartsmötet gick jättebra, supersnäll och ordentlig läkare som tog sig god tid att förklara allt och sen sprutskola med en sköterska. Sen var det en låååång väntan i tre veckor innan mensen äntligen kom och nu är vi igång med sprutorna sedan några dagar. Känner än så länge ingenting alls i kroppen.
 • Mån 10 feb 16:16 #7
  Mema9 skrev 2020-02-10 15:16:16 följande:

  Hej! Går också i Linköping. För oss tog det ca 1 månad från att remissen skickades tills vi blev kallade på uppstartsmöte. Har genomgått ett äggplock. En färsk transfer och en fryst, tyvärr ingen som resulterat i en graviditet. Så nu laddar vi om för vårt sista embryo vi har i frysen. Kul att följas åt med fler på samma ställe! Vi har försökt få barn i 2år och 8månader nu. Utredningen visade inget på nån utav oss förutom att jag har oregelbunden ägglossning men med medicin är den ok och under kontroll.


  Hej! Vad roligt med fler som går på samma ställe och också är mitt i processen.

  Tråkigt att ingen av era första två insättningar resulterat i positivt test, håller tummarna för sista! När ska ni sätta in det?
 • Tis 11 feb 13:13 #10
  Barnvakten1 skrev 2020-02-11 09:15:04 följande:
  Det är ingen fara att du inte är aktiv hela tiden, jag har varit aktiv i omgångar under de senaste året. Ibland har man ju mer eller mindre behov av att skriva av sig :)

  De har inte sagt 100 att det blir ivf, så det vet vi inte men jag har tolkat/gissat mig till det. Min ägglossning är regelbunden och jag har många ägg, problemet hos oss är ju också att min man ju har slöa och få spermier och de sa på vårt första möte att om det blir resultatet blir det ivf. Vi skulle få tid för nästa möte nu i februari men inte hört något än! Så galet att bara vänta och vänta. Hoppas verkligen att vi får komma dit snart så vi förhoppningsvis kan dra igång med ivf, är det kanske för optimistiskt att tänka att det kan börjas med det innan sommaren? Hehe. Skulle det bli efter sommaren är det okej också såklart.

  Vad skönt för er att första mötet var bra! Så mycket att hålla koll på väl med sprutor och allt? Bra att de var pedagogiska också! Är ju mycket nytt, de flesta har ju aldrig tagit en spruta på sig själv. Vad är nästa steg för er nu då? Äggplock? :) skönt också att du inte har några biverkningar av behandlingen!
  Ja det låter ju som att ni borde kvalificera till ivf och att det borde finnas stor chans att ni får hjälp via det :) Hoppas att ni får kallelse till ert möte snart. Är det några nya provsvar ni ska få besked kring eller är det bara en sammanfattning av hela utredningen?

  Görs säkert lite olika på olika ställen men i Norrköping fick vi också ett "sammanfattande möte" där läkaren gick igenom alla våra undersökningar, berättade att vi fick gå vidare med ivf om vi ville, detaljer kring hur det går till samt att de tog de sista "screeningtesterna" (tror det kan kallas så?). Alltså några sista blodprov där de kollar att vi båda är fria från typ HIV, klamydia och att vi har resistens mot Röda Hund. När provsvaren väl kommit från de blodproven så skickades remissen till RMC. 

  När väl remissen skickas till RMC så borde ni kunna vara igång innan sommaren tänker jag, de sa att det var två månaders väntetid ungefär när vi fick remiss. Hoppas bara att sista delen av utredningen går snabbt nu!

  Ja det är lite att hålla koll på men tycker de har varit supertydliga med vad som ska tas när o.s.v. så är egentligen rätt enkelt. Sprutorna tas en gång per dag, samma tid varje kväll och har egentligen varit ganska enkelt. Lite obehagligt att ta sprutor varje kväll men börjar redan kännas lite vant. Nästa steg är första VULet som görs imorgon, då ska de se hur mina äggstockar svarat på hormonerna, hur många äggblåsor som växt till sig och hur mycket. Nervöst!! Lite rädd för att inget ska ha hänt eftersom jag typ inte känner nånting.
 • Tis 11 feb 13:16 #11
  Hannaa17 skrev 2020-02-11 09:46:35 följande:

  Hej!

  Jag går också på RMC i Linköping och vi är inne på vårt 3e och sista försök. Jag är så nervös och rädd för att vi ska misslyckas igen. Vi har haft otur innan säger läkarna och det är inte så man vill se på det här med att skaffa barn, att man har otur. Vi vill ju så gärna ha en liten bebis.


  Åh vad jobbigt och tråkigt att det inte fungerat ännu. Håller tummarna att det blir tredje gången gillt :) 
  Hur många insättningar har det blivit på de första två försöken? Har ni fått fina embryon? Nej, inte roligt att få höra att man bara har otur. Hur hjälper det att få höra sånt liksom. Man vill hellre höra en teori om något som kan förändras för att det ska gå bättre nästa gång tänker jag.
 • Ons 12 feb 14:12 #13
  Hannaa17 skrev 2020-02-11 21:04:13 följande:

  Bara en insättning :( en på första utplocket trots att vi fick många ägg men de andra klarade inte en nedfrysning. Andra utplocket hade vi också många fina ägg som alla blev befraktade men på dagen som de skulle sättas in ringde de och inga uppfyllde kraven för att sättas in.. så nu känns allt väldigt nervöst ????

  Kämpar på nu med nässpray och sprutor.

  Hur går det för er?


  Åååh vad tråkigt! Blir alldeles nervös över att höra att många kan befruktas och se fina ut men ändå inte klara sig till insättning. Låter jättehemskt :/ 

  Kämpa på med sprutorna, håller tummarna att det ska gå denna gång. Vad är orsaken till er barnlöshet? Har de hittat någon?

  Vi var på vårt första VUL idag och jag hade 5st lite större äggblåsor och några få mindre. Läkaren sa att det är bra och att i min ålder siktar de på att få ut mellan 5-10 ägg, alltså vill de inte att för många ska ha växt. Men jag tycker det låter så lite då jag läst om hur vanligt det är med tomma äggblåsor, omogna ägg, obefruktade och alla de som slutar utvecklas. Så skulle kännts mycket bättre med ett högre antal äggblåsor i det här läget... Så lite nedslagen känner jag mig. Men ska på nytt VUL på fredag, så får se hur det ser ut då.
 • Tor 13 feb 13:22 #15
  Barnvakten1 skrev 2020-02-12 20:16:21 följande:
  Jag hoppas verkligen det! Vi har fått alla provsvar via brev så antar att det enbart är en sammanfattning och förslag på hur vi går vidare. Hoppas så på ivf, kanske låter negativt men eftersom vi i stort sett vet vad problemet är har jag blivit så inställd på att ivf är enda lösningen på något sätt. Har läst massa om att plocka ut bra spermier vid provrörsbefruktning. Är iaf glad att det mesta ser bra ut hos mig och att min man faktiskt har en hel del spermier, även om de är slöa. Sedan är det ingen garanti, men det ger hopp :)

  Då verkar det gå till olika, intressant. Jag fick göra test för klamydia, hiv och röda hund redan under första mötet. Hoppas det gör att det förhoppningsvis går snabbare för en remiss till ivf! Det skulle vara väldigt hoppfullt att komma igång innan sommaren!!

  Jag förstår, skönt att det är tydligt! Det behöver man ju. Duktig du är som kämpar på med sprutor!! Håller tummarna för att allt går enligt planen :) Att man inte känner något behöver ju inte betyda att det inte hänt något!!
  Ja men borde ju helt klart bli aktuellt med IVF för er. Vad har du läst på om när det gäller att plocka ut bra spermier vid IVF? Vi har ju också spermieproblem så blev intresserad nu :) Jag har bara läst lite övergripande om ICSI, skulle gärna lära mig mer på detaljnivå hur det går till. Tips på var jag läser mer om sånt?

  Ja, jag tyckte det var lite irriterande att de inte kollat de sakerna när de ändå tog blodprov i början av utredningen istället för att spara det till sist och låte oss vänta ett par extra veckor på remissen. Så bra att ni redan gjort de testerna :) 

  Tack! Fortsätter med sprutorna och nu efter 7 dagar börjar det kännas som en naturlig del av kvällsrutinen, haha. 
 • Mån 17 feb 08:12 #17
  Barnvakten1 skrev 2020-02-13 16:02:48 följande:
  Skrev ett långt svar som försvann när jag tryckte på svara.. så irriterande!!! Det korta svaret är då att det är ICSI jag läst om, finns en del forskning om man googlar. Bland annat denna har jag läst:

  www.vetenskaphalsa.se/extra-analys-av-spermier-kan-hjalpa-ofrivilligt-barnlosa/

  En del kliniker har mycket information på deras hemsidor, så kolla runt på dessa är också ett tips :)

  Eller hur, kan de inte bara ta alla prover direkt?! Men vänta och vänta är ju det enda man gör nuförtiden, hehe.

  Skönt att det blivit en naturlig del av rutinen nu iaf! Har du varit på ultraljud än? Hur gick det? :)
  Åh, det har hänt mig också. Galet irriterande!
  Tack för tips, ska läsa på lite mer :) 

  Mmm, det har varit mycket väntande alltså... Nu när vi varit i sprutperioden har det inte kännts så farligt med väntandet, vi gör ju något aktivt varenda dag och var på kontroller två gånger förra veckan. Men snart börjar ju det som enligt de flesta är den värsta väntetiden av alla, att vänta på testdag.

  Ja, vi var på två ultraljud förra veckan och kommer göra ägguttag på onsdag. Har inte så många äggblåsor som växer men några stycken, hoppas verkligen att det är ägg i alla och att många är mogna. Skulle kännas dubbelt jobbigt om vi bara får ut något enstaka moget ägg med tanke på att vi har manlig faktor också. Det kanske kommer påverka befruktningsgraden.

  Längtar till dess, men är samtidigt väldigt väldigt orolig för resultatet. Så mycket hopp som vi investerat i detta och vetskapen att det mycket väl kan gå åt skogen gör ju att anspänningen är väldigt hög. 

  Har ni hört något mer ännu?
 • Fre 21 feb 09:24 #19
  Barnvakten1 skrev 2020-02-20 16:40:24 följande:
  Skönt att känna att man är lite aktiv iaf!! Spännande med ägguttag, hur gick det? Då gjorde du det igår alltså? :)

  Klart det är mycket anspänning! Är ju som du säger höga insatser, främst känslomässigt. Nej, har inte hört något än.. åker iväg med en kompis på spa i helgen så ska släppa alla tankar och bara dricka massa vin och njuta av det, tänker att det är en bra strategi hehe.
  Det gick helt fantastiskt bra! Både läkare och sköterskor var typ världens gulligaste och tyckte de var tydliga med information och inget var liksom genomstressat utan väldigt lugnt tempo runtikring. Själva uttaget gick snabbt och helt smärtfritt. Kände mig lite lullig av det lugnande de gav och sticken kändes mindre än att ta ett blodprov. Jag tyckte nästan att det var lite roligt och spännande med uttaget (vet att det för många andra kan göra väldigt ont, inte meningen att förminska deras upplevelse, vill bara visa att det inte är så för alla utan faktiskt kan vara tvärtom).

  Fick dessutom ut ett par fler ägg än vi vågat hoppas på så nu är jag glad. Har inte fått besked ännu om antal befruktade så väntar med spänning. 

  Så skönt med spa och vin! Njut och tänk på annat :) 
 • Mån 24 feb 16:07 #22
  Barnvakten1 skrev 2020-02-21 12:53:04 följande:
  Vad roligt att höra att allt gick bra! Så härligt för dig med smärtfritt och en bra upplevelse med personalen. Är ju verkligen olika upplevelse för alla, och lyxigt för er att ni fick fler ägg än väntat också :) Man läser ju så mycket skräckhistorier om att allt gör fruktansvärt ont så känns bra att höra att det kan gå smärtfritt till också. Jag tyckte när jag gjorde spolningen att alla var så fina mot mig att jag nästan fick dåligt samvete, haha. Så verkar ju vara väldigt bra personal i Linköping :)

  Nu håller jag både tummar och tår för att många blir befruktade!! När får ni sätta in något, tror du?

  Eller hur! Känns väldigt skönt att komma iväg lite, fick mens i förrgår så kan dessutom dricka alkohol med gott samvete utan att fundera på om jag är gravid, så alltid något! Hoppas du får en fin helg också!
  Ja jag tycker personalen var underbar på ägguttaget och de flesta andra gånger också men vid ena ultraljudet tyckte jag en läkare var stressad och otydlig. Samma läkare var jättetrevlig och tydlig vid ett annat tillfälle så hen hade nog bara en dålig dag den gången. Satte in en 2-dagars i fredags så nu har jag ett litet embryo i magen :D 
  Tyvärr fick vi väldigt dålig befruktningsgrad, endast 2 av 7 trots mogna ägg vilket var lite tråkigt. De håller på att odla det andra vidare för att se om det utvecklas nog bra för att frysas in på dag 5 eller 6. 

  Lyckades du skingra tankarna med spa-vistelsen i helgen? :)
 • Mån 24 feb 16:08 #23
  Hannaa17 skrev 2020-02-24 15:16:52 följande:

  Jag gjorde mitt utplock idag, 3e gången och det var inte skönt alls. De andra gångerna har inte jag heller känt så mycket, tyckt att det varit en bra upplevelse men inte idag. Tror också det kan bero på spänningen som blir kring allt eftersom det är vår sista gång.

  Nu hoppas jag på att de befruktas som det ska och att vi får ett fint embryo tillbaka på onsdag :)

  Har du fått veta när du ska börja med IVF?


  Åh vad tråkigt att det var oskönt och mindre bra upplevelse idag :/ 

  Blev det ett bra resultat? Har du mycket ont nu efteråt? 

  Ja det håller vi verkligen tummarna för!! :) 
 • Sön 1 mar 08:50 #25
  Barnvakten1 skrev 2020-02-26 18:25:09 följande:

  Åh men så fantastiskt att du har ett litet embryo i dig! Så häftig känsla :) håller alla tummar och tår för att den stannar! Förstår att du är besviken på antalet befruktade. Men två är bättre än inget! Hur känns det än så länge? När ska du börja testa? Kan tänka mig att man läser in massa symptom osv redan nu!

  Det gjorde jag verkligen! Var superskönt att komma iväg, kände mig riktigt harmonisk. Pratade en del med min kompis om framtiden med barn och så, kände mig lugnare av det. Hon är 30 precis som mig, men singel och kändes skönt på något sätt att tänka att mycket kan hända på några år.


  Ja det är så häftigt att veta att det är ett litet embryo i magen as we speak. Har dessutom fått besked att vårt andra embryo klarade sig till frysen vilket gjorde oss superduperglada. Så himla skönt att veta att vi har chans på en insättning till ifall det här inte vill stanna.

  Jag är på ruvardag 9 nu och det enda jag känner är väldigt ömma bröst, det har jag känt ända sedan slutet av sprutperioden så svårt att läsa in något i det... Ska försöka hålla mig några dagar till med att testa men börjar bli jobbigt. Testdag är först om 10 dagar, galet lång tid dit känns det som!

  Skönt att du kunnat slappna av och extra skönt att prata med en kompis som är singel och inte i samma skaffa-barn-fas som en själv :)
 • Ons 25 mar 12:44 #30

  Ledsen att jag ghostat tråden rätt länge nu men har valt att försöka koppla bort alla tankar på IVF sedan vi tyvärr misslyckades med återföringen. Vi var förstås jätteledsna men har nu hunnit smälta det i ett par veckor så nu känns det bättre.

  Jag har faktiskt lyckats släppa tankarna nästan helt på allt som har med IVF att göra, en välbehövlig paus för psyket! Men planen har varit klar ända sedan misslyckandet att vi väntar in kommande mens och återför vårt frysta embryo i den cykeln. Tills corona kom och fuckade upp allt. Nu är alla nya behandlingar inklusive frysåterföringar pausade på obestämd tid på RMC Linköping. Det suger!

  Hannaa17: jag är ledsen att det inte gick er väg den här gången heller :( Har ni funderat på någon fortsättning?

  Barnvakten1: Härligt att ni äntligen fått tid! :) Gäller den fortfarande eller har covid-19 förstört planen även för er? Spännande att du läst på om privata kliniker för plan B, har du hittat någon favorit? Vi har börjat prata om att vända oss privat nu ifall vi måste vänta lång tid innan de på RMC tänker öppna upp för nya behandlingar igen, tiden är så viktig så känns verkligen skit att inte få fortsätta på grund av det här.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll