• Vicktoria88

    Letrozol - följas åt?

    Usch vad jobbigt med missfall.. :( jag gick också till privat, orkade inte vänta ett år när jag redan visste att jag inte hade ägglossning.. Jag kände inte av tabletterna förrän slutet av kuren, blev extremt trött och hade konstig huvudvärk, lite illamående och uppblåst i magen. Har dock läst att vissa inte känner av någonting, bävar lite inför hur det ska bli med dubbelkur nu!

    Jag berättade för mina chefer om situationen då det blir en hel del läkarbesök och med 1 timmes restid dit försvinner ju halva dagen..

    Vad menar du med åka in när äl-plussar?

  • Vicktoria88
    Felicia3 skrev 2019-09-15 11:25:49 följande:

    Åh okej,huvudvärk vore inte så bra för mig som har kronisk migrän.men hoppas jag slipper känna så mkt.

    Hur tog jobbet det? Mitt jobb är redan oförstående vid sjukdom så är himla orolig hur jag ska lösa det.jo till mig sade de att vi måste göra ultraljud vid äl,dvs åka in då.för att se så jag inte har för mkt färdiga ägg tex,el se om det är rätt dos.

    sen antar jag det kan bli svårt om vi får godkänt att ha sex sen med,då jag jobbar så långa pass.För när man hittat rätt dos tror jag man måste ligga rätt så petigt på timmen liksom?

    Hoppas dubbel dos blir bättre för er!


    Ja men det är nog väldigt individuellt hur man känner av tabletterna, hoppas det går bra för dig!

    Jag visste heller riktigt hur mitt jobb skulle reagera men de var superförstående verkligen och sa att det viktigaste var att jag mådde bra och att läkarbesöken måste ju komma i första hand när vi väl får hjälp.

    Känns skönt också att vara ärlig än att bara försvinna iväg och hitta på att man är sjuk..

    Jag har också uppfattat det som att man bokar VUL på en cykeldag i närheten av ÄL, jag ska boka dag 12-13 i nästa cykel för att se så inte för många ägg släpper. Jag hade tydligen över 20 i amh vilket kunde förse hela Landstinget med ägg sa han sist jag var där, om de bara ville släppa också :p

    Kämpa på alla!
  • Vicktoria88
    qaswas122 skrev 2019-10-08 19:12:18 följande:

    Idag är jag på CD 13, min andra omgång letrozol. Första gången enkeldos och ingen ÄL. Nu dubbeldos, och ska på ultraljud imorgon för att se hur det går med ÄL. 

    Men!!  Jag har bra känsla denna gång, men försöker att inte få förhoppningar. Förra omgången var kroppen precis som vanligt, och fick ju inte ÄL. Kanske lite för mycket info, men igår hade jag konstiga, nästan lite gula flytningar. Idag däremot är de genomskinliga och elastiska, precis som man hör att det ofta är vid ÄL. Hoppas! 


    Lycka till! :)
  • Vicktoria88
    Nelle83 skrev 2019-10-09 10:22:52 följande:

    Jag fick ingen ägglossning efter denna Letrozolkur. Mensen kommer inte heller. Pratade med gyn i måndags och han skrev ut Provera till mig för att framkalla mens. När mensen kommer så ska jag äta dubbel dos.

    MEN nu till mitt dilemma. I måndags efter att jag pratat med gyn så fick jag ägglossningsflytningar så det smällde om det.. Har känningar i vänster äggstock. Inget utslag på ÄL-stickorna. Men känns verkligen som att ÄL är på G.. Jag har inte vågat börja med Provera. Om det nu är en väääldigt sen ägglossning (är på dag 32 idag) så vill jag inte störa min egna cykel. Visserligen superlång men ändå. Om det är ägglossning på gång så kommer ju mensen om 2 v av sig självt.. Usch jag vet inte vad jag ska göra.. Va skulle ni ha gjort??


    Nästan precis så var det för mig med, fast på cd 21, förstår din frustration! Jag försöker hålla ut till helgen innan jag börjar med Primolut igen, då har det ändå gått 2,5 vecka.. Ska också börja med dubbeldos då :D Håller tummarna för oss!
  • Vicktoria88
    Nelle83 skrev 2019-10-09 19:53:39 följande:

    Så du fick ägglossning på CD 21?

    Är du säker på att du inte är gravid ;)

    Tar du Primolut-nor istället för Provera?

    Jag håller med tummarna för oss :)


    Nej jag menar att jag inte heller hade någon äl, kanske var lite otydlig :p men så på cd 21 fick jag massa äl flytningar men ändå inget positivt test.. så märkligt och frustrerande! Tänkte ta ett gravtest innan jag börjar med Primolut för säkerhets skull men tror verkligen inte att det blev nått! Precis jag har fått Primolut Nor istället för Provera :)
  • Vicktoria88
    Nelle83 skrev 2019-10-09 20:30:07 följande:

    Jaha okej :) nej det var jag som var trög, haha ;)

    Märkligt det där.. Ja ta ett test för säkerhetsskull! Man vet aldrig ;) Hur äter du Primolut?


    Jag äter den i 10 dagar, en på morgon och en på kvällen, sist fick jag mens då 3 dagar efter avslutad kur. Hur funkar Provera, är det också 10 dagar?
  • Vicktoria88

    Hjälp, behöver råd! :)

    Skulle börja på ny kur Primolut Nor idag för att sedan ta dubbeldos Letrozol, tog ett grav test imorse (babyplans tidiga) för att vara på den säkra sidan, så blir det (till min stora förvåning!) en liten rosa kant längst ned på teststrecket men inte så att hela strecket är ifyllt - mer som en skugga längre upp. Någon som fått nått liknande? Testade även igår och det var helt blankt! Jag fick äl flytningar på cd 21 och 22 (dock neg äl test) men vi passade ju ändå på ifall att. På cd 37 (alltså 15 dgr efter äl flytningar) fick jag sjukt ont i magen på kvällen som höll i sig kanske 30 min och sen gick över, tänker nu att kan det ha varit ett ägg som fäste? eller är det alldeles för långt efter äl flytningar? och när tror ni det skulle kunna visa sig på ett grav test isåfall? Kanske bäst att vänta några dagar till innan man börjar med Primolut? Hur hade ni gjort? :)

  • Vicktoria88

    Tusen tack för era fina råd och erfarenheter! Glömde ju skriva att jag är på cd 40 idag så tre dagar efter jag fick sådär ont i magen, kan inte riktigt säga att det kändes som ett hugg dock, mer som en kramp i hela nedre magen :p Men jag tar ert råd och avvaktar några dagar till. Håller tummarna för att vi alla får ett plus snart!

  • Vicktoria88

    Måste bara dela med mig av min externa klantighet.. Igår på min 5:e Primolut Nor dag så råkade jag istället för att ta en Primolut Nor tablett ta en Letrozol tablett..

    Hade hjärtklappning hela kvällen och halva natten igår och haft den sjukaste migränen idag på dan, kändes som huvudet skulle sprängas och som att jag skulle kräkas närsomhelst. Hur typiskt är inte det, antar att det inte är någon som gjort samma sak men tänkte ändå kolla, en dag borde väll inte påverka primolut nor kuren? :p

    Stackars kroppen är väll helt i chock av hormonsvängarna :( //Klantmajan

  • Vicktoria88
    qaswas122 skrev 2019-10-21 21:00:30 följande:

    Åh neeeej, vad typiskt! Verkligen något jag hade kunnat göra, haha. Jag vet faktiskt inte, men känns inte som om en dag kan göra så stor skillnad? Men jag är nog inte rätt person att uttala mig heller... 


    Haha ja det är så typiskt mig också, man blir så trött på sig själv.. Får köpa en sån här Dosett om man ska hålla koll på alla tabletter :p Nej jag hoppas verkligen inte det, håller tummarna för att det fortsätter som vanligt!
Svar på tråden Letrozol - följas åt?