• Anonym (Li)

    Letrozol - följas åt?

    Hej! Jag hoppar gärna in här. Jag o sambon har varit tillsammans i 4 år och aldrig skyddat oss men inget vi hade tänkt på, sen när vi väl börja tänka mer aktivt på att skaffa barn så tänkte jag direkt på att vi aldrig blivit gravida under den tiden. Vi tog kontakt med gyn förra året för att kolla upp oss jag gjorde alla nödvändiga tester, spolning mm och allt såg bra ut o det samma med min sambo. Jag fick letrezol en halv dos då jag har egen ägglossning men läkaren tyckte att det var ett litet push jag tog de i 4 omgångar där sista två gångerna användes ovitrell inget pluss så vi gav upp o släppte allt. 6 månader efter blev jag spontan gravid men det slutade med tidig missfall, efter missfallet väntade jag en mens o sedan tog jag Letr halvdos igen då jag hade några kvar hemma blev gravid den gången men fick missfall igen. Jag har fortfarande Letr kvar så kör andra cykeln nu efter missfallet så hoppas på ett pluss snart har även läkartid nästa vecka vill ta nya prover men eventuellt även utreda missfallen. Ursäkta det långa inlägget.

  • Anonym (Li)
    Clemmentina skrev 2019-11-26 19:59:34 följande:

    Beklagar missfallen! Hoppas det blir tredje gången gillt samt att du får bra hjälp hos läkaren i nästa vecka.


    Jag hoppas verkligen det. Håller tummarna för oss alla här????????
  • Anonym (Li)
    Anonym (Li) skrev 2019-11-26 21:27:22 följande:

    Jag hoppas verkligen det. Håller tummarna för oss alla här????????


    Oj det skulle bli en blomma men blev fel tecken :/
  • Anonym (Li)
    bonzo skrev 2019-11-26 20:56:21 följande:

    Delar du tabletten i två delar då för att få halv dos? Eller äter du färre dagar? :)


    Precis jag delar tabletten i två, det är lite svårt eftersom tabletterna e så små men försöker få de lika stora.
  • Anonym (Li)

    Eftersom jag e så ny här på tråden så skulle jag gärna vilja veta lite mer om er hur gamla e ni, hur länga har ni försökt osv, jag e 27 o sambon 32 o vår lilla reda delade jag med mig under ett annat inlägg :)

  • Anonym (Li)
    okheei skrev 2019-11-28 10:15:07 följande:

    Välkommen till tråden!

    Jag fyller 27 och min sambo 30 till våren, vi har vart tillsammans i 3 år och har aldrig skyddat oss, vi har ett missfall i bagaget och åt sista tabletten enkelkur av letrozol igår, det är andra månaden för oss. Ferilitetsmottagningen tyckte inte jag skulle behöva göra fler vul då jag svara så bra första månaden. Så vi ska bara köra på de närmasta 4 månaderna. Har de då i te hänt något så blir det troligtvis en ivf för vår del.


    Tack! Beklagar missfallet :( Men håller tummarna att det tar sig denna gång. Jag tar min sista letrozol idag :)
  • Anonym (Li)
    minnie768 skrev 2019-11-28 08:38:02 följande:

    Hej :)

    Jag är 29 (fyller 30 om 1 mån men vill inte riktigt inse det riktigt än, haha) sambon är 27 år. Vi har försökt i drygt 1,5 år. Jag hade regelbundna cykler första månaderna men tidigt i år fick jag en annorlunda blödning (jag misstänker MA men vet inte säkert), efter det har mina cykler gått bananas och blivit väldigt oregelbundna 30-70 dagar. Misstänker att min ägglossning aldrig varit direkt bra. Påbörjade en fertilitetsutredning nu i höstas och är nu på min första cykel där jag fick Provera och Letrozol, är på bim+1-2 idag... Nu vill jag bara att gravtestet blir pos eller att mensen kommer.....

    Beklagar dina missfall! :( 


    Mensen brukar faktist bete sig konstigt efter missfall så var det i mitt fall iallafall. Beklagar, hur har det gått hoppas plusset kommer snart :)
  • Anonym (Li)
    minnie768 skrev 2019-11-28 08:46:57 följande:

    Hej alla!!

    När ni ätit letrozol, hur många dagar i snitt efter äl (eller efter sista tabletten) har mensen kommit om ni haft ägglossning runt cd14?

    Jag har ju haft väldigt oregelbundna cykler och fick Provera förra cykeln för att få igång blödningen, är på min första cykel med letro nu. Är på cd31 (bim+1-2) och vet inte om jag bör förvänta mig mensen typ som igår, eller om jag bör förvänta mig att cykeln är lång trots letro?


    Jag får min mens ca 11-12 dagar efter äl när jag äter letrozol.
  • Anonym (Li)

    När får ni äl med letr? Med letr får jag det ca dag 14-17.

  • Anonym (Li)
    minnie768 skrev 2019-11-29 10:04:52 följande:

    Jäkla skit att det är fredag idag, hade vart bättre om det kom imorgon när jag ändå ska vara hemma. Nu sitter jag och biter ihop på jobbet :'(

    Men fick pratat med kliniken nu, tid för VUL och äggledarspolning den 10/12. De hade inte fått de nya provresultaten, och har fortfarande inte fått de på posten..... Lär ju få dem innan den 10e, men ska försöka få en ägglossningsspruta om ägget är i bra storlek, då vet jag ju iaf att ägget släpper..

    Såg att du fick pos ältest igår, ligg på nu i helgen! ;)

    Någon som vet om man kan göra en spolning, och sen få oviterell direkt?


    Jag förstår din känsla, men försök att inte sätta fokus på det trots att det är svårt och nu kan ni börja med nytt försök, Jag har gjort spolning det beror helt på, när jag gjorde det så fick jag nån typ av antibiotika för enligt min läkare så var det risk för infektion fick ta det i nån dag.
Svar på tråden Letrozol - följas åt?