• Amidina

    Letrozol - följas åt?

    Hejhej, hoppar in här jag med! 
    Fick Letrozol förra sommaren, och tog den under 2 cykler. Hamnade dock på akuten med en misstänkt sprucken cysta och absolut ingen graviditet så långt ögat kunde nå så jag la ner hela projektet då.
    MEN! Nu har jag fått utskrivet Lutinus (progesteron) och tänkte att jag skulle testa en kur Letrozol till i kombination med det så får vi se. Extra stark ÄL plus efter stöttning efteråt borde ju ge nåt tycker jag. Cool
    Kommer dock inte köra igång förrän nästa cykel, för långt gången den här så hinner inte med Letrozolen.

  • Amidina

    Hejhej, slänger mig in här med. 4e omgången letrozol på ungefär 2 år, fick gjort spolning i förra veckan som visade på fritt flöde i äggledarna. Har endo och myom, och inga barn sen tidigare.

    Är på äl+3 idag och har en jäkla molvärk sen igår, någon annan som haft samma symptom? Känns som asjobbig mensvärk, och börjar bli lite småknäpp här.

  • Amidina
    amandakollb skrev 2020-07-01 16:19:39 följande:
    Hejhej :) jag är på äl+4 så vi är väldigt lika i cykeln! När har du bim? Nä känner ingenting förutom lite ömma bröst. Har du tagit ovitrelle också? Den får jag rätt mkt typ mensvärk av just innan/efter äl.

    Hur kommer det sig att du bara ätit 4 kurer på 2 år?:)

    Hej! Solig Vad roligt, vet du hur lång lutealfas du brukar ha? Jag ligger normalt på ca 13 dagar så räknar med BIM typ den 13/7. Du då?


    Bara Letrozol här, men det är brutalt den här vändan med så vete tusan om det blir fler. Jag är så sjuuukt känslig för alla hormonbehandlingar, men egentligen har jag ju naturlig ÄL (om än lite svag) så det borde gå även utan.

    Haha, lär bli ett superlångt inlägg om jag ska beskriva hela resan, men kan säga att jag fick det av gynekologen vi sökte hjälp hos allra först, det gick helt åt skogen och jag hamnade till slut på akuten med sprucken cysta och självmordstankar, och sen har vi kört på utan och försökt hitta ny (bättre) gyn och få göra en ordentlig utredning som man egentligen ska få. Har äntligen hittat rätt hos en privat i stan, och min utredning är NU äntligen klar, efter 2,5år sen vi sökte hjälp första gången. Cool

  • Amidina
    Mikkans skrev 2020-07-01 21:23:55 följande:
    Så skönt att du/ni fått rätt hjälp nu! Letrozole + ovitrelle eller bara letrozole?:)
    Ja jisses, inte nog med att man ska kämpa sig blå hemma, jag var inte beredd på att behöva kämpa med/mot vården också. Har stött på skrämmande okunskap dessutom, själv vet jag bättre och byter men man blir ju mörkrädd för andras skull.
    Bara Letrozol här, jag har ju egentligen naturlig ägglossning men gyn tyckte vi skulle testa detta igen för att ge det en skjuts liksom. Och jäklar vilken berg och dalbana det blivit, jag har endo men den värken jag hade igår har jag sällan känt. Men vad gör man inte för en chans till ett plus. Solig Tänker också att om jag inte pallar denna smärtan så blir en förlossning ett helvete. :P
  • Amidina
    amandakollb skrev 2020-07-01 21:50:15 följande:
    Brukar ha 13-14 dagar :) Jag räknar bim fredag 10e, då har ni nästan samma :)

    Aha åh vad jobbigt att de tog så lång tid och att du mådde så dåligt :( men så skönt att ni äntligen fått hjälp nu!!:) hur gamla är ni? Vi går också till en privat klinik!

    Ska hålla tummarna för dig när det närmar sig! ;)

    Ja jisses, det var jag inte beredd på. :P Att behöva byta en gång är väl sin sak, men flera? Första gyn var också privat, gjorde ingen kontroll av nåt utan satte mig på Letrozol dubbel dos direkt. Andra var (skrämmande nog) överläkare på gyn på sjukhus och hade så dålig koll på fertilitet att JAG nästan skämdes. Tredje gjorde ett VUL och ville sen sätta oss på IVF direkt utan att vi visste vad som var "fel", trots att jag berättat hur dåligt jag reagerat på tillsatta hormoner förr. "Jaja, men det här är vad som erbjuds punkt."
    Sen sista nu lyssnade, gjorde klart min utredning, och diskuterar alternativen med oss som en normal människa. Solig 


    Jag fyller 35 i september, och min man blir 39 i december. Ni då? :) Hur länge har ni hållt på?

  • Amidina
    amandakollb skrev 2020-07-02 13:18:00 följande:
    tack, detsamma!! :) 

    ja oj man blir ju mörkrädd hur dålig koll vissa har! 

    vi är båda 30 år, detta blir sjätte försöket för oss, varav tredje med letrozol och ovitrelle. så hoppas verkligen det tar sig nu!

    Jo, särskilt när de ska vara experter på området, men inte ens vet att progesteronet är det som får tempen att stiga efter ägglossning.. Obestämd Där och då bytte jag bort den "experten".


    Oj, hur kommer det sig att ni fick börja med mediciner så fort? Håller tummarna! PlusPlusPlus Har ni fått gjort en ordentlig utredning så ni vet var problemet eventuellt ligger?

  • Amidina
    amandakollb skrev 2020-07-02 13:32:03 följande:
    första försöket var förra sommaren så har väldigt glesa menstruationer så hörde av oss tidigare till en privatklinik. 

    ah en utredning har vi gjort, och visade sig att jag har pco med jättemånga äggblåsor och högt amh, så nog därför jag får så långa cykler. 

    tack :D håller tummarna för dig med! 
    Aha, då förstår jag! Jag har en kusin med PCO, de fick kämpa ett tag men har idag 3 glada ungar. :) 
    Har du läst på Vulverines hemsida om PCO förresten, vad man kan göra själv och så för att förbättra chanserna? https://www.vulverine.se/blogg/pcos/ 
    Har själv varit hos henne för några år sen och lyckades styra upp min cykel som var helt bananas. Tycker själv det är jätteskönt att det finns nåt man kan testa, jag blir helt knäpp när jag bara får höra att nåt bara är så och jag måste leva med det. Kontrollbehov deluxe liksom.. Drömmer Och envishet utav helvete. :P
  • Amidina
    Anonym (Ajaj) skrev 2020-07-02 14:15:58 följande:
    Finns det en chans att den kan göra det? Det känns som att det borde ha hänt något vid det här laget... :(
    Smyger mig in här och svarar att ja, den kan göra det. :) Om du är frisk i övrigt och follikeln får rätt stöttning med bra kost, bra sömn, och ingen stress så är chansen stor att östrogenet bygger på både ägg och slemhinna. Så hoppet är inte ute än! Hjärta
  • Amidina
    amandakollb skrev 2020-07-02 14:54:47 följande:
    Ja har läst litegrann men ska gå in och kolla mer :) jaså vad kul att du va hos henne och fick hjälp! Har inte hört någon tidigare :)
    Definitivt värt att kolla, det jobbigaste hon rekommenderar brukar ju vara kostomläggning och det kan man ju lida sig igenom ett tag för att testa. ;) 
    Ja, jag är tacksam att jag hittade henne så tidigt, idag är det ju omöjligt att boka in en tid för hon har blivit så populär. :) Men jag känner henne lite sen innan också, vi gick i parallellklass på gymnasiet och hade några lektioner ihop. Dö trevlig, och det skadar ju inte att hon vet vad hon pratar om också. :P 
  • Amidina
    Anonym (Ajaj) skrev 2020-07-02 15:46:04 följande:
    Nej, hon sa inte det. Hon var väldigt snabb och lite otrevlig. Hon sa bara att ingenting har hänt
    Men jisses... Såna har jag varit med om, jag bytte läkare och klinik helt och hållet (3 eller 4 gånger tom..). Finns det möjlighet för dig att byta så du hittar nån som kan ge lite bättre bemötande?
Svar på tråden Letrozol - följas åt?