• Truuly

    Letrozol - följas åt?

    Hej!

    Jag har följt denna tråd och läst alla inlägg. Nu hoppar jag in :)

    Jag och min man har försökt få barn i 1,5 år men ingenting händer :( Har gjort en utredning med hyfsat bra resultat. Förutom att jag har en cysta som de misstänker är endometrios.. Har dock inga symtom på det.

    Har regelbunden mens och ägglossning. Läkaren tyckte ändå vi skulle ge letrozol några försök innan det blir vidare till ivf..

    Har precis avslutat 2a kuren letrozol. Ska på vul nästa vecka.

    Vill bara att det ska ta sig snart!!

  • Truuly
    Mikkans skrev 2020-09-17 17:52:00 följande:

    Välkommen hit :D spännande förståe helt känslan av att vilja nu nu nu! Hur länge kör ni letrozol innan ivf?:)


    Läkaren sa att vi ska försöka med letrozol ?några månader?, så lite oklart.

    Men jag tror att jag ska fråga läkaren nästa vecka om han inte kan skicka remissen till ivf redan nu, och under tiden kan jag fortsätta med letrozol. Få se om han går med på det.. I början ville jag inte ens tänka på ivf eller trodde att jag skulle behöva gå så långt som till ivf. Men ju mer tiden går så känns det ändå som om jag är redo och vill göra ivf med en gång! Blir så himla förkrossad och nedslagen och deppig varje månad när mensen dyker upp. Orkar snart inte mer blää :( Men sen är det såklart ingen garanti på att ivf fungerar heller.. Gud hur ska man orka med den här karusellen.
  • Truuly
    light skrev 2020-09-19 03:30:45 följande:

    Välkommen! Jag hade också regelbunden mens (äl vet ej) men blev inte gravid på över 1 år ändå.. först när jag fick levaxin och letrozol blev jag det 2 ggr på rad :) Hoppas det funkar för dig också!


    Hoppfullt att höra! Tack!

    Jag har bara gjort ett blodprov där de kollade tsh som var normalt. De kollade inte t3, t4 och allt vad det finns.. Så jag hoppas inte att jag har något problem med sköldkörteln iallafall. Inte så insatt, men har inga symtom på det men har hört att det är ett ganska vanligt problem.
  • Truuly
    light skrev 2020-09-21 09:33:54 följande:

    3:e gången gillt?? Plussade precis <3 Vågar inte bli glad än men hoppas såklart att det är vår tur nu. Vet inte om det syns på bilden, är bara på äl+9.


    Grattis!!!????

    Några symptom?
  • Truuly

    Var på vul idag. En äggblåsa på 17mm. Ska ta ovitrell om 2 dagar.

    Detta var min andra omgång letrozol. Blir jag inte gravid nu så blir det remiss till ivf nästa månad.. Hoppas att det tar sig denna gången!!

  • Truuly
    Hews skrev 2020-09-23 13:02:58 följande:

    Hej alla,

    jag har läst igenom en stor del av tråden och tänkte haka på er här  Jag och min partner har försökt i ett års tid nu. Jag började för två dagar sedan med min andra omgång letrozol.

    Den första omgången tog jag i maj, en follikel växte men släppte aldrig. Fick stegring på ÄL-test men aldrig positivt. Tänkte att jag kanske hade missat ägglossningen med test, men sen kom heller ingen mens och inte heller positiva graviditetstest. Så gick hela sommaren, ingen ägglossning och ingen mens.

    I augusti fick vi påbörja en fertilitetsutredning på en privat klinik. Fick primolout för att blöda ut och förhoppningsvis få igång min egen cykel. Det konstaterades att jag har en PCOS-bild (vilket jag redan visste), men att allt annat såg fint ut. Har nu haft ägglossning (utan befruktning tyvärr) och precis haft mens. Så nu är jag igång med min andra omgång letrozol. 

    Hoppas på att faktiskt släppa ägg och att min cykel inte blir helt uppfuckad denna gång... Jag kommer inte att få ovitrielle, eftersom kliniken menar att ovitrielle eller dylikt inte ökar chanserna nämnvärt. Därför kör de enbart på letrozolbehandling.

    Ser fram emot att följas åt och att ha andra att dela erfarenheter med <3


    Välkommen! :)

    Ovitrelle ska ju hjälpa till så ägget släpper. Borde du inte få testa det iallafall? Gör ju ingen skada :) som att jag får letrozol och ovitrelle trots egen ägglossning. Men det är så olika från klinik till klinik har jag förstått. Känns som man vill ta till alla hjälpmedel som finns hehe.
  • Truuly
    Mikkans skrev 2020-09-23 19:33:24 följande:

    Så snabbt med remissen. Har ni någon diagnos på er?:)


    Vi har försökt aktivt i snart 2år. Inte en enda graviditet och allt ser normalt ut förutom att de misstänker att jag har endometrios. Så läkaren tror att det är det som gör att det inte tar sig. Så han tyckte att ivf få bli lösningen för oss.

    Jag reagerar precis likadant med eller utan letrozol. Kanske därför han inte tyckte det gjorde nån skillnad om jag fortsätter med det. Jag har bra slemhinna och ägglossar bra även utan letrozol. Hade hoppats så mycket att det skulle vara lösningen!
  • Truuly
    Hews skrev 2020-09-23 23:51:59 följande:

    Tack fina ni. Jag undrar också varför vissa får otrivelle och andra inte eller hur de resonerar kring IVF. Jag fyller 35 år i år och känner att klockan tickar, särskilt om vi ska hinna få fler än ett barn.Tack! Äter enkeldos denna gång, men får eventuellt dubbel nästa gång beroende på hur kroppen reagerar nu.


    Kommer de kontrollera att ägget släpper? Om det inte släpper, så borde ovitrelle vara ett hjälpmedel?

    Jag får bara komma på vul på cd 12-14 och sen får ta ovitrelle (bara tagit 2-3 ggr hittills). Ingen vul eller blodprov efter ägglossning för att bekräfta. Nu vet jag att jag ägglossar ändå pga att jag tempar och har så regelbunden äl och mens. Men vet att en del gör kontroller för att se att de verkligen ägglossar.
  • Truuly
    Mikkans skrev 2020-09-24 08:28:59 följande:

    Åh, förstår! Jag känner delad ang ivf. Dels vill jag ABSOLUT slippa pga alla sprutor, äggplock osv. Dels känner jag att jag är så less på att försöka själv och vill låta nån annan göra jobbet. Hahah, helt schizo. ;)


    Känner samma! Väldigt delad. Vill så gärna att det ska ske naturligt. Men efter så lång tid så vill jag bara få hjälp och lyckas! Men sen är jag samtidigt orolig att inte ens ivf kommer funka??

    Äggledarspolning var det värsta jag varit med om. Kan knappt tänka mig hur det blir med äggplock... sen alla hormoner och hela den ivf grejen kommer nog bli jobbigt psykiskt också.
Svar på tråden Letrozol - följas åt?