• Äldre 3 Mar 08:04
    40413 visningar
    2249 svar
    2249
    40413

    Letrozol - följas åt?

    Åhh det med vänner Känner jag igen! Alla i vår närhet känner till vårt problem, vi var öppna med hela resan när vi försökte få dottern. Och jag vill inte hemma tjata håll i huvudet på de.. Samt att de är svårt med förståelsen ibland, det är ju en lång process med tabletter och ultraljud.

    Jag behöver få ventilera ibland så det är skönt jag hittat er!!

    Jag har också pcos. Får aldrig mens eller ägglossning själv. Jag var vetat sen jag var 14 att där var något som inte var rätt - visste dock inte det var pcos. Men det för enklare det lite när vi bestämde oss för tillökning så vi fick söka hjälp utan att de gått ett år.

    Idag är första tabletten Letrozol!

  • Äldre 3 Mar 11:51
    #35

    Men hur hög igenkänning!! Jag har till och med brutit upp clear blues digitala test..

    Väldigt spännande dock. När hade du bim, eller har?

  • Äldre 3 Mar 17:19
    #41

    Lisun - 2 streck hahaha, fick ju googla som en galning men tydligen är det alltid två streck men de ska vara vid stryka haha.

    Jaa kan absolut vara nidis! Dör så spännande, fortsätter hålla tummarna!!

    Vi fick vänta i typ 15 månader inför dotter - först försökte vi själva, utan mens och ägglossning.. När vi väl sökte hjälp var det först kö, sen utredning och sen fick vi till slut äntligen komma igång och då blev jag lyckligtvis gravid på första kuren letrozol ! Idag är hon 15 månader. Så när vi väl fick en riktigt chans att försöka tog det ju sig på första gången, men vägen dit var lång. Sykson resan började i somras. Första försöket tog sig inte, andra försöket tog sig men vi fick tidigt missfall i september. Då valde vi pausa och börjar nu igen Denna månaden! :) eftersom de tog sig på första kuren första gången har man höga hopp så chansen att bli besviken är stor tyvärr..

  • Äldre 4 Mar 19:15
    #48

    Vi har kommit lindrigt undan som lyckats jätte bra på letrozol. Fina blåsor och tog sig första gången så kan inte relatera till hela IVF grejen, men förstår dock att tanken måsre vara tuff. Samtidigt som det måste vara lika tufft och göra kur efter kur med letrozol utan att det händer nåt..

    Ååh så spännande med vul!!

  • Äldre 5 Mar 21:56
    #58

    Har jobbar hela dagen och inte hunnit titta in.

    Så nu kan svaren bli rörigt haha..

    Kul med en ny själ till, hoppas mensen kommer snart. Jag brukade alltid få dagen efter avslutad provera kur men denna gången dröjde det 4 dagar tror jag.. Sen kom den till slut!

    Jag håller med om att du nog inte ska öka dosen om du får ägglossning. Det enda som kommer hända då är att du blir överstimulerad. Får du äl gör ju letrozolen sitt jobb. Hur många omgångar har du kört nu? Kanske behöver nån annan hjälp på traven för att det ska gå?

    Dag 3 för mig med letrozol idag. Lite huvudvärk men annars känner jag mig mer stabil i humör och känslor än jag brukar när jag tar letrozol. Jag brukar få sen äl med letrozol, kring cd 18 men redan idag har jag lite molvärk kring äggstockarna så vul på måndag ska bli sååå spännande!!

  • Äldre 6 Mar 11:38
    #64

    Jag är 24, sambon 25.

    Vi har en dotter född december 17, som är gjord med hjälp av letrozol och ovitrelle :)

  • Äldre 6 Mar 21:51
    #75
    Lunne skrev 2019-03-06 13:30:31 följande:

    Det kanske blir exakt 2 år mellan barnen för er nu då :)

    Fick ni någonsin veta hur snabbt efter första barnet man kan få börja med Letrozol igen? Vi har tänkt att när vi väl får barn så vill vi ha syskon så tätt som möjligt och vill därför börja försöka så fort vi känner oss redo efter första, men inser man nu att det inte fungerar naturligt för oss har jag funderat på hur länge man måste ställa sig in på att vänta innan syskonförsök... Ja, ibland tänker jag kanske lite onödigt långt fram i tiden :')


    Ja, ganska så exakt 2 år hehe.

    Nä egentligen inte, men eftersom de inte skiljer sig från vanlig graviditet så tror jag inte där är någon regel. På den fertilitetsklinik vi fick hjälp med att få dottern hjälper de inte till vid syskonförsök pga köer. Men de rekommenderade oss en kvinnoklinik och jag kontaktade den kliniken när vår dotter var 5 månader. Så när hon var ett halvår tog vi vår första letrozol kur för att försöka få syskon, den tog sig dock inte. Sen var det sommaruppehåll och första kuren på hösten augusti /september så tog det sig men vi fick tyvärr ett missfall. Det enda vi fick höra av kvinnoklinik var att om man fått barn via kejsarsnitt vill de att man väntar 1 år.

    Glitterlina - jag får alltid väldigt mycket huvudvärk av letrozol. Alla fem dagae jag äter, sen försvinner den igen dag 6.
  • Äldre 6 Mar 22:54
    #78
    GlitterLina skrev 2019-03-06 22:04:35 följande:

    Mm väldigt jobbigt me huvudvärken. Hur har du blivit ordinerat letrozol just att ta på morgonen??


    Nä ingen speciell tid, dock samma tid varje dag :)
  • Äldre 7 Mar 12:39
    #80
    Lunne skrev 2019-03-07 10:40:07 följande:

    Undrar varför just min läkare tycker att Letrozol ska tas på morgonen =/ Får fråga det i detalj nästa gång...


    Ja jag tror inte det ska spela någon roll faktiskt!
  • Äldre 8 Mar 09:38
    #84

    Vad är status på alla nu?

    Så vi får det samlat, vi är ju några stycken nu.

    Kopiera och fyll i.

    Emphz - ätit letrozol kur, klar 7/3, inväntar vul 11/3

Svar på tråden Letrozol - följas åt?