• Lisun

    Letrozol - följas åt?

    Omg nu när jag gick på toa nyss så fanns en liten mini rosa flytnings-liknande fläck i trosan, nidis???????

    Eller kanske bara mens, men min mens brukar alltid komma med ?buller och bång? om man uttrycker det så........

    Sorry för spam men denna dag verkar liksom aldrig sluta överraska haha

  • Lisun

    Och idag kom mensen som ett brev på posten :( men känner mig faktiskt helt ok, snart dags att dra igång med min andra omgång letrozol! Taggad!

    Däremot funderar jag på om jag ska öka dosen denna månad, läst att andra gått från 1 tablett till 2 eller tom 3. Erfarenheter någon? Tack för fina peppen i denna tråd, glad att jag hittade hit. <3

  • Lisun
    Lunne skrev 2019-03-05 10:32:28 följande:

    Skönt att det känns ok ändå :) Fick du en ovanligt kort menscykel då? Eftersom du trodde att det kanske var en nidblödning först tänker jag.

    Kolla med läkaren om du ska öka dos eller inte. Vet du om du fick ÄL förra månaden? I så fall brukar de inte säga att man sak öka, då det bara medför risk för överstimulering. Jag har blivit tillsagd att gå ner från två tabletter till en vid nästa försök då det utvecklades två öggblåsor nenna gång. Här har det dock inte blivit någon mens än så jag håller tummarna för att det inte ska bli aktuellt :)


    Jaa, jag brukar ha cykel på 32-36 dagar och läkaren sa att om jag skulle få mens så skulle den komma ca en månad efter sista tabletten så hade räknat med en längre cykel än vanligt men mensen kom ju som en klocka på dag 31-32.

    Jag har aldrig haft problem med att inte ha ägglossning, har alltid fått positiva tester osv men läkaren skrev ut letrozol för att boosta på. Dock har jag ju aldrig blivit gravid eller fått missfall så jag undrar ju verkligen om allt står rätt till. Så tänkte därför om man kunde boosta ännu mer och ta dubbel dos..
  • Lisun
    emphz skrev 2019-03-05 21:56:40 följande:

    Har jobbar hela dagen och inte hunnit titta in.

    Så nu kan svaren bli rörigt haha..

    Kul med en ny själ till, hoppas mensen kommer snart. Jag brukade alltid få dagen efter avslutad provera kur men denna gången dröjde det 4 dagar tror jag.. Sen kom den till slut!

    Jag håller med om att du nog inte ska öka dosen om du får ägglossning. Det enda som kommer hända då är att du blir överstimulerad. Får du äl gör ju letrozolen sitt jobb. Hur många omgångar har du kört nu? Kanske behöver nån annan hjälp på traven för att det ska gå?

    Dag 3 för mig med letrozol idag. Lite huvudvärk men annars känner jag mig mer stabil i humör och känslor än jag brukar när jag tar letrozol. Jag brukar få sen äl med letrozol, kring cd 18 men redan idag har jag lite molvärk kring äggstockarna så vul på måndag ska bli sååå spännande!!


    Jag är på omgång 2 nu, första tabletten idag! Känner att den klinik vi vände oss till för fertilitetsutredningen inte tog oss riktigt på allvar och tror tyvärr att det handlar om vår ålder som vanligt. Jag är nyss fyllda 23 år och min kille är nyss fyllda 24 år. Men fortsätter med Letrozol i 6 månader som läkaren sa, dock om vi inte lyckas på dessa månader kommer vi nog gå igenom en ny utredning hos en annan klinik..
  • Lisun
    Lunne skrev 2019-03-06 10:21:16 följande:

    Finns det någon anledning till att de trodde att din men skulle komma så sent? Till mig sa de att om mensen inte kommit drygt 3 veckor efter sista Letrozol och graviditetstest visar negativt, så ska jag börja med Provera...

    Det låter som att ni absolut bör göra en utredning, Letrozol bostar ju bara fram ÄL, inget annat..


    Nope, det var doktorn som sa när han gick igenom det lite snabbt. Haha känns som om den där doktorn bara gav mig det som en lösning och ett avslut på den så kallade utredningen. Jag har alltid haft regelbunden mens och ägglossning, blir typ lite nojig nu att jag äter letrozol helt i onödan då jag verkligen mådde dåligt förra månaden..
  • Lisun

    Listan:

    Emphz - ätit letrozol kur, klar 7/3, inväntar vul 11/3

    Efterlängtadsen2014 - ätit Provera 3 dagar, 7 dagar kvar sen börja med letrozol på menstruationsdag 3.

    Zey - letrozol kur 4, klar 6/3, inväntar vul 11/3.

    MariaMi - Letrozol kur 3, klar 28/2, varit på två vul nu en äggblåsa idag som är 15,5mm, nytt vul 13/3

    mallanbus - letrozol kur 1 klar 18/2, vul 25/2, ovitrelle 26/2, bim 11/3.

    Ma18 - ätit 4 letrozolkurer, inväntar nu spolning av äggledarna

    Lisun - Letrozol kur 2, sista tabletten tas 10/3

  • Lisun

    Är på cd 11 idag och tog alltså min sista tablett för 4 dagar sen men har sån jobbig ledvärk? Hade det förra månaden också, gick över nån dag efter äl. Nån som känner igen sig? Känns från under rumpan, över låren, ner på smalbenen. Typ som träningsvärk fast ändå inte, ledvärk är typ den bästa beskrivningen haha! Någon??

  • Lisun

    För seriöst första gången så matchar äl-sekret med äl-testerna i tid? Cd 15 och hoppet lever vidare!

  • Lisun
    oshark skrev 2019-03-20 10:54:10 följande:

    Jag har bestämt mig för att testa Letrozolen. Det värsta som kan hända är att det inte funkar eller att det blir för många mogna ägg. Åt andra hållet är det värsta som kan hända att jag inte får någon egen ÄL igen. Så då försöker jag hellre med Letrozolen än går runt och väntar och blir ännu mer mentalt nedbruten för varje dag som går och varje ÄL-test som inte blir positivt.

    Vad har ni haft för biverkningar? Huvudvärk? Mindre fertila flytningar? Illamående? Ni som tempar (om någon gör det) har er temp påverkats?


    Tycker du gör rätt val att iaf pröva på letrozol, för mig och min kille (som försökt aktivt i snart 2 år) har det gett oss lite nytt hopp och det kändes inte lika tungt som det brukar förra månaden när mensen kom för då visste jag att jag kunde börja med en ny kur letrozol om tre dagar.

    Under dessa två månader har jag fått en del biverkningar, första månaden fick jag uvi, ledvärk, huvudvärk och ont i magen. Denna omgång (är på dag 17 idag och har haft ägglossning) har jag enbart haft ont i lederna. Så det varierar nog rätt mkt från månad till månad mellan person till person, hört att vissa inte får några biverkningar heller. :) Kul att du joinar oss så får vi följa din resa med!
  • Lisun
    GlitterLina skrev 2019-03-22 22:37:58 följande:

    100 st får man ge ut så mycket när fet gäller till ägglossning? & varför kostar dina så lite? Är det för att du har handlat mycke mediciner innan, då du får rabatt?


    Sjukt? Mina kostade också ca 400kr men räcker för 6 månader..
  • Lisun
    MariaMi skrev 2019-03-29 09:56:23 följande:

    Kan knappt tro det är sant, men jag fick ett positivt test imorse!!!!! Cd 36 idag. Ägglossning +16. Inte vågat testa tidigare. Nu får jag bara hoppas på det bästa. Men känns så overkligt, har ju hittills aldrig blivit gravid och aldrig ens haft men av mig själv (endast med provera).

    Vet att detta kan vara sjukt jobbigt för vissa att läsa, ibland tyckte jag det också. Men ibland gav det hopp också så ville ändå dela med mig.

    Kram till er alla!


    Men wow, grattis! <3 Får man fråga hur länge ni försökt? Hur många kurer letrozol har du tagit?

    Jag tycker det är fantastiskt att få höra att letrozol funkat för er som blivit gravida - det ger mig mer hopp! Kram
  • Lisun

    Herregud vad dagarna mellan äl och bim kryper fram...Är nu på bim-5 och har ännu inte testat mig. Ska försöka hålla mig till o med bim denna gång men om jag känner mig själv rätt lär det ske tidigare.

    Relativt symptomfri denna månad, enbart illamående som kommer och går men kan också vara pga mitt märkbart lägre kalorieintag (beach 2019 ;D). En liten uppdatering hur läget ser ut för mig iaf. Hoppas det går bra för er andra vart ni än befinner er i cykeln!

  • Lisun

    Såklart (vem försökte jag egentligen lura) testade jag mig imorse, men skyller en del på min fertilitetsmonitor som blinkade o sa att jag kunde göra ett gravtest.

    Resultatet enligt monitorn var icke gravid men det syntes ett till streck, svagt men det fanns där.

    Någon som vet om det alltid är två streck på clear blues fertilitetsmonitors gravtester eller om det kanske, möjligtvis kan vara något? Distanserar hoppet så gott det går men det är så jobbigt denna eviga väntan...

  • Lisun
    GlitterLina skrev 2019-03-31 17:08:45 följande:

    Hej tyvär ALLTID streck på dem!


    Jag har läst olika överallt och har heller inte fått två streck varje månad tidigare. Jag har ändå kört med monitorn 6 cyklar så det är lite konstigt..Har dock aldrig hittat ett officiellt uttalande från clear blue att det alltid är två sträck utan det är random personer som skrivit. Hur som, är inte förvånad, har inga symptom alls denna månad och skengraviditet är jag van vid tyvärr
  • Lisun
    oshark skrev 2019-04-05 09:09:22 följande:

    Listan:

    Emphz - Mens start 3/4, letrozol dubbelkur 5/4-9/4.

    Efterlängtadsen2014 - letrozolkur 1 avslutades 25/3, inväntar VUL 1/4 när det är beräknad ägglossning.

    Zey - letrozol kur 4, klar 6/3, inväntar vul 11/3. Ovitrille spruta 11/3, ägglossning 13/3. BIM 28/3

    MariaMi - Letrozol kur 3, klar 28/2, vul 13/3 äggblåsa 22mm, ägglossning 12-14 mars. BIM ca 29/3. mallanbus - letrozol kur 2 klar 17/3, vul 25/3, bim 6/4.

    Ma18 - Letrozol dubbeldos kur 5, klar 5/4, vul 10/4

    Lisun - Letrozol kur 2, sista tabletten tas 10/3. Gör ett uppehåll med Letrozol april månad pga jobbiga bieffekter. Nästa månad blir det dubbeldos ist.

    GlitterLina- letrozol dubbeldos 5/4-9/4

    Lunne - Pausar försök under mars, beräknad mens 11/4. Då startar andra försöket med Letrozol inför beräknat ÄL 25/4

    oshark - Letrozol kur 1 (enkeldos) sista tabletten 25/3. VUL 29/3 treskiktad slemhinna 6,8 mm äggblåsa ca 18 mm ÄL beräknat senast 2/4. Fick ett nästan positivt test 1/4 (3-timmarskiss) och har haft förhöjd temperatur sen dess. Dock osäker på om det verkligen var ÄL för tappen har inte stängt sig och jag har noll ÄL-symptom (mina bröst brukar börja ömma direkt dagen efter).


Svar på tråden Letrozol - följas åt?