• Mikkans

    Letrozol - följas åt?

    Mn91 skrev 2020-03-17 21:10:42 följande:

    Inne på tredje försöket med letrozole, blir det inget plus denna gången så var planen att sambon ska lämna prov och se om det är lönt att köra en period till med tabletterna. Blir det inget resultat nu så blir det ändå lång väntan då läkaren ej vill ta in oss under denna virus tiden som är just nu :( frustrationen är total :(


    Ush, jag förstår verkligen! Hoppas ni lyckas på nästa försök :D
  • Mikkans
    MimsanB skrev 2020-04-21 21:14:53 följande:

    Hej!

    Jag är en som har "PCO tendenser" enligt gynekologen. Slutade med ppiller. 2 mens på 9 mån, fick provera i typ 7 mån men blev ingen ÄL. Så jag har fått letrozol. Ätit en kur. Var inne på VUL cykeldag 11 och gynekologen såg liksom lite tveksam ut (förstår inte varför) och sa nåt i stil med "här ser det som en möjlig kandidat, som att det kan vara en bra blåsa på gång". O så mätte han och sa att den var 10mm. Så förstår inte... Såg han en eller inte, och om inte varför mätte han. Men hans tveksamhet kunde jag förklara med att det ändå var tidigt i cykeln? Så fick komma tillbaka idag, cykeldag 15. Och då såg han återigen så tveksam ut... Typ... "Ser ut som den redan släppt?? Hmm.. eller...? " Och så sa han att jag skulle avvakta, ta gravidietsteat om 3 veckor. Om negativt test och ingen mens skulle jag börja med provera igen och fortsätta med letrozol dag 3-7. Men om medicinen funkade och ägget släppte som han sa.. varför då dubbla dosen letrozol? Uh jag känner att man aldrig har tid att prata med sina läkare. Känns som att det alltid är en timer... Tar massor av ägglossningtest enl beskrivning osv men jag har typ alltid ljusrosa test när jag än mäter. Funkar absolut inte för mig. Mäter ofta två ggr per dag tom..

    Har ni vart på VUL där de liksom kunnat konstatera att ägget släppte? På ett säkert sätt? :)


    Konstigt tillvägagångssätt av läkaren generellt tkr jag. Varför köra provera i sju månader.. lång tid :/

    Hur som helst, du ska ta en blodprov för att mäta dina progestronnivåer. Bara de kan bekräfta ägglossning ordentligt! :)
  • Mikkans
    MimsanB skrev 2020-04-24 06:12:16 följande:

    Ja... Fan :( jag tycker han är bra o så. Men jag känner mig så stressad där inne så jag hinner aldrig med mina frågor känns det som. Hinner med hälften av frågorna typ.

    Kan man typ kräva att de tar ett sånt blodprov?

    Nä jag fattar ingenting, om han misstänker att ägget släppte varför då öka till dubbla dosen. För mig innebär det att han faktiskt inte vet vad som hänt med ägget... Vore väl ett optimalt läge att då ta blodprov för att han inte vet.. och då kunde man ta bättre ställning till öka dosen eller inte..


    Jag håller med i dina tankar. Skulle absolut be om progestronblodprov och ifrågasätta varför har gjort som han gör i behandlingen.. :)
  • Mikkans
    light skrev 2020-05-10 01:39:25 följande:

    Hej alla!

    Hoppar in om det går bra?

    Jag och min sambo, 30 och 31 år håller på med syskonförsök. Vi har en som född -12 som kom till på naturlig väg.

    I feb 2019 tog jag ut min spiral och vi började försöka men när inget hänt på ett år trots hyfsat regelbunden mens så sökte vi hjälp. Det konstaterades att jag har pco vid vul och jag fick ta sköldkörtelprov. Fick sedan levaxin för att sänka mitt tsh något. Det låg på 2,4 men skulle helst ligga under 2 för optimal chans. Efter drygt 2 månader blev jag faktiskt gravid och överlycklig, men fick missfall efter 5 dagars plus-lycka.

    När jag var på efterkontroll sa min bm att jag ska få letrozol så fort jag får mens igen och bad mig komma tillbaks direkt jag får den.

    Vet någon varför hon inte bara skrev ut det direkt så jag kan ta själv? Behöver hon göra vul först? Hon är sjukt flummig men har bra magkänsla och hon vet massor om pco så jag lyssnar lugnt och gör som hon säger bara, haha..

    Har också läst om många med pco/pcos som blivit gravida snabbt efter att ha blivit det en gång så jag har ju ganska stort hopp, även om jag inte borde ha för höga förväntningar...


    Hej! Välkommen in till oss! Kan det vara så att hon vill kolla så livmoderna är ren innan du kan börja äta letrozole? Samt kolla av slemhinnan? I övrigt visste inte jag att BM får skriva ut letrozole faktiskt. Trodde det bara va läkare.:) hur som helst, måste kånnas skönt att vara på gång "på rikgit" snart igen! :)
  • Mikkans
    light skrev 2020-05-10 16:28:22 följande:

    Tack så mycket :) Jag skrev fel såklart, hon är överläkare. Hon gjorde ett vul och hon sa att allt såg fint ut, inga rester från missfallet. Ang slemhinnan så undrar jag en grej. Hon visade mig och sa ?ser du de här 3 linjerna, det betyder att du haft ägglossning?. Bör det ha varit min slemhinna som var 3-skiktad eller vad det heter? (Jag vet inte vad det betyder jag har bara läst om 3skikt på familjeliv haha). Någon får gärna berätta! Linjerna var ganska långa, är det bra?

    Igår kväll tog jag ett äl test för övrigt pga att jag va sååå sur och grinig. Trodde jag hade pms men det är för tidigt egentligen så blev så fundersam om hela cykeln gått loco efter missfallet. Men äl testet visade en fast glad gubbe. Inget blink, den va fast :):):)

    Kan man lita på det när man har pco och äter levaxin?

    Visst borde det stämma? Tror typ inte på att jag har äl IGEN för andra månaden i rad. Finns det risk att det visar falskt?


    Haha där ser man, det va en läkare! :D ja, slemhinnan ska vara 3 skiktad och tjock för att ett ägg å spermier ska trivas å kunna stanna. Oklart hur tjock den ska vara dock..jag ska fråga nästa gång!

    Jo, de säger ju att de kan visa falskt.. men jag skulle nuppa ändå, för att vara säker! ;D
  • Mikkans
    light skrev 2020-06-30 16:30:21 följande:

    Nee tjejer jag hänger kvar i tråden ett tag till.. fick missfall igen. På 5+1.. sitter på ett tåg och har blött igenom trosorna. Har bara trosskydd med mig. Är framme om 20 min som tur är men alltså fan för det här. Jävla skithelvete! :( :( :(


    Fy fan. Beklagar <3 hoppas resan gick OK ändå. Styrke kramar!

    ?

    ?

    I övrigt tänkte jag hoppa in här igen. Har varit borta en månad cirka efter mitt missfall. Men är ni tillbaka och väntar på BIM om typ 9 dagar! Är jätterefo för att börja testa:D
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-01 09:46:11 följande:

    har du bestämt vilken dag du ska börja testa? :D


    Jag tror på fredag/lördag.. men har en känsla av att de inte blev något denna gång. Vad är oddsen att plusa två gånger på rad? :p
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-01 14:00:44 följande:

    Så kul! Blev typ också sugen nu på testa tidigt, men jag ska inte haha.

    Fast säg inte de, jag tycker jag läser hela tiden om att man fått missfall för nån månad sen och sen blir gravid igen direkt på! Så det kan nog mkt väl inträffa :D jag känner också att de inte blev något denna gång heller, känns som att om man äter letrozol och tar ovitrelle så antingen funkar det och man blir gravid direkt eller så funkar det inte :( så knäppa tankar har jag


    Det är sant, det här man ju faktiskt läst om, att personer blir gravida direkt efter missfall. Jag hoppas, denna gång är jag fullkomligt symptomfri mot förra gången när livmodern ömmade varje dag. Men som en annan tråd jag läste i "när det inte känns är det ofta bäst". Jag försöker hålla mig fast vid det.. tog ett test idag för att se om ovitrellen är ute och det är den iaf. Så det är skönt:)

    Jag tycker inte alls du ska ge upp hoppet, hur många cykler har du kört?????
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-01 20:22:16 följande:

    Ja visst?! Jag tror du absolut kan bli gravid direkt efter! Okej skönt att den är ute :))

    Detta är tredje omgången med letrozol, och testade tre gånger innan på egen hand så blir sjätte gången totalt. Hur många omgångar har ni kört? :)


    Fjärde gången totalt. Men två gånger har dosen inte varit rätt. Så andra "riktiga" försöket :)
Svar på tråden Letrozol - följas åt?