• Mikkans

    Letrozol - följas åt?

    Goose01 skrev 2020-10-28 14:03:48 följande:

    Ah okej! Håller tummarna för dig!

    Jag har druckit grapefruktjuice sedan dag ett på cykeln. Ca 2.5dl. Dock tycker jag att jag haft mycket mindre flytningar denna gång. Dock mer äggviteliknande och inte lika tjockt. Så jag vet inte längre. Va bara en dag det va sådär perfekt haha.


    Haha okej :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-31 06:46:01 följande:

    Vad ska mantel? Har jag hade någon ägglossning? Min temp har ju varit helt upp o ner.. hade pos ägglossningssticka 26/12 sent på kvällen.


    Tveksamt skulle jag säga :/
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-31 17:01:33 följande:

    Åh..men jag hade så mycket känningar denna gång att jag tänkte att det måste ha släppts två ägg :/ funderar på att köpa en eget progesteronprov och ta nästa v då kliniken vägrar ta ett.


    Ja men gör det! Det skadar inte!:)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-11-06 14:15:37 följande:

    Hade ett väldigt högt progesteronprov..så jo jag ägglossar trots att min temp är helt kajko och jag inte får någon tempökning. Hade 74 i värde och den övre gränsen är 80..så det va ju bra! Hur går det för er andra?


    Skönt att höra! Provtagning du det själv?

    Jag går in på vecka 4 med sprutor.. nu höjt till 100 enheter..:)
  • Mikkans
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-07 17:51:55 följande:

    Hejsan!

    Jag började med min första letrozol kur den 5/11 och har inbokad vul den 14/11. Vet ni om det är ?helt förbjudet? att ha sex innan man ska på vul?


    Nej, kör på :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-11-08 08:16:08 följande:

    Jag undrar om vi inte lyckats denna gång. Har haft lite morgonillamående och haft extremt lätt för att aktivera mina kräkreflexer senaste tiden..jag kan tillägga att jag annars aldrig kräkts som vuxen och länge trott att jag inte har några kräkreflexer. har extremt nära till mina känslor. Har ömma bröst och bröstvårtor som jag annars aldrig har, har frusit hela veckan och nu är jag täppt i näsan..haft ont i hö nedre delen av magen..tänk om det kunde vara vår tur nu..skulle va så skönt o bara få veta att jag faktiskt kan bli gravid. Även om det inte går hela vägen!


    Wow! Av Lisa? Bra jobbat!! Åh, hoppas hoppas. Spännande, hur många dagar +ÄL är du?
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-11-09 11:16:03 följande:

    Lisa har tydligen slutat. Minns inte vad läkaren hette. En kvinnlig iaf. Kanske Malin? Eller om det va sköterskan som hette Malin..haha ingen aning. + 13 idag..jag hade tänkt ta ett test imorse men jag kom på det i samma sek som jag spolade haha. Jag brukar ha fått spottings vid den här tidpunkten men inte fått något än! Är på cd 26 idag så jag vill inte ha får stora förhoppningar så mina cykler är 28 dagar. Får se om den kommit på Tors.

    Har du fått några mogna foliklar? Hur länge ska ni testa sprutorna?


    Jaha, där ser man! Ja, jag minns att det finns en sköterska som heter Malin. Hon va med när jag spolade äggledarna och visade sprutteknik, var väldigt trevlig ")

    Jag beklagar att det inte blev något den här månaden! Väldigt tråkigt :(

    Jag väntar faktiskt på ultraljud nu.. men i fredags hade ingen växt. Vet inte hur länge jag får fortsätta men
    Goose01 skrev 2020-11-09 11:16:03 följande:

    Lisa har tydligen slutat. Minns inte vad läkaren hette. En kvinnlig iaf. Kanske Malin? Eller om det va sköterskan som hette Malin..haha ingen aning. + 13 idag..jag hade tänkt ta ett test imorse men jag kom på det i samma sek som jag spolade haha. Jag brukar ha fått spottings vid den här tidpunkten men inte fått något än! Är på cd 26 idag så jag vill inte ha får stora förhoppningar så mina cykler är 28 dagar. Får se om den kommit på Tors.

    Har du fått några mogna foliklar? Hur länge ska ni testa sprutorna?


    Jaha! Har Lisa slutat! Då blev hon inte alls långvarig. Ja, det finns en sjukskrev som heter Malin, jag hade henne vid äggledarspolningen och vid sprutteknik :)

    Jag beklagar massor att det inte blev något denna månaden. Så jävla trist! :( Vad var det som hände efter den här omgången letrozol?

    Jag kommer just från ultraljud nummer 6/7 och inget har hänt men än att slemhinnan har blivit tunnare, hur det nu kan ske. Jag får fortsätta till fredag, sen avbryter vi denna omgången, då har jag slutat i 27 dagar cirka :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-11-10 14:57:57 följande:

    Okej! Jag har aldrig träffat någon sjuksköterska när jag varit där. Äggledarspolningen skötte Ulf själv. Usch vill inte ens tänka på den!

    Jag trodde verkligen att jag va gravid. Men jag vill det väl så pass mycket att jag blir skendräktig.. alltid beskrivit mig som en barnlös mamma då jag alltid längtat efter barn sedan jag va väldigt liten och få bilda min egna familj <3 kommer själv ifrån en spretig familj så kanske därför jag känt så.. jag har en kur till med letrozol och sen får vi se om det blir ivf remiss. Kliniken tycker vi ska kämpa på på egen hand men nu vill jag bara bli gravid :/ det funkar ju uppenbarligen inte.. så jobbigt också då jag vet att svärfar längtar så mycket efter barnbarn och jag vill bara få berätta för honom att vi är gravida..han tror nog inte ens att vi försöker o vet ju hur mycket han längtar. När vi senast va på resturang så va jag säker på att han trodde vi äntligen skulle berätta goda nyheter :/

    har ni berättat för era familjer att ni kämpar? Hur länge ska ni testa med sprutorna om de inte verkar funka? Eller ökar ni dosen till nästa testomgång? Vet du varför det inte är bra att köra med letrozol under en längre period? Om jag minns rätt så körde du 4 eller 5 omgångar med letrozol..känns ju konstigt att jag ska köra hela 6 omgångar och rek att fortsätta tills vi bestämmer oss för ivf när de till dig sagt att det inte är bra att använda det för länge..menar kan man köra ett helt år med letrozol? Vilken klinik går ni hos nu? Vi ska ha avstämning med ulf den 25/11. Får se därefter om vi fortsätter med vår klinik eller om vi byter.


    Gjorde det ont? Min läkare tog in en sköterska och det var kanske bra för katetern läckte.

    Jag relaterar till dig fullkomligt. Har velat sen jag själv var ett barn och vill så gärna berätta för våra föräldrar som också längtar. De vet dock inte att vi kämpar, men mina föräldrar kommer få veta inför ivf.

    Vi har sagt att vi ska prova sprutorna iaf två gånger innan vi skickar ny ivf remiss. Men nu räknar jag med avbryt på fredag och jag vet inte om detta räknades som ett försök. Ja, nästa gång ökar vi. Från 50 de första två veckorna så kör vi 75. Sen höjning därefter. Jag tror inte letrozolen i sig är dålig uta jag tror att det är trippeldosen som inte är bra att äta för länge. Men kan ha uppfattat fel också :)

    Har ni förberett frågor till den 25? Sophiahemmet går vi hos nu.:)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-11-11 00:10:14 följande:

    Ah okej! Jag fick ju en infektion efter spolningen. Vilket tog knäcken på mig. Det här året har varit så galet jobbigt. I januari fick jag ryggskott. Har tränat hela mitt liv och jag kunde knappt gå på två månader. Va i mitt livs form och gick upp 15kg under dessa månader. När jag väl hade börjat gå på gymmet så va jag med om en cykelolycka som gjorde att jag inte kunde träna igen på ca 3 månader då jag hade ett sår på knät som blev dåligt sytt och inte läkte. Sökte därefter till Polishögskolan och klarade allt..men fick inte bli polis då jag har en gammal diagnos som är felaktigt ställd och de godtog inte mitt läkarintyg som styrkte detta..sen alla misslyckade bevisförsök, jävla skitcovid som jag jobbade med under värsta pandemiperioden och så den där infektionen efter ledarspolningen. Då bröt jag ihop och ringde mamma som trodde jag va döende för hon har typ aldrig hört mig gråta sådär haha..stackars mamma. Så mamma vet att vi försöker men ångrar att jag berättade det för henne för tycker vår relation blivit konstig efter det. Är som att hon inte vet hur hon ska bete sig eller säga. Trots att jag aldrig tagit upp det igen efter det..får se om vi berättar för svärfar när vi ska göra ivf sen. Han är världens gulligaste så vet att han skulle stötta oss till Max. Svärmor däremot är så klumpig i sitt uttryck så jag dör. Så hon kommer få veta när ungen är ute o vi vet att vi båda klarat oss helskinnade haha..nä men du fattar.

    Vi har faktiskt tänkt byta till Sophiahemmet. Va det lång kö dit? Ringde ni bara till dem och sa att ni ville byta dit? Två av mina kompisar gick där och fick så bra hjälp!

    Jag vet inte riktigt vad jag ska fråga..vi vet att Ulf tycker min mans prov ser bra ut..jag ägglossar..så finns väl inte så mycket mer att prata om egentligen? Jag försökte få läkaren som gav mig provresultaten att ge mig ett andra utlåtande om makens prov men det ville hon inte då maken inte va med...töntigt tycker jag men men. Det står ju liksom att det är få spermier men med god simmarkvalitet. Sen att man kan bli gravida ändå..jo det krävs ju bara en. Men man vill ju ha en viss nivå ändå för att det ska va optimalt. Annars skulle det ju inte bildas så många tänker jag..har du tips på frågor? Haha..

    Ursäkta nu blev det världens roman här..


    Fy fan vilket år. Kan relatera i så mycket i det du skriver och det blir ju ett trauma när så många mål och drömmar sätts på tvären.

    Så fruktansvärt jobbigt att er relation förändrades i och med att du bröt ihop vid infektionen. Jag känner själv rädsla för att berätta. Vill inte bli sedd på något annat sätt. Jag vill inte att andra stressar åt mig, för det gör jag alldeles utmärkt själv.

    Hade jag valt nytt ställe nu hade jag valt Livio Kungsholmen för att deras siffror verkar bäst för just mig och min ålder. Kolla in q-ivf innan du väljer :) Det var ingen väntetid när jag sökte vård på Sofiahemmet, så himla skönt!

    Kan det vara värt att se till att få det där andra utlåtandet? Rimligtvis borde det räcka med samtycke per telefon eller bank-id?

    Jag funderar mest på vad deras plan är framöver. Hur ni ska gå vidare..

    Kram :)
Svar på tråden Letrozol - följas åt?