• Mikkans

    Letrozol - följas åt?

    Amidina skrev 2020-07-01 20:22:43 följande:

    Hej!  Vad roligt, vet du hur lång lutealfas du brukar ha? Jag ligger normalt på ca 13 dagar så räknar med BIM typ den 13/7. Du då?

    Bara Letrozol här, men det är brutalt den här vändan med så vete tusan om det blir fler. Jag är så sjuuukt känslig för alla hormonbehandlingar, men egentligen har jag ju naturlig ÄL (om än lite svag) så det borde gå även utan.

    Haha, lär bli ett superlångt inlägg om jag ska beskriva hela resan, men kan säga att jag fick det av gynekologen vi sökte hjälp hos allra först, det gick helt åt skogen och jag hamnade till slut på akuten med sprucken cysta och självmordstankar, och sen har vi kört på utan och försökt hitta ny (bättre) gyn och få göra en ordentlig utredning som man egentligen ska få. Har äntligen hittat rätt hos en privat i stan, och min utredning är NU äntligen klar, efter 2,5år sen vi sökte hjälp första gången. 


    Så skönt att du/ni fått rätt hjälp nu! Letrozole + ovitrelle eller bara letrozole?:)
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-01 20:22:16 följande:

    Ja visst?! Jag tror du absolut kan bli gravid direkt efter! Okej skönt att den är ute :))

    Detta är tredje omgången med letrozol, och testade tre gånger innan på egen hand så blir sjätte gången totalt. Hur många omgångar har ni kört? :)


    Räknar du ägglossning samma dag du tar ovitrelle. Eller när börjar du räkna ÄL+?:)
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-01 21:48:21 följande:

    Nej jag räknar äl efter när natural cycles bekräftade min äl, tog ovitrelle i onsdags och nc säger att äl var i lördags. Dock tror jag snarare att den va i fredags men. Så jag räknar från lördag tror jag och sen 13 dagar framåt för bim. Så bim blir ovitrelle+16 och äl+13 typ, dvs fredag 13e :) hur räknar du?

    Såg att de va fjärde gången letrozol, hur länge hade ni försökt innan?


    Ja, låter sent med ÄL lördag. Ägget ska ju släppa inom 36h. Jag vet ju inte när ägget släpper testare LH positivt ons+tors. Sen glömde jag tyvärr testa på fredagen :( . Jag är idag 8+ ovitrelle. Inser ni att de är föör tidigt att testa på fredag/lördag tog ovirelle tisdag för 1 vecka sedsn.. Kanske är söndag mer rimligt..så svårt! Vi har försökt i 3 år.:) ni?
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-01 22:28:58 följande:

    Ah sent tycker jag med, kan ju va tempen som är lite knasig av ovitrelle så kanske inte helt kan gå på när nc satte ut äl. Men då kanske jag räknar äl på fredagen så då är jag på äl+5 och ovitrelle+7 idag! Men har lutealfas på 13-14 dagar så räknar nog ändå bim den 10e, så 16 dagar efter ovitrelle och 14 dagar efter äl. Och du hade bim 9e va? Testa tidigt kan man väl ta typ 6 dagar innan bim va?

    Snart ett år, innan jag började med letrozol hade jag bara tre ägglossningar på nio månader så detta blir vårt sjätte försök :)


    Juste, och jag är på äl+6 ovitrelle +8..:) vet inte min bim exakt men siktar på 9 juli. Så spännande!!
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-02 06:58:49 följande:

    Bim-5 mena jag, och testa tidigt är upp till 6 dagar tror jag :)


    Precis, har köpt sånna mega känsliga test som mäter från 5 istället för 15 eller 25 som vanliga.. Men känner som sagt inga symptom så om något skulle vara hade jag blivit förvånad!
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-02 08:10:21 följande:

    Vissa får ju inga symtom alls så det behöver inte vara ett dåligt tecken att du inte känner något! Jag har bara ömma bröst, men har ju alltid de hela lutealfasen typ


    Vet, men jämför med sist ???? haha, villa BIM kämpar vi är!
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-03 09:25:39 följande:

    vad dåligt! men iofs har de jag varit på ultraljud inte heller sagt något om hur stora äggblåsorna varit eller hur tjock slemhinnan varit, utan mer "det ser bra ut, det ser inte så bra" och sen har jag frågat hundra frågor för att jag vill veta. 

    du får fråga nästa gång du varit där :) 


    Och tillsist kan man se själv. Min gym sa senast "jag behövs ju inte här" , haha :)
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-03 16:15:36 följande:

    haha jaså kan du se själv hur stora de är?! :D 

    har du bestämt dig, ska du testa imorgon första gången?? :) 


    Äta, jag ser dem å kan bedöma ungefärligt. Sen ser man ju på skärmen antal mm. Men de e kul! Slemhinnan är lite svårare att lokalisera men snart så! Tresiktet ser jag iaf.

    Efter mkt om och men så ja, i morgon testat jag med tidigs test. För att jag vill börja med progestronkrämen så tidigt som möjligt om jag får positivt :)

    Själv då? Du står fast vid 9 juli va?:)
  • Mikkans
    akalei skrev 2020-07-03 17:30:37 följande:

    Hehe jag förstår mig inte alls på slemhinnan... varje gång jag är på vul och de ba "och här har vi slemhinnan" och pekar mitt i ingenstans så känner jag ba... va... det där ser ju precis likadant ut som allt annat på skärmen haha


    Haha ja, fattar precis. Det brukar dock se ut som tre strådar när det är en bra slemhinna som man kan spana efter ;)
  • Mikkans
    amandakollb skrev 2020-07-03 17:36:11 följande:

    Jaså? Har inte sett det! Får kolla noggrannare nästa gång! Men slemhinnan har jag sett ganska tydligt, ser ut som en hamburgare tycker jag haha!, och ser ju att äggblåsan är stor på cd 13 jämfört med cd 10 liksom, men skulle aldrig kunna säga hur många mm!

    Åh gud vad spännande!! Har du någon känsla om de är positivt eller negativt?

    10 juli är bim, yes just nu står jag fast att de tidigast blir 10 juli, eller t.o.m. 11 juli om inte mensen kommit innan! Orkar inget mer negativt test :(


    Tror ändå på negativt, är kvar på att två plus i rad inte är troligt. Inte efter så många år med negativa test. Men testa blir det nog, för OM de är positivt vill jag försöka behålla graviditeten!
Svar på tråden Letrozol - följas åt?