• akalei

    Letrozol - följas åt?

    Mikkans skrev 2020-09-09 18:20:05 följande:
    Men jag förstår verkligen att ni ledsnar! Vi har svårt med två dagar i rad för att det känns så krystat på något vis.

    Så spännande att vi är nära varandra! Jag känner fortfarande inget så tror inte det blir något heller. :( hur långa cykler har du?
    Ja det är fan tufft att behöva sexa på schema så mycket :/ 

    Min förra cykel som var den första på evigheter då jag faktiskt hade ÄL var på 28 dagar, då var det Otrivelle dag 15, ÄL dag 17 och sedan 11 dagar lutealfas om jag minns rätt. Utan Letrozol har jag helt knäppa cykler, får sporadisk mens några gånger per år, typ. Hur ser det ut för dig?
  • akalei

    Wow 3 st BIM i helgen :) Nu är det inte långt kvar :)

    Jag inbillar mig lite symptom ibland typ att jag är lite öm i magen eller något men egentligen har jag nog inga symptom... men det är ju samma sak varje gång, i början är man stencool men så fort man närmar sig BIM blir man ändå uppe i varv och börjar leta symptom :P

  • akalei
    Goose01 skrev 2020-09-10 16:59:56 följande:
    Jag vet inte hur jag ska tänka egentligen. Jag har alltid typ en 24 dagars cykel med letrozol. Men enl appen är lördag dag 29 och beräknad mensdag. Min andra app som jag använder där jag la in ägglossningstestet säger att min mensdag är den 17/9..så jag vet liksom inte när jag ska testa riktigt..funderar på att vänta till den 17/9 för att inte bli besviken för det känns verkligen som att mensen är påväg.

    Testar du i förväg? Jag brukar testa innan men jag får sån ångest efteråt. Har varit mycket bättre på den fronten nu när jag inte testar. Så ska nog låta bli! Kanske ett test på sön om jag inte fått mensen.

    Hur länge har ni försökt? Och hur många månader har nu kört letrozol? Har ni varit gravida någon gång?
    Jag håller också på med två appar och särskilt en av dem har gått typ helt bananas med sina uppskattningar nu pga att jag har lagt in även de långa ÄL-lösa cyklerna. Så jag litar inte så mycket på dem utan använder dem mest som loggbok för min egen del. Räknar ut BIM utifrån när ÄL var för jag har förstått det som att lutealfasen hos alla brukar va hyfsat konstant varje cykel.

    Grejen är att jag har ganska kort lutealfas, typ 11 dagar, så får mens ca 13 dagar efter Ovitrelle. Och eftersom det rekommenderas att man inte ska testa förrän Ovitrelle+16 så det blir ju typ BIM+3 för mig. Så mensen brukar komma innan jag hunnit testa.

    Jag slutade med mina p-piller för ganska exakt ett år sen, men fick aldrig tillbaka nån regelbunden mens så sökte hjälp i början av året och fick nån vag PCO-diagnos. Sen hade jag faktiskt en spontan ÄL i typ februari så gyn trodde att min cykel var på gång att starta upp, men det blev inget mer efter det så efter en massa väntan och turer fram och tillbaka körde jag igång med Letrozol i slutet på april. De första vändorna med enkel och dubbel dos gav ingen effekt men fick till slut ÄL på trippel dos nu i somras. Så vi har försökt i ett år nu, men bara haft tre ÄL på oss liksom. Ingen av oss har varit gravida förut.

    Hur länge har ni försökt? :)
  • akalei
    Goose01 skrev 2020-09-10 19:03:17 följande:
    Okej jag förstår! Jag har inte använt p-medel på 5år nu. Fick diagnosen då jag inte fick tillbaka min mens efter 2år. Eller blöder varje månad men knappt något öht. Då fick jag av en slump diagnosen. Sökte egentligen av annan anledning men när jag berättade om min skrala blödning så ville du undersöka. Men eftersom jag hade diagnosen så kunde jag söka hjälp tidigare så vi försökte aktivt i 6mån bara tills jag sökte hjälp. Men det har också gjort att vi gjort allt bakvänt så jag spolade äggledarna nu efter 3månader med letrozol och maken är inte heller kollad så känns lite lustigt o kämpa på hårt utan att veta att hans simmare funkar liksom. Vi har försökt aktivt i 9månader nu. Vi började i december.
    Förstår! 
    För oss är det tvärtom, min man ska snart iväg och lämna prov men ingen äggledarspolning för min del ^^ Så himla konstigt att alla läkare gör så olika.
  • akalei
    Mikkans skrev 2020-09-10 19:22:50 följande:
    Wow! Häftigt att höra! :D
    akalei skrev 2020-09-10 15:25:09 följande:

    Wow 3 st BIM i helgen :) Nu är det inte långt kvar :)

    Jag inbillar mig lite symptom ibland typ att jag är lite öm i magen eller något men egentligen har jag nog inga symptom... men det är ju samma sak varje gång, i början är man stencool men så fort man närmar sig BIM blir man ändå uppe i varv och börjar leta symptom :P


    Såå kul! Mina symptom är borta igen, så tror ännu mindre nu????
    Mina med, men jag tror det bara var inbillning...
    Nu är det inte långt kvar :)
  • akalei
    Mikkans skrev 2020-09-10 21:37:27 följande:

    Jag vet! Spänd på om tempen droppar i morgon..


    Hur gick det med tempen? :)
  • akalei
    Goose01 skrev 2020-09-10 22:41:21 följande:

    Jaha är det sant. Va konstigt. Men va glad för det jag fick en infektion efter min spolning o blödde o hade mig. Fick två starka antibiotika som sen resulterade i en långdragen allergisk reaktion. Så det gör jag inte om haha.

    Min man ska lämna prov om ca 3v så vi väntar med spänning!


    Men fyyyy det låter riktigt hemskt :/ Hoppas jag slipper spolning :/
  • akalei
    Mikkans skrev 2020-09-11 14:20:40 följande:

    Fortfarande hög! 36.91 idag och igår låg den på 36.95. Men lutealfasen för mig varierar på några dagar också. Fortafrande symptomfri utan lite mol, som vanligt innan mens:)


    Så spännande!! Håller tummarna här borta :)
  • akalei
    Goose01 skrev 2020-09-11 14:51:57 följande:

    Det är så jobbigt de här sista dagarna! Springer konstant på toa för o kolla om mensen har kommit. Man blir ju knäpp. Jag undrar verkligen när jag ska räkna som bim..om det är imorgon eller den 17/9. När hade ni tänkt va bim? Jag har inte koll på lutealfaser osv men tidigare har jag alltid fått mensen innan dag 28 oavsett om ägglossningstesterna är positiva cd 13 eller 15..nu är det cd 28 nu så funderar på om jag ska våga testa på söndag. Eller om jag ska vänta till på Tors då jag är ledig nästa gång. Jobbar natt och vill testa efter nattsömn så testar bara när jag är ledig..

    Håller tummarna för er! Akalei hur går det med din temp? :)


    Ja man blir verkligen lite galen!!

    När hade du ÄL denna cykel?

    Jag har räknat BIM på söndag men tänkte inte testa förrän onsdag för att det ska ha gått tillräckligt lång tid från Otrivelle... får se om jag står ut så länge.

    Jag tempar inte :)
  • akalei
    Goose01 skrev 2020-09-12 04:16:37 följande:
    Jag hade pos test cd8 som va den

    22/8 och cd18 som va 1/9..så jag har ingen aning haha. Men den 1/9 hade jag även fertilt sekret så jag tror mer på 1/9.
    Ok, jag tycker också det är logiskt att det var den andra som var "riktiga" ÄL! För jag har hört att man kan få flera LH-stegringar för att kroppen försöker ägglossa men typ misslyckas, men om den hade lyckats så borde den ju inte försöka igen och då borde den sista vara den lyckade tänker jag :)

    BIM-1 idag tror jag. Känner mig rätt nervös. Går på helspänn och känner efter minsta lilla, gah.
Svar på tråden Letrozol - följas åt?