• Anonym (ooo)

    Tvingar barnen till saker dom inte vill eller tror på

    Anonym (Orolig) skrev 2019-03-03 21:59:31 följande:

    Men barnet som är känslig mot vissa grejer verkar inte bry sig nämnvärt förrän efteråt. Däremot barnet som själv valt att utesluta viss mat och livsstil tar otroligt illa upp av att tvingas äta och göra sånt han ej vill. Det är där jag är mest tveksam, det barnet är ju inte allergisk utan har bara en stark tro och övertygelse om hur denne vill leva. Bör den andre föräldern acceptera det eller är det ?rätt? att tvinga barnet till att gå emot sina principer?


    Det är inte rätt, självfallet. Sen rent medicinskt är det väl "värre" för barnet som faktiskt blir sjukt av maten. Men just att tvinga det första barnet visar ju också hur föräldern är. Det handlar nog inte bara om mat utan om att denne förälder är mkt dominant och det ska bara vara på ett visst sätt. Det kommer Soc fatta när du beskriver. 
  • Anonym (ooo)
    Anonym (Orolig) skrev 2019-03-03 22:15:20 följande:
    Ja absolut är det mest bara makten att bestämma som denna förälder gillar. Men jag är så orolig att soc inte ska tycka att det är så illa. Vi har varit med om detta förr och barnen fick verkligen sota för att dom skvallrat så därför vill dom knappt säga någonting längre. Eftersom att ungängena inte är så långa har jag sagt att dom kan vägra att göra som den andre föräldern försöker tvinga dom till men rädslan sitter kvar i dom trots att den andre föräldern inte fått chansen att slå dom på flera år. Jag har packat ner en liten gömd matsäck till dom så dom kan vägra äta och istället smyga i sig matsäck men tja.. dom har inte vågat än så länge.
    Ja du hör ju själv. Något måste göras! Soc är steg 1 och visst kan det ibland kännas som att de inte gör så mycket men det är där man startar. Utgår från att du har kontakt med en advokat eftersom ni tidigare varit i tvist? Ring denne och fråga.

    Ring Soc och bara berätta precis hur det är just nu + att barnen är brända av tidigare erfarenheter och knappt våga säga nåt. Ni får troligen erbjudande om samtalsstöd och det kan väl vara bra att han blir tvingad, så att han förstår att han har ögonen på sig. Sedan är det så att om barnen ändå lite grann vill åka dit så kanske inte Soc gör så mycket, men det är viktigt att barnen märker att du och andra lyssnar på dem. Till slut kommer det säkert bli så att de vägrar åka, de kanske bara inte riktigt har kommit till den punkten än. 

    Här har vi barn som vägrat träffa ena föräldern, och det var flera socutredningar som gick ut på att min man (pappan) hade skyldighet att skydda barnen från mamman (lika som du har, tänker jag) men det är ju rätt svårt i praktiken när den andra föräldern inte håller med. Eftersom mamman i det här fallet hade svårt förstå varför, gick min man till slut till advokat och det blev verkligen annorlunda när det var juridikfolket som trädde in. Fullt fokus på att det är i barnets intresse, barnets behov av att träffa/inte träffa sin förälder. Det ifrågasattes inte ens att barnet inte ville dit. 

    Därför tänker jag att man ska alltid göra det som går även om det känns svårt, trögt och långsamt.Ring Soc + kontakta advokat så att du är förberedd. Det kanske är dags att förhandla om umgängesavtalet. Och som nån skrev: att tvinga någon att äta det man faktiskt blir sjuk av måste vara misshandel. Fråga Soc om det. 
  • Anonym (ooo)
    Anonym (Herregud) skrev 2019-03-04 19:44:13 följande:

    Öh, barn ska respektera vuxna inte tvärt om.

    Vår 14 åring fick också för sig att inte äta kött pga att det var synd om djuren och bla, bla...

    Men här äter man det som serveras annars är man utan mat, vårt hem våra regler! Så numera äter ungen kött igen.

    Inte undra på att samhället ser ut som det gör om man följer ungarnas tramsiga idéer.

    Man kan bestämma över sig själv när man är myndig och flyttat hemifrån till dess respekterar man vuxnas regler.


    Du verkar inte vara världens bästa förälder. Gissar dina barn kommer fly(tta) hemifrån så fort de kan. Inte för att de inte ska respektera sina föräldrar (där håller jag med dig) men du som förälder ska också respektera dina barn och inse att de ska bli egna, självständiga, fungerande vuxna en dag. Hur ska de blir det om du inte tillåter dem att tänka själva eller ha egna åsikter? 
Svar på tråden Tvingar barnen till saker dom inte vill eller tror på