• Anonym (vad tjänar ni?)
  Mån 4 mar 2019 22:21
  2072 visningar
  5 svar
  5
  2072

  lön - HR/rekrytering?

  Jobbar sedan några år tillbaka som rekryteringskonsult och anser mig vara rätt välbetald, har en fast lön som är lika hög som många akademikervänners månadslön och sen en generös rörlig del. Brukar ligga mellan 38 - 60 000/mån, snitt på kanske 45 k. Jag rekryterar för kvalificerade roller, nästan bara chefer många högre och träffar många spännande människor. Men det är ett lite stressigt och krävande jobb och nu väntar jag barn och börjar fundera på om jag ska söka "vanliga" HR-jobb eller kanske rekryterare på ett företags egen HR-funktion, slippa konsultlivet. Jag räknar med att behöva gå ner något i lön, men hur mycket tror ni? Jag har hyfsad bred HR-erfarenhet trots nuvarande roll är inom rekrytering, gjort lite annat med. Ca tre års erfarenhet, men jobbade med annat innan detta också i tre år. Bor i Gbg.

 • Svar på tråden lön - HR/rekrytering?
 • Anonym (Ellen­)
  Tis 5 mar 2019 08:34
  #1

  För offentlig förvaltning, dvs kommuner och landsting, så kan du ringa och begära ut löneuppgifter. Du kanske inte är intresserad av att jobba där men så har du ett hum om läget i alla fall.
  I den verksamhet jag jobbar tjänar HR-specialisterna mellan 40' och 53'. Lite beroende på ansvarsområde och erfarenhet/ålder.
  Alla har sina chefer som de supportar, samtidigt har man ansvar för ett särskilt område där man styr upp processer, omvärldsbevakar etc. Typ rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö. Men det är ingen här som jobbar 100% bara med rekrytering. 

 • Anonym (vad tjänar ni?) Trådstartaren
  Tor 7 mar 2019 22:17
  #2

  Tack för svar! Vart jobbar du? Är ditt jobb stressigt såtillvida att du blir stressad av det även på fritiden?

 • Anonym (Ellen­)
  Fre 8 mar 2019 08:23
  #3
  Anonym (vad tjänar ni?) skrev 2019-03-07 22:17:32 följande:

  Tack för svar! Vart jobbar du? Är ditt jobb stressigt såtillvida att du blir stressad av det även på fritiden?


  Nej det skulle jag inte säga. Nu är jag i och för sig sån som person som gärna analyserar, kommer på bra lösningar på saker när jag är ute och springer osv
  Och de chefer vi har är själva väldigt måna om att separera arbete och privatliv då de nya föreskrifterna fått dem att förstå att arbetsmiljö är mer än "farliga maskiner".
  Jag jobbar inom kommunal förvaltning.
 • Anonym (vad tjänar ni?) Trådstartaren
  Lör 9 mar 2019 21:48
  #4

  Oj, höga löner för att vara kommunalt? Eller hur länge har de jobbat? Räknade nu att min snittlön är 53'. Lär ju säkert behöva gå ner minst 10 000. Men då måste det bli till något bra som är mindre stressigt.

 • Anonym (Carol­ine)
  Lör 9 mar 2019 22:01
  #5

  Jobbar på bank i Stockholm där det är uppdelat, så vi har specialister som jobbar enbart med rekrytering. Runt 20 stycken, och beroende på erfarenhet tjänar de mellan 28-38.000.

Svar på tråden lön - HR/rekrytering?
Logga in
Bli medlem