Inlägg från: CitronTulo |Visa alla inlägg
  • CitronTulo

    Gillar katter kattlåda med tak?

    Katter är i högsta grad individer, så om de gillar kisslåda med tak blir upp till er egen misse att bestämma!
    Har haft ett antal katter under åren, de flesta har inte haft något emot tak på lådan. En kisse gillade inte att det var dörr på, men när jag tog bort den så gick det bra! En annan katt hade lite svårt att lära sig funktionen med svängdörr på lådan, han gick in men fattade inte att han kunde gå ut själv, haha! Så då fick jag också ta bort dörren!
    Det som är bäst med tak/väggar är ju att det inte kommer ut så mycket sand på golvet om man har ett litet grävmonster! Men tycker att lukten sätter sig väldigt i dem eftersom de är rätt instängda, fördel att det inte luktar så mycket utanför lådan, men en del katter vill inte gå in när det luktar illa inuti.

  • CitronTulo
    kaeloh skrev 2019-03-06 11:11:02 följande:

    Bästa kattlådan är en plastback med 40- 50 cm höga kanter och större yta än de kattlådor som finns i handeln! Ett tjockt lager (15cm) klumpbildande kattsand i. Massor att gräva i för katten, inget skvätt utanför och lätt att hålla ren. Tak som måste plockas av ett par gånger om dagen för rensning av lådan ledsnar man snart på...


    Vad gäller kattsand så föredrar JAG sand som INTE är klumpbildande! Eftersom jag har flera katter och det kan bli mycket kiss på en gång så blir det som cement i botten på lådan! Tycker det är enklare med icke klumpbildande sand där jag plockar bort bajs (såklart) när det behövs och sedan tömmer lådan helt på sand vid behov.
Svar på tråden Gillar katter kattlåda med tak?