• elmadumle

    Är så less en del av mina brukare...

    Man får och måste få beklaga sig även som uska, känner så väl igen mig:) man måste även få säga ifrån till de gamla när de går för långt, ger man lillfingret slukar de snart hela handen. Vi pratar mycket om det här i personalgruppen så vi gör på samma sätt hos de. Vad gäller brickor vid lunchen så får de vänta tills vi delat ut maten till de som sitter vid bordet i matsalen. 
    Bara för att man måste få ur sig frustrationen som uppstår ibland betyder det inte att vi inte gillar vårat jobb, bara vissas beteenden. 

  • elmadumle
    Kjell2 skrev 2019-03-11 14:03:15 följande:
    Helt ok att gnälla av sig ibland. Men kan man inte förstå sjuka äldres livssituation och lära sig hantera det kanske inte äldrevården är rätt plats.

    Jag är också sjukt less på de jag möter i jobbet ibland och gnäller av mig med mina nära kollegor. Däremot har jag insett att det är del av jobbet, jag har förstått, i alla fall delvis, varför de gör som de gör.
    Där har du ett stort problem; när de flyttar in så blir många helt plöstligt såååå sjuka, de kan ingenting, vet du varför? många anhöriga säger att när de flyttar in att hos oss får du hjälp med precis allt, du behöver inte göra något, de har betalt för att lyda din minsta vink. När de upptäcker att nä så funkar det inte, man ska göra det man kan själv, inte bara ligga i sängen och ringa på larmet för att säga: fyll på mitt vattenglas, det har du betalt för. Det är ingen serviceinrättning i den bemärkelsen, vi är inga hushållerskor. Och när man då säger att du får faktiskt försöka lite själv får man höra; "jag ska anmäla dig, jag ska minsann se till att du förlorar ditt jobb, jag ska kontakta högre instans". Det är inte så enkelt som vissa vill tro att jobba med gamla människor.
Svar på tråden Är så less en del av mina brukare...