Inlägg från: Anonym (Allvarligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Allvarligt)

    skolka varje måndag

    Men allvarligt, det är inte hållbart att dagens unga ska skita i skolan för att hålla med akivism. För att kunna hålla på med aktivism kring mijlö, djurvälfärd är det väl grund och botten bra att vara kunnig och utbildad, asså gå i skolan. För att fatta miljöpåverkan och djutvölfärd är det bra ett ha någon kunskap inom naturvetenskap. Finns anledning att det existerar 5-åriga masrerutbidlnignar på universitet i dessa ämnen.

  • Anonym (Allvarligt)
    Anonym (MSc) skrev 2019-03-15 18:46:58 följande:

    Jag har en femårig masterutbildning inom naturvetenskap och skulle tycka att det var alldeles utmärkt om mina barn ville strejka för något som engagerar dem.


    Med tanke på din utbildningsnivå skulle man ju hoppad på mer förstånd att ens barn iaf minst går ut grundskolan med betyg. Knappt att personer utan gymnasiet får jobb, va tror du händer om ditt barn inte ens har betyg från 9:an. Du vet, det kostar att leva. Men det är ju charmigt att barnen bor hemma till 30 eller längre i källaren och håller med miljöaktivism på heltid.Jah tänker inte betala dina barns Soc för dom inte kan skaffa sig ett jobb och utbildnig för att leka hobbyaktivist.

    Vi behöver utbildade människor i framtiden för att kunna lösa klimatfrågorna, inte skolstrejkare. Det finns andra sätt att trejka utan att behöva förstör sin skolgång.

    - Bli vegan

    - Inte åka bil

    - Undvika engångsmaterial

    - Köp inte ny teknologi förens det verkligen behövs

    - Minimalt användning av vatten, speciellt varmt.

    Listan kan göras lång.
  • Anonym (Allvarligt)
    Anonym (MSc) skrev 2019-03-16 11:58:36 följande:

    Att man strejkar (varje fredag eller någon enstaka gång) betyder inte att man går ut med underkända betyg. Givetvis ska man sköta skolan (dvs. ta till sig kunskap och prestera på prov och inlämningsuppgifter). Barn som elitidrottar eller spelar in film lyckas läsa in sina kurser och få betyg ändå. 

    Själv demonstrerade jag mot invasionen i Irak på en mattelektion och har sett på fotboll på andra (hela klassen såg VM när Sverige spelade)  men har ändå haft högsta betyg i alla mattekurser upp till universitetet. Jag är personligen inte orolig för mina barn, men det är absolut svårare för barn som inte har det lika lätt för sig i skolan.

    För att nå klimat- och miljömålen behövs både personlig förändring och politisk förändring. Det ena utesluter det andra. Min gissning är att de som engagerar sig i miljöfrågor politiskt sannolikt är mer benägna att leva mer miljövänligt privat (äta vegetariskt, ingen bil, inga flygresor) men det är endast anekdotiskt utifrån mina vänner och kollegor och inte en statistiskt säkerställd slutsats.


    Att skolka från skolan för att visa en poäng asner jag är fel väg att gå. Om en elev skolkar en dag i veckan vill alla andra det också, inkl barnen som har svårt som du nämner. Det ger inget mer än att en del kommer få gå om.

    Vuxna ska gör en riktig trejk mot miljöförstöringen, Frankrike vet hur man utför en riktig trejk. Det ska inte läggas på våra barn att dom ska behöva missa skolgång för att det ska bli en förändring. Då var vi vuxna misslyckats.

    Självklart ska man göra det man brinner för. Men inte skulle det vara ok att missa 20% i skolan för någon brinner för fotboll eller levande rollspel. Ska någons elevs intresse intresse få dispans ska allas få det. Hur skulle det se ut då?

    Det nu nämner är enstaka tillfällen, det är skillnad på varjen måndag. Kan hända att den enda kemilektionen under veckan är på måndagar, hur ska hon kunna ta igen alla laborationerna? Inget man direkt kan göra hemma. Under min skolgång tävlande jag på hög nivå inom en ridsport, men det fick inte påverka min skolgång. Gjorde allt de på fritiden (vilket nästan var all min lediga tid). Skolan går alltid först.
Svar på tråden skolka varje måndag