Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    Vabba när andra föräldern är ledig?

    Anonym (M) skrev 2019-03-16 07:45:44 följande:

    Om det finns sådana risker med att arbeta när ens barn har magsjuka bör det finnas regler kring det på din arbetsplats och att du får stanna hemma med lön. Annars har du rätt att arbeta och bör gå till jobbet. Du ska ju inte göra en egen riskbedömning. Ett magsjukt barn får ju tas hand om av den andra föräldern som är ledig tillsammans med syskon. Att försöka skydda ev syskon från smitta är nog inget giltigt skäl. De flesta familjer delar nog inte på sig och reser iväg för att en blir magsjuk och har rätt till vab då. Man får väl vara på olika ställen i huset istället och använda separata toaletter. Att resa iväg låter drastiskt.


    Vi fick det godkänt utan problem av FK. Ringde i förväg och kollade, ringde även och pratade med handläggaren efter ansökan var inskickad för att ge hela bilden. Ett barn med magsjuka och två syskon, barnet med magsjuka var kvar hemma med mig som vabbade medan syskonen åkte iväg till farföräldrarna med pappan som var fl. Fö så bor vi i en trea på 70 kvadrat med öppen planlösning och med en toalett, så att undvika varandra är omöjligt.

    Dessutom krävdes det en person som hela tiden hade hand om kräkbarnet med 40-gradig feber för att få i vätska, städa, tvätta (körde 3-4 tvättar om dagen, varenda kräkning var ju i sängen :-S ), trösta osv. Fanns inte en chans att ta hand om två barn till. Knappt vi två vuxna kunde hålla de två andra ifrån spyorna innan vi hade hunnit torka före de åkt iväg (alla barnen är ganska små).
Svar på tråden Vabba när andra föräldern är ledig?