Inlägg från: Anonym (Förstår) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förstår)

    Ex narcissist förstör mitt liv

    Anonym (Ledsen) skrev 2019-03-16 08:46:08 följande:

    Ni som har levt ihop med en narcissist och har barn med denne, och lyckats få ut honom/henne ur er liv, snälla läs detta och kom med era tips.

    Jag har varit gift med en narcissist i många år, har två barn med honom, en tonåring och en 6 åring. Har lämnat honom för gott 2 år sedan. Har ordnat liv och allt är underbart utan honom. Men han släpper inte taget...han jävlas fortfarande. Lite fakta:
    - han har ingen ny
    - vi har ingen fungerade umgänge för barnen
    - han är inte en "bra" pappa (ger barnen godis/skräpmat, borstar ej tänder osv)
    - han gör allt för att göra livet ett helvete för mig, han skar sönder mina bildäck 4 gånger sedan i somras
    - polisen gör inget eftersom de inte har bevis, dock registrerar de allt varje gång
    - han har dock kontaktförbud och får inte kontakta mig

    Jag behöver konkreta tips på vad jag kan göra, finns det någon tips/trick, vad som helst?
    Har läst mycket om narcissister, så jag vet hur de funkar osv. Har kört med "grey stone" metoden.

    Ser inget alternativ än att lämna landet snart.....det vill jag verkligen inte


    Nä, du ska inte lämna landet. Jag har lämnat med barn och det var svårt men det blev som en helomvändning när han träffade en ny som erbjuder det som kan höja hans grandiositet lite till. När det är helvetiskt och omöjligt, lev som om du vore änka, ordna allt själv, bygg bygg bygg - självkänsla - ekonomi - umgängeskrets. Det är bästa vägen, jag fick meddelanden och påhälsning en tid efter att jag lämnat men efter några år gick det över. Jag levde med posttraumatisk stress i ca 4 år efteråt, tålde inte höga ljud eller plötsliga rörelser, hatade när folk "dök upp" bakom mig. Hjärtklappning när jag såg att telefonen plingade. Lämna var det bästa jag gjort.

    Förbered dig på att det tar tid på att få tillbaka det som var du.
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (jag också) skrev 2019-03-29 22:59:40 följande:

    Det enda som fungerar för mig är att vara opersonligt artig mot honom. Säga så lite som möjligt och inte visa några känslor. När han inte lyckas få mig att reagera eller diskutera, så är jag tydligen inte så rolig. Då struntar han i mig.


    Exakt, jag brukar råda till:

    Saklig, artig och följsam. När det blir utbrott brukar jag visualisera att jag arbetar bakom en disk på ett femstjärnigt, d v s kunden har alltid rätt. Det har hjälp mig många gånger från att falla dit och börja tjata emot. De tål ej kritik.
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-03-30 16:20:46 följande:

    Tack för era svar <3

    Jag känner igen det ni skriver och inser nu att barnen mår bättre bara hos mig. De vill inte ens träffa honom. Jag har varit otroligt bra på vara artig och opersonlig, och faktiskt hittat mig själv och mått riktigt bra. MEN idioten fortsätter, det har gått mer än 2 år. Han jävlas.

    Slutar dessa män aldrig?

    Jag börjar ifrågasätta om man verkligen inte ska reagera och vara tråkig för att han ska tappa intresset?

    Man kanske borde jävlas tillbaka?

    Hatar detta liv.


    Det vore bra om han hittade någon ny så du får vila, det blev en sådan skillnad (hemskt att säga för nu har ju någon annan ett helvete istället), man förtjänar frid.
    Jag läser ofta på om störningen så att jag inte glömmer bort mig, kunskap är makt. Det brukar bli lindrigare om man inte visar någon reaktion, men 2 år är lång tid. Ber han om något, visar att han vill ha ut något av dig ...? Vad i så fall?
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-03-30 21:04:17 följande:
    Nej har inte pratat med nån, kanske borde. Men jag accepterar att det tar tid att läka, det känns ändå att det går åt rätt håll osv.

    Det som stör mig är att han inte släpper. Fick ett samtal nyss från okänt nummer. 100% säker på att det är han. Släpp och gå vidare....vad vill han
    Han har en agenda och är tålmodig, han kommer att se det som en vinst om du reagerar på det han gör.

    Det är så de får deras energi (när de inte har någon som när deras grandiositet på annat sätt, som t ex en ny partner med lyxig livsstil och tjusig umgängeskrets t ex ... Då kan de svänga om helt, anpassa sig och bli hur mysiga som helst, hjälpsamma, "godhjärtade". Speciellt om just det förhållningssättet gynnar dem i deras nya relation.
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Jag) skrev 2019-03-30 18:49:22 följande:
    Vi är på tok för många som drabbas av psykopater och narcissisters vrede. Dom är luriga och farliga!

    Jag har själv haft dom funderingarna på att fly, så jag får leva ifred någon gång..
    Man blir fri när man blir oberoende av dem, tyvärr har jag barn med en som lyckligtvis är ganska stora nu. Jag känner att ju självständigare de är, desto mindre hållhake har man på mig.

    Jag inser att han utövar en effektiv härskarteknik på mig, det är att jag aldrig är riktigt riktigt säker ... kommer han att fortsätta vara så här hjälpsam som han är nu - eller .... ska det vända. Man är aldrig trygg med en narcissist. Hur trevliga de än verkar. Det är bara ett enda låååååångt spel.
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-04-06 23:28:22 följande:
    Exakt, han har en agenda. Han vill ju ha mig tillbaka. Han vill skada mig på alla möjliga sätt så att jag blir hjälplös och går tillbaks till honom. Detta sa han till mig en gång.

    Problemet med mitt ex är att han är ensam och har inget liv. Därför har han massor av tid att göra livet ett helvete för mig.

    Jag skulle t o m betala för att han skulle hitta en ny.
    Tre viktiga saker:

    Någon att älska (kan även vara en familjemedlem eller hund)
    Något meningsfullt att göra
    Något att se fram emot

    Fokusera på detta.

    ... samt: bygg(!) din umgängeskrets, din ekonomi din självständighet din självkänsla.

    Krymp med detta hans inverkan på ditt liv.

    Se honom som en jobbig kollega som inte hör till det som är viktigt i ditt liv.

    Du.

    //Kram 
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-04-07 10:57:30 följande:
    Åhhh tack för de kloka orden! Jo alltså en tankesätt kan verkligen ändra mycket. Ska tänka ?jobbig kollega? om honom.
    Toppen om det kan ha någon nytta, det hjälper för mig.

    Ja, om du föreställer dig att han "bara" är en jobbig kollega eller kund så får du distans och kan lättare tänka på att behandla honom "vänligt, artigt, sakligt och utan att blanda in privata känslor". Det är en förutsättning när man har att göra med narcissister och inte vill att de ska komma åt en och kunna använda sina härskartekniker så lätt. 
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-04-07 16:08:39 följande:
    Helt rätt, jag hade faktiskt gått vidare, inte tänkt på honom alls och all kommunikation var minimal, saklig och artig.

    Det enda problemet är när han skadar mig på riktigt. För ca en månad sedan blev jag av med ca 30.000kr pga honom. Trots detta har jag fortsatt vara artig, saklig osv mot honom, jag har inte ändrat min reaktion mot honom, men jag blev förstörd, sjukskriven, mådde dåligt osv. Dels för själva skadan och för att han fortfarande håller på.
    Hur lyckades han med det? Vilka hållhakar har han på dig ekonomiskt?
    Det kanske finns något du kan göra för att minimera risken att han skadar som han gör?
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-04-08 19:26:10 följande:
    Kan inte skriva ner detaljerna här men han tar sönder saker av värde. Utanför mitt hem som är mitt. Jag håller på att fixa övervakning nu, men det är dyrt, och utöver pengar kostar det mig tid och energi. Trots detta visar jag honom ingen reaktion. Utan väntar på att få fast honom på bar gärning så att han blir straffad.

    Men det påverkar ju mig såklart, ser så sliten ut pga allt detta.

    Måste nog lämna landet, finns ingen annan väg ut.
    Det låter verkligen inte klokt, men som fd i samma situation så förstår jag ändå.
    Jag hade samma förstörelselusta (speciellt i bodelningen), men det var inte så omfattande, mest onödig skada på saker. De är verkligen som små barn...
  • Anonym (Förstår)
    Benny Retro skrev 2019-04-09 23:02:55 följande:
    Det går att behandla den typ störningar så inget är hugget i sten.
    Jag tror tyvärr just nsp hör till de mest svårbehandlade störningarna. De vill inte förändras och har en snedvriden verklighetsuppfattning. Allt är alla andras fel (på riktigt alltså ...), varför skulle de då söka hjälp?
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-04-13 10:14:54 följande:
    Exakt. Och de kan hålla på i åratal. Det sorgliga är att det inte är över när man har lämnat de. Det blir nästan värre!
    Det kan bli bättre, nu efter många år visserligen - 6-7 tror jag - så kan jag konstatera att den enda hållhake han har kvar är mitt ansvar för barnen. Under förhållandet så styrde han och nötte mig med skuldbeläggning. Eftersom det var det är den känslan som bröt ner mig till slut, är det den jag fortfarande är rädd för.

    Det som sitter hårt är alla orättvisa beskyllningar därhan själv alltid var fri från ansvar: "hur i helvete kunde du glömma tröjan" och "du måste bättra dig och ha lite koll", "hur klär du dig", "du kunde ha gjort mer", "varför har du inga vänner jag trivs med och kan umgås med, någon med lite stil". The list goes on....

    När jag måste träffa honom idag känner jag idag ett sunt obehag (istället för drivet i ångesten att försöka göra rätt), jag kan känna hans obehagliga granskande blick, hur han värderar min stil, kläder och vad jag säger. Det sitter otroligt hårt inne - att aldrig duga hur jag än betedde mig och hur förtvivlat man till slut försökte bara för att försöka göra situationen bra. 

    Det viktiga är att förstå att där ska man inte vara igen. Men visst, det kan ta lång tid att få tillbaka sitt liv.
  • Anonym (Förstår)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-04-13 21:50:04 följande:
    Tack! Förr skulle jag inte vågat och skämmas för att berätta för andra och be hjälp. Men idag skäms jag inte, tvärtom har berättat för många och skäms inte. Det är inte mitt fel att det händer. Allt det praktiska med övervakning osv har jag provat men har tyvärr inte fått bra resultat av det ännu.
    Det är väldigt viktigt, en av deras härskarstrategier är att isolera och att inte tillåta att du påverkas utifrån, det var det jag menade med att bygga sina relationer (och ekonomi, samt sig själv inifrån  (vilket inte är lätt). Att ge andra din version gör isoleringen svårare för dem, deras version kommer att krocka med den verkliga verkligheten.

    Kram
Svar på tråden Ex narcissist förstör mitt liv