Inlägg från: Anonym (anonymm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonymm)

    Pojke 7 år med ADHD - Aptitlöshet av medicin, vad göra?

    Erkens mamma skrev 2019-03-27 23:24:07 följande:
    Skönt att du forskat och vet bättre än läkarvärlden i detta ämne. Hur kunde vi missa att det räcker med lite omega 3 och en löptur för att fixa detta? Tur att du finns som kan berätta det för oss!

    *hrmmmpuckohosthost*
    Är också skeptisk till allt mixtrande med mediciner som påverkar signalsubstanserna i hjärnan. Att dessutom bara ta det ibland får mig att undra om det verkligen är bra, känns inte så, men du kanske frågat lälkaren om det går bra att hoppa den ibland. Jag antar det iallafall. Men det känns verkligen skit att man ger 1,5åriga barn adhd medicin, jag tyckte det var galet att de gav mig som 15åring ssri som inte hjälpte. Hade det varit nu hade jag nog aldrig ens provat det. Har ni kollat barnet ordentligt fysiskt? Hormonerna hos endokrinolog? osv. Självklart är det bra att medicinen hjälper er son, men man är ju bara skeptisk mot just mediciner som påverkar hjärnan, det borde ha någon kroppslig anledning i grund och botten. Det pratas ju om det nu i forskningen, vad jag förstått det som. Tycker det känns läskigt med dessa mediciner, men som sagt bra när de funkar, men att han inte har någon aptit är ju inte bra, äta måste man ju.
  • Anonym (anonymm)

    Läste fel att han fick medicin så tidigt. (Är lite impulsiv jag med, läser inte alltid allt osv, kanske har adhd själv men vägrade adhdmedicin innan de satt diagnos, därför lade jag mig i diskussionen)

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (TS) skrev 2019-04-03 13:12:23 följande:
    Jag är inget fan av medicin heller. Men som sonens läkare sa "Skulle du neka ditt barn glasögon om denne behövde det med?"

    Han har så pass svår ADHD att endast anpassningar inte funkar. Har haft många och långa samtal med skolan innan han fick medicin och även med förskolan innan han fick diagnos och de har gjort alla anpassningar de kan. Han har fysisk aktivitet flera gånger i veckan. Men det räcker inte. Han har en svår ADHD i kombinerad form. Även om han tar medicin behöver han särskilt stöd och anpassningar i skolan. Det ena uteslutet inte automatiskt det andra.

    Det är inte bara skolans krav han ska klara utan även kunna ha ett socialt liv med vänner etc vilket är svårt då han utan medicin är väldigt impulsiv och har kort stubin vilket resulterar i att ingen vill vara med honom när han slåss, skriker osv.

    Precis som en person med diabetes inte producerar insulin så har min son för lite signalsubstans i hjärnan vilket gör att all information inte går hela vägen fram vilket gör att personer med ADHD ofta upplevs som att de inte lyssnar t ex. Han har svårigheter att sortera sinnesintryck, rikta uppmärksamhet, kontrollera impuls.

    En person med en mildare form av ADHD kan garanterat klara sig långt med särskilda anpassningar i skolan t ex. Och allt eftersom ålder ökar ökar också förståelsen för sin egen problematik vilket gör att min son kanske klarar sig utan medicin när han blir äldre och själv får större insikt för sina svårigheter. Men när han är såhär liten blir det endast ett misslyckande att inte kunna sitta still på samlingar, att inte kunna vårda kompisrelationer, att inte kunna hänga med på lektionerna etc. Då är det min uppgift som hans mamma att ge honom rätt förutsättningar. En del är medicinen och den andra delen är att föra dialog med skolan kring anpassningar och särskilt stöd, vilket jag gör.
    Jättebra att ni är försiktiga och gjort vad ni kunnat för att hjälpa honom innan ni gav honom medicin.
  • Anonym (anonymm)
    Erkens mamma skrev 2019-04-18 12:35:38 följande:

    Att hoppa medicinen är på läkarens inrådan. Dessa mediciner är väldigt kortverkande då de ska gå ur kroppen lagom till kvällen.

    Hjärnan är ju också en del av kroppen.. det är ju inget hokus pokus som sitter i huvudet.

    Sonens problem har en kroppslig förklaring: den del av hjärnan som styr aktivitetsnivå funkar inte riktigt på honom som den gör hos andra. Medicinen han får boostar denna delen av hjärnan till att fungera bättre.

    Min son är 15 år och inte 1,5 år.


    Nej men det är ju det jag menade. Att kroppen hör ju ihop med huvudet. Därför undrade jag ju om de kollat honom kroppsligt grundligt. Hormoner osv.
  • Anonym (anonymm)
    Benny Retro skrev 2019-04-18 18:38:16 följande:

    Vad jag vet förskrivs ej centralstimulantia till barn under 6 år.

    Självklart existerar för och nackdelar med amfetaminer, som måste vägas emot varandra.


    Tänkte väl det. Jo precis. Det är bra att man gör det.
Svar på tråden Pojke 7 år med ADHD - Aptitlöshet av medicin, vad göra?