• Anonym (Vikt)

    Pojke 7 år med ADHD - Aptitlöshet av medicin, vad göra?

    Min unge gick ned mycket i början men det har stabiliserat sig nu. Han äter i princip noll mellan 08.0 och 15.00 om det inte är en superfavorit i skolan till lunch.

    Jag ser till att få i honom så mycket kalorier jag kan till frukost innan medicin och att han även får äta ikapp på kvällen.

    Frukosten kan exempelvis bestå av ett jätteglas oboy med röd mjölk och en hyfsat stor dubbelmacka med smör ost, skinka och hamburgerderessing.

    Se till att erbjuda mat han faktiskt tycker om de måltider där han ej är påverkad av medicinen. Även om det handlar om pizza, hamburgare och annan mat man normalt sett försöker att vara restriktiv med för att inte betraktas som dålig förälder.

    Den växande kroppen behöver kalorier även om de kommer i en icke ultimat form.

    Bättre en hamburgare som faktiskt går ned än två tuggor broccoli som varken gör till eller ifrån,

  • Anonym (Vikt)
    Erkens mamma skrev 2019-03-29 12:23:39 följande:

    Det handlar inte om att jag inte orkar med min son -det handlar om att han inte klarar skolan och sig själv utan sin medicin.

    Med medicinen kan han fungera på ett sätt som skapar positiva känslor, självförtroende, kompisrelationer och tillhörande känsla. Han får ordning på tankar och projekt vilket gör att han mår så mycket bättre. Han vill ju vara som de andra -inte utanför. Utanförskap skapar problem.

    Om man aldrig har fått ha kompisar, gjort sådant som normalfungerande barn och ungdomar tar för givet som att bli bjuden på kalas ibland, åka på fritidsaktiviteter, klara av att åka buss själv. Osv. hur ska man då kunna bli en fungerande vuxen?

    Utan medicinen hamnar han utanför allt detta och hur bra är det för självkänslan och måendet?

    Om någon har hjärtproblem skulle du då säga till någon att sluta ta medicin för det inte är bra -det finns många nya mediciner som det inte är långtidsforskat på. Skulle du råda dem att anpassa allt runt omkring istället -isolera sig och inte anstränga hjärtat?

    Dessutom varför kallar du adhd medicin för narkotika?

    Det är inga knarkare vi pratar om här utan barn som kämpar för att ta sig igenom livet.


    Ignorera människan. Du behöver inte försvara dig.
Svar på tråden Pojke 7 år med ADHD - Aptitlöshet av medicin, vad göra?