• snusaren1

    Pojke 7 år med ADHD - Aptitlöshet av medicin, vad göra?

    Anonym (TS) skrev 2019-03-20 16:56:16 följande:

    Min sin fick sin ADHD diagnos för över 1,5 år sedan. Han började medicinera med Equasym för cirka 6 månader sedan och vardagen och skolan fungerar såååå mycket bättre. Han har koncentrationen och impulskontrollen och är inte lika hyperaktiv som gör att de andra barnen inte upplever honom som elak och störig. Han kan följa med på lektionerna osv.

    Men biverkningarna.

    Han har redan från början varit liten i maten, men nu är det extremt. Han äter bra frukost hemma, men äter sen typ 2 små tuggor till lunch och många gånger vägrar Han äta middag alternativt äter två små tuggor. Kvällsfika äter han bra samt typ en frukt till mellis. Men detta är inte nog. Han har senaste månaden gått ner 1 kg, det är nu senaste månaden jag vägt honom hemma.

    Sömnsvårigheter också. Det har han haft sedan innan också. Insomning speciellt. Han har fått melatonin för detta och det fungerade klockrent fram tills han började med medicin mot ADHD. Han har fått höja dosen, vilket inte hjälper alls. Han har fått tilläggsmedicinering mot ADHD med en svagare dos vid lunch för att se om det påverkar att han somnar lättare när effekten från medicinen sitter kvar, men inte.

    Jag börjar fundera på att ge upp medicinering, samtidigt mår han mycket bättre och trivs mycket bättre i skolan och har kompisar som vill vara med honom.

    Vad gör man!?


    behöver inte ge upp medicineringen bara byta medicin testa Elvanse i stället jag själv har ADHD och i början körde jag concerta och hade näst intill ingen aptit och fick biverkningar o sådan skit så då bytte jag till Elvanse och det går hur bra som helst så kolla med läkaren om att testa den i stället tror dock att den är för vuxna men den funkar skit bra
  • snusaren1
    Benny Retro skrev 2019-04-18 18:12:04 följande:
    Om minskad aptit är enda problemet så vore det dumdristigt att byta till lisdexamfetamin.
    varför det??

    för mi gbörjade det med minskad aptit så jag åt inte speciellt mycket och efter ett tag så började jag få lite problem med typ yrsel o allt bara blev mörkt så föreslog dom Elvanse i stället för den gav nästan inga biverkningar så den är ju bättre tycker jag
Svar på tråden Pojke 7 år med ADHD - Aptitlöshet av medicin, vad göra?