• Brumma

    vafan gör man nu?,bråk ekonomi

    Om du har fullt csn-bidrag plus lån hamnar det på ca 11500. Sedan har du barnbidrag på 1050 samt så här du rätt till underhållsstöd på minst 1723 om du har ditt barn själv- då hamnar du på 14000 per månad istället.

    Sedan förstår jag din kille (sambo?). Det verkar som om du inte bara anser att han ska betala för dig, utan även för din son? Det är ju ngt ni föräldrar ska göra.

    Personligen har jag levt i förhållanden där vi helt haft gemensam ekonomi, oberoende om ngn varit arbetslös, studerande eller långtidssjuk, men vet även att det absolut inte är något självklart. Ni får helt enkelt lägga nivån efter din ekonomi, inte din killes.

    Vill din kille göra saker med dig som är utan för din ekonomiska möjlighet får han antingen betala för er båda, eller acceptera att det inte blir av pga att ni har olika ekonomiska förutsättningar.

    Är ni sambos kanske ni skulle fundera på att vara särbos - då borde du även kunna få bostadsbidrag.

  • Brumma
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 13:51:52 följande:

    och låt mig gissa, det är du som tjänar mindre än mannen? har aldrig någonsin sett en kvinna som har betalat åt sin man bara tvärtom :).


    Jag betalar för min man ;)
  • Brumma
    ALM82 skrev 2019-03-25 14:25:09 följande:

    Jag undrar lite hur ni tänker? Ska man dela 50/50 på allt. Hur tycker ni då det är att leva med en sambo som då har mycket mindre än er/mycket mer än er att leva på? När ni vill göra något ihop, struntar ni då i det om er sambo inte har råd för ni vill dela exakt lika på allt? 


    Beror på situation.

    Skulle aldrig gå in och betala för min mans utgifter om han krävde det - vi har alltid haft gemensam ekonomi. Ibland har han tjänat mer och då stått förhuvudinkomsten, ibland har jag gjort det. Pga en arbetsskada och tidigare egenföretagare där företaget aldrig hann gå med vinst så här min man numera nästintill 0:- i inkomst. Inget vi önskat men självklart betalar jag. Alternativet är att vi skiljer oss, vilket skulle förbättra min ekonomi enormt, men det är inte ett alternativ för mig.

    Men - att man betalar för varandra är inget man kan BEGÄRA. Att begära att bli försörjd är enormt avtändande.. TS har dessutom ett barn - och hon glömde nämna att hon då får både barnbidrag och har rött till underhåll. Det är pengar det oxå.. då hamnar hon på ca 14000 efter skatt - vilket inte alls är en jätteliten summa..
  • Brumma
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 14:45:15 följande:

    va!? trodde det som var avtändande var när mannen inte ville betala allt åt kvinnan.. usch vilken hemsk man som tycker pengar är viktiga !


    Den åsikten får du stå för själv - den är inte min nämligen ;)
  • Brumma
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 14:55:38 följande:

    är det hans fel att du inte tjänar några pengar ?


    Om man vill åka på semester, leva i ett hus istället för en hyreslägenhet, gå ut på stan o äta ibland - tillsammans med sin partner - då hittar man ett sätt där man kan göra det.

    Om man delar allt 50/50 och den ena tjänar mkt mindre, då får man också avstå från allt.

    Jag betalar hellre hela vårt boende (större hus) än tränger ihop mig i en liten lägenhet bara för att min man ska betala hälften. Jag vill äta gott och åka på semester med min familj - och då får jag betala. Alternativet är att avstå, eller lämna min man hemma. Inte ett alternativ..

    Spelar väl ingen roll hur man lägger upp ekonomin, sålänge alla inblandade är nöjda?

    TS o hennes killes problem är ju att de inte är överens - men i de fall man ÄR överens, varför går det dig så ofantligt på nerverna?

    Varför denna ilska och nedlåtande ton? Var det ngn som ville du skulle betala - eller.. ngn som inte ville betala för dig?
Svar på tråden vafan gör man nu?,bråk ekonomi