Inlägg från: bibimbap |Visa alla inlägg
  • bibimbap

    BF december 2019

    Hej! Ytterligare en som inte vet om man ska placera sig i november eller december, räknarna säger 29 nov men de är väl baserade på 28 dagar? Aja strunt samma, jag tror att BF kan komma att flyttas till tidig december.

    Plussade igår, andra barnet. Mår bra men har ett illamående som börjar smyga sig på. Kräktes till v20 förra gången, vet inte om det är att hoppas på för mycket att få slippa det om detta går vägen, haha.

    Som lite rolig kuriosa kan jag berätta att jag plussade på dagen 3 år efter att jag plussade med dottern. Får hoppas att de slipper dela födelsedag, eller det kanske bara är praktiskt? Haha.

  • bibimbap
    Anonym (hemlisen) skrev 2019-03-30 08:57:23 följande:

    Haha! Kul att plussa samma dag!

    Grattis till plusset, har samma bf som du.


    Tack detsamma! Blir kul att följas åt.
  • bibimbap
    Hallonpaj skrev 2019-03-30 11:38:06 följande:

    Lite nervöst är det såklart, men känns ändå lugnare nu än med 2an konstigt nog. Tror jag är lite mer avslappnad i föräldrarollen och rutinerna sitter liksom redan (oftast ;D )

    Samma med mina, dem leker jättemycket ihop. Det skiljer 1år o 9mån mellan dem och mellan 2an och 3an blir det 2år o 2mån, så det lär bli full rulle här vartefter! Underbart <3


    Puh, jag väntar ju "bara" mitt andra och första kommer ju då vara exakt 3 år om allt går vägen. Har dock redan drabbats av någon form av oro - Hur jobbigt kommer det bli, kommer vi fixa detta, vi har det ju så bra vi 3, kommer vi förstöra allt nu? Jag mådde inte så bra de första månaderna när dottern var nyfödd och det är mycket som kommer tillbaka. Jag vill inte må så igen, med en treåring dessutom. Vi vill ju haett barn till, men som med så mycket annat så vet man ju vad man har men inte vad man får :) säkert ganska vanligt med såna tankar.
  • bibimbap

    Hallonpaj, stort tack för ditt fina svar. Känns himla skönt att kunna ventilera lite med er som redan gått igenom tvåbarnschocken (och som dessutom går in på att skaffa en trea!). Jag har några kompisar som har 2 barn, men av förklarliga skäl vet dom ju inget än.

    Jag hade nog kanske inte förlossningsdepp med dottern, men var nog där och nosade. Knöt inte än till dottern förrän senare, satt och grät på BVC men enligt det där formuläret man får fylla i så var jag inte deprimerad. Tyckte det var lite konstigt, man behöver ju inte känna att man vill skada sig själv eller sitt barn bara för att man inte tycker att allt är rosaskimrande, det finns ju något där emellan. Hoppas på en bra BM på MVC, kommer definitivt ta upp detta.

    Tack igen, och kram till dig!

  • bibimbap
    osofin skrev 2019-03-30 19:34:16 följande:

    Jag tyckte det var ganska tufft att få bebis nummer två. De andra hängde bara med ;) men tvåan var omtumlande. Nu väntar jag femman. :D


    Wow, jag är så imponerad och inspirerad av er. Man ska aldrig säga aldrig, men det blir troligtvis inte fler än två för oss. Både jag och min sambo kommer från väldigt små familjer, men jag har alltid drömt om att få leva i en stor familj där det aldrig är tomt, men jag vill nog inte vara mamman i den, hahahaha.
  • bibimbap
    Ereya skrev 2019-03-31 13:48:36 följande:

    Hey ladies!

    Till min stora förvåning plussade jag för ett par timmar sedan, ej på morgonurin. Mensen var fyra dagar sen så jag ville utesluta en graviditet då jag trots allt missat ägglossningen... Trodde jag =)

    Här är jag. Har precis plussat. Rejält. Det digitala skrek ut gravid 1-2 och jag skrek ut "DET HÄNDER INTE!!!!". Vi har haft oskyddat sex i ett år. Sedan jul har jag släppt det. Släppt allt. Slutat bry mig. Sedan jul har vi också medvetet lagt ägglossningen åt sidan. Nu i mars hade vi sex på CD9, 4-5 dagar innan ägglossningen. Och tro på fan att vi plussade =)

    Ser fram emot många härliga meddelanden om den kommande tiden av er andra, ska läsa igenom hela tråden i eftermiddag. <3 Och just det, jag är helt symptomlös än så länge. Fyller snart 26.


    Så otroligt roligt att läsa, stort stort grattis till er!! Ibland är det det där guldligget som gör't, haha :) Känner igen mig lite i tankarna, kände mig lite väl besatt av dagar och ägglossning i februari så jag lät bli att kolla i apparna över huvudtaget i mars. Och tro fan att det tog sig då, såklart!
  • bibimbap
    Ereya skrev 2019-03-31 20:09:13 följande:

    Tack snälla du, jag har för mig att våra vägar har korsats i någon BIM-tråd här och var , blir så glad av att läsa att du också är gravid <3 Stort grattis till er också! Äntligen händer det! Jaaa, så sjukt egentligen att så fort man släppte det hände det. Liksom wow. 

    Har du några symptom?

    Mitt enda symptom är att jag inte har några, haha! Lyckligt lottad än så länge :) Jag är i v.5, snart v 6.


    Tack, det gick på tredje "försöket" för oss så det gick ju väldigt fort ändå. Så tacksam för det, men just när man är i det och inte vet hur framtiden ser ut så är det ju väldigt lätt att bli besatt och gå upp i det väldigt mycket.

    Jag gick in i v6 igår enligt senaste mens men tror jag kan komma att bli tillbakaflyttad någon dag, men vi får se! Är trött och lite illamående till och från, men ännu inte så farligt. Men hade jag inte plussat hade jag nog inte reflekterat nämnvärt över det. Eller just det, har helt sjuka krypningar i fötterna när jag ligger ner som jag känner igen från min förra graviditet. Så jäkla störigt och konstigt att de kommer så tidigt?!
  • bibimbap
    lonelygirl92 skrev 2019-03-31 20:24:17 följande:

    Någon av er som ringt barnmorskan ännu? Funderar på att ringa imorgon eller vänta 1 vecka... hur tänker ni?


    Nej, men jag ska göra det i veckan tänkte jag. Bor i sthlm där alla får göra kub-test oavsett ålder, så jag vill gärna få det inbokat. Förra gången var inskrivningen i v9, men vet inte om det kanske är lite senare med andra barnet.
  • bibimbap

    Jag ringde precis och bokade tid för inskrivning och fick tid den 17e. Valde samma MVC som sist då jag var nöjd när jag gick där, men fick en annan barnmorska. Minns att man mest pratade om hälsa osv, jag trodde man fick göra något test eller så så man inte bara sitter och inbillar sig allt, haha. Hoppas allt går bra för oss alla <3

  • bibimbap
    Ereya skrev 2019-04-02 08:06:09 följande:

    Häng gärna med oss i vår hemliga grupp på Facebook (som inte syns när man söker) - skicka ett PM till Körsbärsdalen så får ni instruktioner hur ni hittar dit. <3


    Kul, jag har skickat till Körsbärsdalen nu! :)
  • bibimbap
    Stellan11 skrev 2019-04-02 08:07:15 följande:

    Fick liiiite ljusrosa på pappret nyss, men med vår historia vet jag att de aldrig bådar gott! Nu väntar jag bara på att det kommer ut :(


    Å nej, jag håller alla tummar!!!
Svar på tråden BF december 2019