Inlägg från: osofin |Visa alla inlägg
  • osofin

    BF december 2019

    PuffZin skrev 2019-03-26 16:08:49 följande:

    Hej. Jag plussade idag, äl+12. Bf borde bli 5 december enligt några olika uträknare. Det är vårt fjärde barn :)


    Hej. Jag kollade in här eftersom jag är beräknad till 2/12. Jag får dock igångsättning v 38+0 varför jag gick med i novembertråden. Men så såg jag dig här och att du väntar ditt fjärde barn. Vad kul! Grattis!! Jag väntar mitt femte och tycker det skulle va kul att följa nån som också har ?många? barn :)
  • osofin

    Jag testade suuuupersvagt på ÄL+8 och på +9 var jag säker på att jag inte såg i syne. På ÄL +10 kunde man tydligt se plusset.

    Jag använde mig av billiga kina-tester som jag köpt på tradera. Flera av de märkena har givit mig sk. spökstreck (svagt pos) men inte detta. Heter ?love xo? tror jag. Men annars är restlagrets test bra om mam tex vill se stegring.

    (Märks det att jag är testmissbrukare eller?)


    lonelygirl92 skrev 2019-03-27 11:35:03 följande:

    Ursäkta att jag tjatar på dig men undrar om du testade något på ÄL+11 och vilket test du använde? :)

    Grattis till plusset också! <3


  • osofin

    Jag tyckte det var ganska tufft att få bebis nummer två. De andra hängde bara med ;) men tvåan var omtumlande. Nu väntar jag femman. :D

  • osofin

    Härligt har ni en till som oroar sig. Har 11 missfall bakom oss, 3 IVF-försök och ett FET.

    Teststrecket är starkare än kontroll nu. Om jag ska gå efter när jag hade ÄL-känningar går jag in i vecka 6+0 idag.

    Igår em mådde jag riktigt illa och kräktes så snart jag rörde på mig. Känns gott att kroppen börjar påverkas mer. Det stillar min oro.

    Sen har min mage gjort ett palats åt bebis för den kom ihåg hur det ska va. Det går inte att dölja min graviditet. Måste ha mammabyxor. Det blir femte förlossningen på exakt åtta år om allt går som det ska.

  • osofin
    AnnahmedH skrev 2019-04-06 12:25:32 följande:

    Oj! 11 missfall. Har ni något barn och försöker med syskon el är det första ni försöker med? Det är så otroligt påfrestande med missfall så jag kan inte föreställa mig hur det är att ha fått erfara så många. Jag och min man kämpade i 2,5 år innan vi fick vårt första barn. Nu med syskonet blev vi gravida på femte försöket men det slutade som sagt i missfall. Nu är vi gravida på nytt efter tredje försöket efter missfallet. Jag tar verkligen ingenting för givet känner jag. Det är svårt att bli gravid och få en frisk graviditet!


    Ja. Vi fick 6 missfall (varav ett var IVF). Blev gravid på tredje IVF igen som resulterade i vårt första barn. Sen fick vi 4 missfall igen varav ett var FET varpå jag blev spontangravid och fick barn nr 2. När hen var 6 månader blev jag gravid igen och fick barn nr 3. Blev sen gravid med p-stav och fick tidigt missfall. Tog ut staven och fick barn nr 4. Nu väntar vi barn nummer 5 :)

    Barnen är 7 år, 4,5 år, 3,5 år och 1,5 år.

    Vi är jätteglada trots att en tuff tid väntar. Jag har alltid svår foglossning och satt senast i rullstol hela grav. Men 9 månaders ?plåga? är kort i jämförelse med resten av livet med sitt barn.

    Jag har haft ?turen? att ha fått tidiga missfall. Redan v 6 förutom två i vecka 10.

    På onsdag ska jag på privat ultraljud då landstinget inte vill göra tidiga ul. Är så nervös.
  • osofin
    Anonym (Jossan) skrev 2019-04-06 19:39:26 följande:

    Alltså jag är ju då gravid med nr 4, och har tre barn under 6 år sen innan.. Älskar mitt "småbarnskaosliv" MEN drar mig redan för att berätta om det här graviditeten för släkten. Vet att det kommer att komma kommentarer som "men ska ni befolka hela jorden eller" och "ni har ju redan tre små barn, ska ni verkligen ha en till" osv osv osv. Senast idag sa en släkting på en gemensam middag "nu går ni inte och skaffar några fler barn, nu behöver ni vila några år HAHAHAAAA, för ni ska väl verkligen inte ha fler? Eller?" så sitter man där och är på smällen och bara "naee, inte vad jag vet....". Så jäkla tröttsamt att folk ska ha åsikter om allt känner jag men det är svårt att inte ta åt sig när det är nära släkt.

    Nån som känner igen sig eller har lite tips på svar på tal/eller hur man helt enkelt slutar bry sig...?


    Åååå vad jag känner igen mig. Har en nära som betyder mycket för mig som tipsade mig om att jag ju kunde klargöra på en arb.intervju (sökte annat) att jag var klar med bebisar och verkligen inte skulle ha en till. Men....det ville jag ju inte säga. Varför ska man tycka så bara för att man har fyra?

    När man fått första frågar folk redan en vecka efter hemkomst NÄR man tänkt skaffa syskon. När andra barnet kommer frågar folk OM man vill ha fler. När tredje barnet kommer, ska man va nöjd och glad. Nu räcker det.

    När fjärde barnet kommer befolkar man hela jorden och man ska bara vänta tills de blir tonåringar för då......

    Undrar vilka kommentarer vi kommer få nu?

    Berättade förresten för min närstående idag. Förklarade att hen inte kan förstå mig och att det är helt okay men att vi är glada. Hen valde att bli glad för vår skull.....
  • osofin
    Najo skrev 2019-04-10 13:46:39 följande:

    Hej,

    Var på tidigt VUL idag, vecka 6+0. Såg bara en hinnsäck på 6.8 mm. Enligt hennes maskin är jag i 5+3 men hon säger det kan diffa fel en vecka åt ena el andra hållet. Ångrar att jag gjorde detta då jag är ännu mer orolig nu. Ett tips till er andra att tänka på om ni funderar att det kan vara bättre att vänta. . Hon sa varken bu el bä och att det det kan vara för tidigt bara (att jag inte skulle oroa mig så mkt). Får bara stå ut nu en vecka till jag ska på vul på min ivf klinik. Just nu sitter jag på jobbet och vill bara gråta för att jag hade hoppats på mer idag. Först hinnsäck sedan gulsäck och foster. Hoppas mitt lilla där inne växer nu som jag hoppas på.


    Förra graviditeten var jag med om samma. Trodde jag va 5+6 men var 5+3. Så man såg graviditeten så att säga men inte fostret. Fick återtid efter en vecka. Då tickade hjärtat fint! Blev en flicka :)

    Idag var jag på VUL privat. Vecka 6+1 idag och det stämde bra med mätningen. Såg hjärtat slå också. Överlycklig!

    Detta blir som sagt vårt femte barn på nästan 8 år. Är 33 år gammal.
  • osofin
    Stellan11 skrev 2019-04-11 14:28:22 följande:

    Fått tid för vul på tisdag. Kommer bara vara i 6+2 enl mens så jag tycker de känns riskabelt tidigt för att kunna se något!! Har aldrig gjort så tidigt förr men måste ju lita på dom som skickat tiden att dom vet vad som är bäst :) någon annan som gjort vul så tidigt?


    Jag gjorde VUL igår v 6+1. Såg hjärtat slå :)
  • osofin
    Najo skrev 2019-04-12 09:28:43 följande:

    Har tyvärr fått missfall (MA) för första ggn i mitt liv. V 6+2 men inget foster. Måste kämpa på nu med mina 2 barn. Ska till IVF kliniken på måndag. Blir väl medicin för att få ut det antar jag. Lycka till till er med era graviditeter????


    Jag beklagar verkligen. Det är hemskt att genomgå ett missfall. Det finns inget jag kan skriva som kan få dig att må bättre. Men jag vill bara säga att jag verkligen verkligen beklagar.
  • osofin
    Anonym (Barnmorskestudent) skrev 2019-04-20 18:36:55 följande:

    Hej!

    Får man gnälla här utan att kliva någon på tårna? För jag behöver det....jag mår så J*VLA illa! Jag VET att det är normalt (har 3 barn) men just nu känner jag: "hur ska jag stå ut?". VI har så många kalas med släktträffar och jag vill bara gömma mig. Studerar på heltid och orkar inte ens öppna en bok....ibland får jag hemska tankar....att detta var ett misstag, att jag är för gammal. Finns det någon annan som känner så här? 

    Antagligen blir det bättre efter v.12, men det känns långt dit just nu. 


    Jag känner igen mig i allt du skriver. Jag har panik. Jag ligger i ett tyst, svalt och mörk rum. Bara jag vrider på huvudet vill jag kräkas. Jag är svag för jag kan inte äta. Så jag gråter.

    Har fyra barn under sju år hemma och är sjukskriven just nu pga illamåendet.

    Jag undrar vad jag gett mig in i.... börjar dessutom känna av foglossningen och vet att rullstolen väntar om bara några veckor och sen ytterligare en sommar instängd i mitt hus.

    MEN jag vet också att jag, innan årets slut, kommer ha glömt bort kräkningarna, smärtan och tårarna.

    Det är skönt att få gnälla av sig lite. Så får man ta nya tag sen när man är redo... <3
Svar på tråden BF december 2019