Inlägg från: CClady |Visa alla inlägg
  • CClady

    BF december 2019

    Hej och grattis allihop!

    Jag har bf runt julafton, tror jag. Har inte superkoll eftersom jag var tvungen att sluta med mina p-piller i februari och åtminstone fick en blödning då. Sen har jag inte koll på mars, men tog ett test 26/4 eftersom jag kände ganska ordentliga symtom (som mensvärk i en dryg vecka och brösten var helt uppsvällda) och ville veta om jag kunde ta ett glas eller fyra på kvällen. Trodde knappt mina ögon och är fortfarande tveksam, kommer nog vara det fram till första UL och man faktiskt får se att någon bor därinne.

    Är precis över 30 men är första barnet, så jag är väl både oförberedd och förberedd känner jag. Vill ha barn, men hade det gått att vänta hade jag gärna gjort det i några år till. Så nu försöker jag balansera vetskapen om att det kanske inte kommer gå vägen med känslan att ?holy fuck, vi kan ha en unge om ett år?. Alla symtom har ju varit en chock för mig efter år utan menstruationer ens, min kropp ser inte ut som min längre. Det är tur att man har några månader på sig känner jag, haha. Och tack för att ni delar med er, att läsa era tankar och diskussioner hjälper åtminstone mig att bearbeta och bli lugnare :)

  • CClady

    Vi kommer nog vilja få info om kön om det går att se. Känner inte att vi måste vänta till födseln för det eller att det spelar roll.

    Kul att få veta grejer tidigt i graviditeten! Vi fick ingen information från bm om att man kunde be om tidigt ul. Det fanns heller inga tider för rul så jag bokade kub i Stockholm för att få lite mer än frågor om mina alkoholvanor från vården. Just nu är jag glad över fritt vårdval!

  • CClady
    Ingles skrev 2019-05-31 17:13:23 följande:

    Ja det är klart att det är stor skillnad på vecka 12 och 20, men det är ju jättebra man för göra det så tidigt här. Vi kollade bl.a alla kroppsdelar, hjärnan, ryggrad osv. Här nere gör man nästa i vecka 20 - 22. 

    Här räknar man inte som i Sverige med veckorna. Utan är man t.ex 12 + 2, då är man inte i vecka 13 som i Sverige. Utan då är man i vecka 12 ända tills man kommit fram till den "riktiga" vecka 13. Så enligt svensk beräkning gjorde jag mitt "spanska" rul vecka 13 och nästa har vi inbokat (svensk) vecka 22.


    Det låter ju riktigt bra! Jag själv tycker det känns konstigt att berätta för alla i vecka 12 när det fortfarande är en och en halv månad kvar tills första ultraljudet. Samt, är det något som inte stämmer och kan ses på UL känns det väldigt konstigt att man ska genomgå nästan en halv graviditet innan det kan upptäckas (undantag om man är över 35 eller väljer att betala för kub).
  • CClady

    UU


    Enmsik skrev 2019-06-01 16:25:50 följande:

    Ne asså jag verkar inte ha ägglossning naturligt då denna bebis är gjord på ägglossningsstimulering. Och även om jag skulle ha en normalcykel så är jag nu ca 1 vecka efter ägglossningsdag om man skulle räkna så.. men har inte ont nu och blöder inget förutom lite ljusbruna flytningar på pappret. Får jag ont igen så kommer jag åka in. Men nu känns det lugnt och får väl försöka tro att allt är bra tills motsatsen bevisas. :) tack så hemskt mycket för ditt svar! <3


    Det låter bra. När jag läst på 1177 om blödningar under graviditet så verkar det vara mycket vanligt under första halvan. Dock ska man vara vaksam om det även gör ont. Men jag tycker det gör ont, värker och drar hela tiden så... ibland för att byxorna trycker, ibland pga gaser, men oftast tror jag att det bara är växtvärk och att tarmarna bråkar om att få behålla sin plats.

    Tror på din inställning, att anta att det är bra tills något annat skulle visa sig (och isf är det ju inget man själv eller vården kunnat göra ändå). Hoppas och tror allt är bra :)
  • CClady
    osofin skrev 2019-06-03 16:43:11 följande:

    Just hemkommen från ul. En livlig krabat som hela tiden rörde sig vilket inte är så förvånande med tanke på flaxet jag kände i väntrummet.

    Så mysigt att se den lille :)

    BF 2/12 men alla mina förlossningar har blivit igångsatta v38+0 så vi siktar på mitten av november.....


    Kul! Och vilken tydlig bild, man ser ju söta nosen och allt :)
  • CClady
    Anonym (bell) skrev 2019-06-12 00:16:57 följande:

    min kille, sambo, blivande far till barnet i magen.. bortprioriterar mig? följer aldrig med på möten hos bm, utan bara UL, känns som att han fullständigt skiter i mig.. frågar knappt hur jag mår..

    är det någon annan som har det såhär? hur fan handskas man med det liksom?

    behöver honom mer än någonsin och då får jag tvärtemot - dvs ingenting. jättetråkigt och det får mig att må väldigt dåligt psykiskt.. klart man börjar tvivla, är jag inte intressant längre? är jag för jobbig, för på, för krävande? har kärleken försvunnit?

    ni förstår säkert.. går inte heller att prata om det, antingen blir han sur (?) eller så går det in - och sen ut - direkt. känns som han inte bryr sig, tar mig för givet.. och ju mer jag försöker prata om det ju jobbigare känner JAG mig? ska det verkligen behöva va såhär?

    någon som kan relatera? :/


    Du fick ett väldigt bra svar från körsbärsdalen, men jag fyller på lite.

    Vi väntar första barnet nu och jag märker också att det här ned graviditet är väldigt abstrakt för min man. Jag måste påminna om och om att jag faktiskt bygger vårt barn här. Han följde inte med på ultraljudet, för han kände inget behov av det och jag tycker han kan spara sina semesterdagar tills barnet kommit.

    Alltså tror jag det handlar lite om förväntningar i såna här situationer. Hade jag förväntat mig att han skulle med, men han tyckte det var totalt onödigt så hade jag ju blivit besviken. Tråkigt att det är svårt att prata om, för det är oerhört, oerhört viktigt. Hur ska man annars förstå hur den andra tänker och känner? Hoppas han börjar lyssna på dig snart.

    Min man har för övrigt nog aldrig frågat mig hur jag mår. Han frågar inte folk sånt, jag måste alltid hinta honom om när sånt är brukligt haha. Det funkar liksom inte om jag ska förvänta mig saker av honom som han inte har särskilt god förmåga till. Vi brukar skämta om att han har andra kvalitéer :)
  • CClady
    Lmhs skrev 2019-06-13 23:07:47 följande:

    Är 34, första barnet. Bf 25 december. Gjorde kub tidigare i veckan och får förhoppningsvis besked imorgon. Mitt landsting erbjuder inte kub, så fick göra det i Stockholm och betala själv.

    Har inte skrivit in mig än, undrar om det någon annan som inte heller är så förtjust i mvc?


    Samma här. Har skrivit in mig men det var nästintill värdelöst. Har hittills (är i v12) fått höra att de inte har resurser till något, lämnat blodprov 2 gånger och nu blivit ombedd att lämna ytterligare ett snarast, lämnat 2 urinprov, fått två olika kurer med antibiotika och äntligen fått tid för runtinultraljud i v21. Så att åka till Stockholm för kub kändes ändå rätt värt, i förhållande till mvc här. Jag är lite osäker på vad de har att erbjuda mer än UL?
Svar på tråden BF december 2019