Inlägg från: oshark |Visa alla inlägg
  • oshark

    BF december 2019

    Pollyp skrev 2019-05-07 15:52:42 följande:

    Apparna räknar ju ut från mensens första dag vilket blir 7v. Men som du säger vet jag ju exakta datum förutom när det väl fäste och då borde det ju vara "lugnt" när det gäller det tickande hjärtat. Jag är helt ny på detta om hur man räknar osv. Förlitar mig helt på apparna haha! Denna gynekologens syfte var ju egentligen bara att kolla endometriosen så hon mätte inte heller. Får avvakta lite och hoppas på det bästa helt enkelt!

    Skönt att du inte känner dig nervös. Är ju så lätt att bli det i onödan när man väl börjar googla. Hoppas vi får se ett tickande hjärta snart:))


    Ok. Ja, apparna funkar egentligen bara om du har 28 dagar menscykel och ÄL på CD14. Så för att räkna ut din egentliga graviditetstid borde du räkna ÄL + 2 veckor. Så om du är var i 6+2 enligt det borde du inte oroa dig än. Mätte gyn inte embryot?
  • oshark
    Pollyp skrev 2019-05-07 17:40:52 följande:

    Nej hon gjorde inte det. Tänker nu i efterhand att hon borde ha gjort det. Men ja. Och min bm var inte bättre till hjälp. Hon sa "såg inte de att det slår så ser inte vi att det slår" samt att vi får boka in en tid om några veckor... känns ju lite smått nonchalant när man är orolig. Får väl bara vänta helt enkelt... eller byta bm. Suck


    Beroende på var du bor (och om du har råd) kan du ju boka in ett tidigt UL som du bekostar själv? Jag bokade in att gå tillbaka til gyn på fredag (7+3 enligt mina beräkningar) då hon sa att "nästa vecka bör man kunna se ett hjärta" så tog jag det som en inbjudan att komma tillbaka Sen har jag inskrivning hos BM 8+2.
  • oshark

    Har precis varit hos gyn igen och idag fick jag se hjärtat slå <3 vilken känsla. 11 mm embryo och v 7+2 enligt den längden. 7+3 enligt senaste mens och ÄL-test, men närmre denna gången än förra (då skilde det två dagar mellan min beräkning och hennes mätning).

    Nu blir det BM på torsdag!

  • oshark
    osofin skrev 2019-05-14 21:20:53 följande:

    Är i vecka 12 nu och sen några dagar tillbaka har jag då och då känt bebis sprattla. Idag vid flera tillfällen. Såååå underbart!

    Illamåendet som var ?borta? ca 1,5 v är tillbaka men inte så farligt som innan. Jag kan äta och dricka och kräks bara ibland.

    Kissnödigheten är annars det mest påtagliga. Både på natten och dagen.

    Nu har jag fått rullstol, TENS-apparat och glidlakan för min foglossning. Så jag har det lyxigt med all hjälp :)


    Asså får man foglossning så tidigt bör man få lite lyx! Galet ju. Men skönt att det känns bra annars
  • oshark

    Någon annan som fått utslag på bröstet under graviditet? Har som röda små prickar över hela bröstet. Kliar inte.

    Har googlat mig fram till att det troligtvis är hormoner eller det stresspåslag kroppen känner av att skapa en annan människa. Men skulle även kunna vara att jag bröjat använda en ny parabenfri hudkräm (plus nytt shampoo och balsam) i helgen som är helt ekologiskt. Kliar dock som sagt inte, så tror inte det är en allergisk reaktion.

    Ska till BM imorn på inskrivningsbesök så tänker stt jag frågar henne då istället för att hålla på och ringa läkare eller så idag. Men ville se om någon här har någon liknande erfarenhet?

  • oshark
    Linneaalice14 skrev 2019-05-16 10:54:04 följande:

    Hej på er. Har  nu vart på tidigt Vul. Och är idag i v 9 så är beräknad på julafton, Vilken lycka :) hehe


    Jag med! 24 eller 25 dec. Lite jobbigt men vilken julklapp!
  • oshark
    Anonym (bell) skrev 2019-05-21 16:50:55 följande:

    drömmigt å bo utomlands!!

    tänkte eventuellt flytta utomlands vi med, hur skulle det funka med bebis tro?


    Det skulle säkert funka jättebra beroende på land och språk och så. Det viktigaste tänker jag är att:

    1. Kolla upp sjukvårdssystemet. Kommer barnet få samma kontroller och vaccinationer som i Sverige? Måste ni betala? Kommer ni kunna språket tillräckligt bra för att kunna kommunicera med personalen om något går fel?

    2. Kolla upp kostnader för dagis om ni båda ska jobba. I England t.ex. är den genomsnittliga dagiskostnaden för ett barn under 2 år ca 1500 kr i veckan för 25 timmar dagis. Ca 2900 kr i veckan för 50 timmar dagis. I veckan!
  • oshark
    Mamanhattan skrev 2019-05-21 20:51:51 följande:

    Det är nog oslagbart att bo i Sverige med bebis! Vårt dagis i New York kostar 25.000 i månaden, man vill inte börja räkna på hur mycket det blir i längden... 


    Mm. Jag har en bekant i London som betalar runt 20 000 i månaden för dagis och kommer de för sent till hämtning (stänger 18:30) får de betala 120 kr per minut de är sena. När jag berättade vad dagis kostade i Sverige trodde min man att jag skämtade
  • oshark
    Anonym (bell) skrev 2019-05-21 23:54:20 följande:

    tack för råden - tror ändå att vi kollar runt lite på alternativa kostnader osv, isåfall hade det blivit Spanien för vår del.. men är lite mer tveksam nu.. :/

    skadar väl aldrig å drömma ;)

    får bli när bebis är äldre om inte annat !


    Jag hör ju till den skara av svenskar som bodde utomlands tills jag ville skaffa barn och då flyttade hem något år innan det var dags just för att jag vill ha barn i det svenska systemet med svenska föräldraledigheten och dagis och så, så egentligen är jag kanske fel person att fråga

    Det är ju klart att det går bra att bo i andra länder med små barn, folk flyttar alltid, men för mig hade det varit väldigt viktigt att kolla upp t.ex. det jag nämnde. Jag hade inte känt mig tillräckligt bekväm, speciellt inte som förstagångsförälder, att flytta till ett land där jag inte kan kommunicera i medicinska termer när barnet fortfarande är litet, just ifall det skulle hända något och så kan man inte hitta orden på det språket eller inte förstår vad sjukhuspersonalen säger. Så för min del hade alla länder där man inte har engelska som nationellt språk gått bort
Svar på tråden BF december 2019