Forum Inhandla - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skötbord i tvättstugan

  Lör 30 mar 2019 22:09 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Lör 30 mar 2019 22:09

  Hej,

  Vi väntar vårt första barn och bor i ett tvåvåningshus. Sovrummet är på ovanvåningen och jag har hela tiden tänkt att vi ska ha skötbordet i tvättstugan på plan 1 då det passar bäst där.

  Ni som redan har barn: hur jobbigt är det att inte ha skötplatsen i närheten av barnets säng? Tänker framförallt på natten.

  Tack:)

 • Lör 30 mar 2019 22:12 #1

  Nybliven förälder här!

  Vi har ett skötbord på varje våningsplan. Innan barnet kom hade vi bara ett skötbordet i sovrummet, men blev bökigt insåg vi sen.

 • Lör 30 mar 2019 22:14 #2

  Hade helt klart valt den plats som är mest lättillgänglig större delen av dagen. På natten byter man mer sällan än på dagen och vi gjorde som så att vi hade en flyttbar skötbädd på natten och bytte på den, i vår säng. Nu väntar vi andra barnet och bor också i en tvåvåningsvilla. Vi kommer ha skötbordet på bottenplan och en flyttbar skötbädd nära till hands på natten.

 • Lör 30 mar 2019 23:03 #3

  Vi prioriterade tillgång till vatten framför närhet till säng. För oss fungerade det bra och var inte alls problematiskt med byten på nätterna den period det behövdes. Det var egentligen bara de första tre månaderna det hände ändå. Rinnande vatten behövde vi långt senare än så.

 • Sön 31 mar 2019 19:40 #4

  Nu bor vi i lägenhet och har haft skötbordet i badrummet men på natten prioriterar vi sömn och att slippa gå upp så vi har haft (och kommer ha) engångsskydd/handduk, tvättlappar och blöjor bredvid sängen och bytt där på natten.

 • Tis 2 apr 2019 15:35 #5

  Alla våra barn har bajsat en hel del på natten i början så för enkelhetens skull har vi haft handduk, våtservetter och blöja till hands och bytt i sängen. Så skötbord nära sängen har aldrig varit ett måste för oss.

  Vi klarade oss bra med ett skötbord som är i badrummet nära vatten.

 • Tis 2 apr 2019 21:51 #6

  Tack för alla svar. Det blir nog skötbord som planerat i tvättstugan och en enklare portabel skötbädd nära till hands i sovrummet

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll