• ensam1

    Ekonomiassistenter som hanterar kvitton, hur hjälpsamma är ni??

    tesla2 skrev 2019-04-08 16:27:54 följande:
    Jag är som sagt ganska ny och vad jag har hört så har vi åkt dit ordentligt vid en skatterevison en gång, där tog ägaren på sig allt så ingenannan blev drabbad. Om man nu kan göra så?

    Min chef som är ekonomiansvarig är på min sida, har inte diskuterat denna utskällning med henne än.. Ska ta det imorgon bitti.
    Men om du är så insatt i lagar och regler som du vill få det att verka så borde du verkligen veta att det är styrelsen och VD som blir ansvariga om något görs fel i bolaget, Det är alltså inte frågan om att ta på sig något utan det är så det fungerar. Du själv har alltå inget ansvar gentemot skattemyndigheten.
  • ensam1
    tesla2 skrev 2019-04-08 16:38:24 följande:
    Där jag jobbar så saknades det mycket kvitton i början, ingen som hade påtalat att dessa var viktiga att spara enligt de anställda. Ingen dokumentation mer än smeknamn, smeknamn på företaget och lunch i själva redovisningsprogrammet. Som jag tolkar skatteverkets lag vid dokumentation så krävs det mer än så..

    Ex
    För + Efternamn på samtliga som varit med, befattning, fullständigt förtagsnamn och syftet med representationen ska ha ett omedelbart samband. Nykunds möte eller utbildning av något slag osv.. alltså något annat än lunch eller lunchmöte
    Det kanske också är en god idé att du själv håller dig uppdaterad med alla regler innan du kommer med pekpinnar åt andra anställda. Ofta blir det ju så att om du ställer 10 krav och man kan belägga dina krav med ett ända fel så kommer ingen att tro på de andra 9 heller. 

    Vad du skriver ovan är väl kravet av skatteverket för att representationen ska vara avdragsgill Numera är ingen representation avdragsgill, e contrario kan inte kraven på information på kvittot gälla inte heller förbud mot vanliga lunchmöten annat än mellan egen personal. Sedan kan ju ledning och styrelse i ett företag ha sina egna krav på vad man vill att någon ska "verifiera" en representation med men de kraven hade man ju ställt upp tidigare.
Svar på tråden Ekonomiassistenter som hanterar kvitton, hur hjälpsamma är ni??