Inlägg från: Griseknoen35 |Visa alla inlägg
  • Griseknoen35

    Orosanmälan av skola.

    Tycker att det är märkligt förfarande av skolan i och med att det enbart handlar om en månad och du dessutom har talat om varför dotterns har frånvaro där. Skulle det vara hög frånvaro systematiskt skulle det vara en grund för oro och en anmälan från skolans håll. Men jag vet inte vem du är och det kan vara så att skolan i den anmälan även kommer ta upp annan oro som kuratorn inte delgav dig. Skolan behöver inte säga till innan en orosanmälan alls men nu kanske kuratorn ville förvarna om just frånvarobiten men sedan kan det finnas en annan oro också från deras håll som de inte tog upp med dig. Vänta och se helt enkelt. Det kan vara något skolan ser i er familj eller med dottern som ni själv inte ser eller uppfattar. 

  • Griseknoen35
    Lusentapp skrev 2019-04-11 10:19:01 följande:
    Absolut skulle det kunna vara så, men när jag ringde upp kuratorn igår och sa att jag bara kan få hennes frånvaro till 35% så berättade hon att dom har skyldighet att orosanmäla om frånvaron ligger över 50%. Skulle mina beräkningar stämma så sa hon att hon skulle ringa socialen och ta tillbaka orosanmälan, då antar jag att det bara är frånvaron som det handlar om.
    Okej. Men då gör hon bara sitt jobb. Att skolan fått det till 55% är väl bara att det blivit någon miss någonstans. De är också bara människor. Men är det enbart frånvaron det handlar om och det är för att hon varit sjuk så blir det inget mer än ett samtal med soc så då har ni inget att egentligen fundera på utan var mer glada att det är en skola som bryr sig om sina elever och att de har de bra. Bättre med en anmälan för mycket än för lite. 
Svar på tråden Orosanmälan av skola.