Forum Pappagrupp - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ångrar mig

  Fre 12 apr 2019 21:03 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  VillIn­tePapp­a
  Visa endast
  Fre 12 apr 2019 21:03

  Hej
  Vill mest skriva av mig eftersom känslan som jag snart redogör för håller på att knäcka mig. Jag är gift och hon är gravid i snart 5:e månaden. Jag har alltsedan första dagen vi fick reda på graviditeten mått dåligt, ty jag känner inte att jag vill ha barnet. Jag vet inte om känslan jag känner beror på att jag innerst inne inte riktigt vill leva mitt liv med kvinnan min eller om känslan har någon annan förklaring. Att jag tvivlat på vårt liv tillsammans är dock ett faktum, det är bara att jag på grund av vissa omständigheter inte kunnat ta klivet till skilsmässa.... och nu är hon gravid. 


  Det jag vill av er är att ni genom er erfarenhet hjälper mig förstå och kanske även hantera denna känsla. Jag inser svårigheten i att förstå situationen fullt ut utan att känna till all fakta, men hjälp mig t.ex. genom att berätta huruvida ni också haft såna tankar/känslor som jag går igenom när ni väntade barn och isf hur och när kom ni över den?

  Note: För er som kanske undrar: postade samma tråd i en parallell forum, visste inte att denna pappagrupp fanns. 

 • Tis 22 okt 2019 13:24 #1 +1

  Hej. Först får jag väl säga att jag förstår att det är en väldigt jobbig situation. Själv har jag befunnit mig i en sits där förhållandet förändrades så dramatiskt strax efter att exet blivit gravid att skilsmässa togs ut inom ett år efter födseln. Det kommer ta tid och kraft av dig att bearbeta detta, men du måste ändå försöka att se framåt och agera på ett sätt så att du inte behöver känna ånger av dina handlingar längre fram. Tro mig när jag säger att passivitet och avståndstagande kommer sluta illa.


   


  Var rationell, se vad som är relevant och tänk på det i allt du gör;
  1. Du kommer mest troligt bli pappa och det barnet behöver dig i sitt liv.
  2. Förbered dig på att vara närvarande, och då underlättar om en eventuell separation från mamman sker på ett "ordnat" sätt.'
  3. Om ni separerar innan födseln så försök ändå att stötta och hjälpa mamman. Dels för att du så klart vill barnets bästa, men också för att inte ge dig nackdelar i en eventuell vårdnadstvist.
  4. Se till att modern bekräftar ditt faderskap, under graviditeten eller i samband med förlossningen. Det ger dig större möjligheter att få vara närvarande i ditt barns liv.


   


  Skulle allt skära sig totalt så vänd dig i första hand till familjerätten där du bor. Detta är namnet till trots ingen rättsinstans, utan en stödfunktion som kan hjälpa dig och barnets mamma med samtal så ni kan bestämma riktlinjer för ert föräldraskap. Utan rättegång.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll