Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    När är det lämpligt att valpen träffar andra hundar?

    Om det inte är något "fel i huvudet" på någon av hundarna så kommer den äldre att sätta den yngre på plats och den yngre acceptera att bli satt på plats utan några större problem. Ett antal gånger. För oss människor så kommer det låta betydligt värre än vad det faktiskt är. Viktigt är att försäkra sig att den äldre hunden backar samma ögonblick som den yngre piper till. Om den äldre inte backar så finns det (kan det finnas) någon problematik som inte går att lösa på några rader på ett forum.

    Det är dock lämpligt att introducera dem till varandra lite försiktigt till en början på neutral mark (inte valpens eller den äldre hundens revir eller vanliga häng), och inte bara släppa dem på samma plats. Börja med att låta dem sniffa lite på varandra i koppel/sele. När det funkar med glada svansar och öron och hållning så kan man låta dem leka lite, i korta stunder. Leka några minuter, sätta er en bit ifrån varandra ett par minuter, leka en stund, vila en stund osv.

    Se till att ha ordentlig koll på deras kropps-språk i början. Svans, öron, ögon, nos, hållning, rörelsemönster, läppar, tunga, andning, blick...

Svar på tråden När är det lämpligt att valpen träffar andra hundar?