Inlägg från: Anonym (Linnea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Linnea)

    Kvinna 45+, hur ska en man se ut?

    Spelar mindre roll. Intressantare är hur man klär kroppen och hur man rör sig om vi ska prata yttre saker.

    Extrem övervikt (alltså rejäl fetma) jag att jag skulle ha svårt för.

  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-15 10:11:44 följande:

    Det är kvinnor som har kommenterat och anmärkt på mitt utseende, negativt. Jag har aldrig gjort det med en kvinna. Så uppenbarligen stör sig kvinnor på vissa mäns utseende och talar om det för honom.


    Så om du inte har gjort en sak har inga män gjort detta? Och om några kvinnor gjort nåt är de reperesentativa för alla kvinnor?
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-18 08:39:08 följande:

    Ni som är på uteserveringar och liknande på sommaren, är det för att kolla in snygga människor?

    Jag drar mig undan allt sånt. Jag går i shorts på sommaren såklart men är aldrig ute på sociala tillställningar. Jag har ärvt lite konstiga ben. Mina vadmuskler är inte lika "utvecklade" som på de flesta andra. Benen funkar som de ska, jag joggade i 24 år innan jag skadade mig. 


    Alltså, jag har aldrig någonsin spanat in en mans vadmuskler. Kan inte vara supervanligt. Uppenbarligen har du haft släktingar som kommenterat din kropp på ett sätt som du inte mår bra av. Om de inte redan slutat med detta be dem göra det och sök samtalsterapi för diutseendefixering.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 07:02:11 följande:

    Varför är mina åsikter och vad jag tror irrevelant? Du menar att det inte finns nån sanning i mina påståenden?

    Jag tycker mig se att kvinnor i min ålder är utseendefixerade. I var och varannan dejtprofil står det att hon tränar, och vill ha en man som är mån om sitt utseende och kropp. Bilder från gymet har de också.

    Jag tränar, men skriver inget i min profil om det, för jag vill inte att kvinnor ska få förväntningar att jag har en superkropp.

    Jag hoppas ju att om jag eventuellt skulle träffa en kvinna, så tycker hon om mig mycket för min personlighet och inte stirrar sig blind på detaljer på min kropp. Och absolut inte kommenterar och anmärker på mig.

    Det skulle kännas skönt och avslappnat om man träffade en sån kvinna.


    De som skriver så, är nog själva intresserade av träning och vill ha en likasinnad. Det betyder ju dels inte att de är extremt utseendefixerade och dels inte att dessa personer är representativa för alla kvinnor.

    Att vara mån o sitt utseende och kropp kan för övrigt betyda allt emllan att man har kläder och skönhetsvård som främsta intressen och är supernoga med kost och träning till att man sköter sin hygien, klipper håret regelbundet och rör på sig för sitt och kroppens välmående.

    Men om du inte är superintresserad av hälsa och skönhet är det ju onödigt att söka sig till en kvinna som är det.

    Men du måste försöka föratå att för att en person av kvinligt kön gör eller säger något innebär det inte att alla andra personer av kvinligt kön gör eller säger det samma.

    Jag var med på en dejtingsida en kortare tid och så gott som alla män beskrev sina intressen som löpträning och renovera hus. Men jag förstår ju att alla män 40+ ändå inte har dessa intressen.

    Men tror absolut att just dejtingsidor har en tendens att bli utseendefixerade, man har ju inte så mycket annat att gå på. Bättre kanske att i ditt fall försöka träffa någon via (normala) vönner och intressen.

    Men innan du försöker träffa någon så bör du jobba med din självkänsla och mot din utseeendefixering.

    Det normala är inte att anmärka negativt på sin partner. Det är inte något unikt att träffa en partner som inte är elak och trycker ned en. Om du träffar en sådan person ska du genast lämna denna. Men du behöver få stöd med att sluta utgå från att majoriteten av alla kvinnor håller på med psykisk misshandel av nåt slag. Om du har traumatiska upplevelser sedan tidiagre är en såsan rädsla säkert inte konstig, men du behlver ju söka hjälp med de känslorna.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 08:30:46 följande:

    Om kvinnor går mer på personligheten hos en man, då undrar jag lite varför kvinnor klankar ner på mäns utseende? 

    Hur känner du som kvinna när en man anmärker på en detalj på din kropp, negativt?


    De flesta kvinnor och män gör inte detta.

    Du har haft otur att råka på folk som betett sig elakt eller obetänksamt, det har vi alla gjort som hunnit bli så här gamla. Det innebär dock inte att det är normalt att vara elak. Folk beter sig illa ibland, vissa mer än andra. Det innebär dock inte att det är nåt generellt som alla kvinnor (eller män ) gör.

    Hur ofta händer det att människor som inte är de där elaka släktingarna som du har, kritiserar ditt utseende? Varje dag?

    Man kan inte svara på din fråga efteesom det inte är nåt generellt normalt beteende att klaga på folks kroppsdetaljer, säga att de har fula vader eller liknande. Folk som gör det ska du säga ifrån till, och slutar de inte får du sluta umgås med dem. De ska du inte försöka bli ihop med.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 08:28:59 följande:

    Jag antar att du menar när det klickar, kemin stämmer, snarare än att man måste dela alla intressen osv?

    Det är inte jag som hängde upp mig på mitt utseende, och detaljer på min kropp. Tänkte inte på sånt förut, jag var mig själv, hade kul. Sen började kvinnor kommentera min kropp negativt. Då började man fundera, och blev osäker.


    Jag vet inte i vilket sammanhamg du råkat ut för detta. Tyvärr finns det människor som beter sig illa och tyvärr finns det människor som drabbas av mobbning. Det är tragiskt på alla möjliga vis, men dessa mobbare är ju inte representativa för alla andra människor och du kan inte låta dem diktera över ditt liv. De var idioter som betedde sig idiotiskt. Punkt. Jag förstår att man kan må otroligt dåligt av mobbning, men du mår inte bättre av att tro att lösningen finns i din benform, arbeta med dina tankar istället.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 08:46:18 följande:

    Kände inte riktigt att jag fick svar. Kan du hålla med om att det finns kvinnor som tycker att utseendet är viktigt hos en man, till den grad att hon anmärker på hans kropp negativt, om det är nåt hon stör sig på?

    Kan du också hålla med om att det kan bidra till att en man, eller kvinna, blir osäker på sig själv, eftersom andra tydligen stör sig på ens utseende?


    Ja jag kan hålla med om att det finns människor som beter sig illa och att det är normalt att för stunden bli sårad av att personen beter sig illa. Blir man utsatt för mobbning är det också normalt att fara illa av det på längre sikt och må psykiskt dåligt.

    Jag tror dock inte det har att göra med att kvinnan tycker att det är viktigt med ett visst utseende i en relation, då väljer hon bara bort personen, man beter sig inte elakt för det. Orsaken till elakheten kan vara vad som helst och ligger inte hos den utsatte.

    Att det är normalt att bli osäker och må dåligt av mobbning innebär inte att det är sunt att fortsätta må dåligt utan att ta hjälp. Har personernas beteende skadat din självkönsla bör du ju ta hjälp för att reparera din självkänsla. Det innebär inte att måendet är onormalt.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 09:39:04 följande:

    I vilken ålder började ni kvinnor gå mer på hur en man var, än att kroppen var viktigast?

    Jag tänker runt 45+, som i trådstarten. Jag kanske gör bäst i att söka kvinnor lite äldre än mig, 10 år uppåt kanske. Då har väl många kvinnor släppt en del på de kraven och mest söker en man att trivas ihop med.


    Kroppen har aldrig någonsin varit viktigast för mig.

    Försök träffa en kvinna du gillar är mitt råd. Har du tur gillar hon dig tillbaka och annars får du söka vidare. Se till att ha ett stort umgänge så att du träffar nya människor i olika sammanhamg så ökar chanserna att träffa någon.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 09:50:29 följande:

    Jag är introvert och aldrig ute bland folk, så nätdejting är enda chansen för mig.

    Krogen var inte min grej. Eftersom folk har problem med mitt utseende så är det bäst att inte vistas ute på sånt.


    Tror de är ganska svårt att träffa någon via nätdejting, särskillt som osäker. Eftersom du vill ha en partner måste du ju gilla viss social aktivitet?

    Måste väl finnas aktiviteter där man inte träffas så många åt gången om det är jobbigt.

    Men tycker man att det är jättejobbigt att tröffa nytt folk är det förstås svårare att träffa någon ny. Även de som lyckas med att få till dejter via nätet brukar ju behöva gå på många dejter med många olika personer innan de hittar rätt.

    Att random folk har problem med ditt utseende är som sagt en tankefixering som du skulle behöva hjälp att jobba med.
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 10:14:07 följande:

    Jag vet inte vad det skulle vara för social aktivitet.

    Ja, det är svårt att hitta rätt. Jag har inte gjort det. Alltid varit singel.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är mig själv. Om det inte är meningen, då är det väl inte mycket att göra.


    Man kan ju vara en jättefin person, men om man aldrig träffar någon är det ju svårt att träffa någon. När man är vuxen träffar man ju inte autoamtisk nytt folk via skola och så och då behöver man anstränga sig för det.

    Sen är det helt frivilligt förstås, man får ju själv bestämma vad chansen att träffa någon är värd för en, men man behöver normalt komma ut bland folk om man ska lyckas. Hur ska folk annars veta att manär en fin person? Jag tror personligen inte så mycket på att vara passiv och tro att någon annan (ödet/meningen) ska fixa saker åt en.

    Att dejta någon är också en social aktivitet så för att lyckas med det kan det nog också vara bra med lite träning på området.

    Om du inte trivs med social aktivitet med någon annan, varför tror du då att du ska göra det med en partner? Varför tror du att det ska bli mindre jobbigt än med någon annan I inledningsfasen?
Svar på tråden Kvinna 45+, hur ska en man se ut?