Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Intressen för 12-åriga killar?

    Har en 11-åring som ska börja femman till hösten, så lite yngre. Han är inte intresserad av bollsporter eller att tävla, så många idrotter går bort.

    Han och klasskompisarna spelar olika spel på telefonen eller datorn mest. Dock växlar det vilka spel som är populära.

    Han har testat på rollspel och gillar det. Spelar gärna sällskapsspel.
    Annars gillar han att läsa, bygga saker (tekniklego t.ex.), robotbygge, programmering och lyssna på musik. Han spelar också instrument.

    Han har varit med på några läger där de t.ex. spelat/lekt Maffia. Vet att de var ett gäng i åldern 10-14 som körde det nyligen och hade väldigt kul.

    Han rör sig gärna ute, så jag ska se om han kanske skulle kunna testa orienteering. Både lite klurigt och rörelse.

    Vet att några av ledarna på lägrena han varit på har en bakgrund inom scouterna och Friluftsfrämjandet, och har fått en känsla att det kan vara en bra ingång för att komma in i en grupp och få nya kompisar.

    Om ni flyttar under sommaren kan kanske läger på den nya orten vara ett sätt att få nya vänner, även om det inte är barn i samma klass. Är det "temaläger" har de ju ofta ett gemensamt intresse också.

    Annars skadar det inte att be skolpersonalen om lite hjälp med "matchning" när det gäller klasskamraterna. De kanske kan se till att han kan sitta eller vara i samma grupp med barn som han har goda möjligheter att klicka med.

Svar på tråden Intressen för 12-åriga killar?