Inlägg från: hammarhajen |Visa alla inlägg
  • hammarhajen

    Folk som bokar upp platser på tåget

    Hur vet du att dessa personer betalat barnpris och inte fullpris?

    Tycker för övrigt att det är lite kasta-sten-i-glashus-varning på att klaga på folk som köper barnbiljetter, när man själv inte betalar för sittplats men vill sitta på andras betalade platser. 

  • hammarhajen
    Anonym (Boka själv) skrev 2019-04-22 11:37:55 följande:

    Jag åkte tåg med min då fyra månader gamla son. Bokade så klart platsen jämte mig åt honom även om han satt mestadels av tiden i mitt knä. Lång tågresa för övrigt. Tåget blev snabbt väldigt fullt och folk stod upp. Det var många sura blickar jag fick men ingen vågade faktiskt fråga efter sätet. Däremot en yngre kvinna som tyckte det var okej att stå med ryggen mot sidan av sätet och luta sig. Hade det suttit en människa större än en sjuåring på sätet hade hon lutat sig mot den personen. Mitt kräkbarn löste det rätt effektivt


    Fast det där är rätt märkligt resonerat tycker jag. Om ett säte är tomt kan man väl få luta sig lite mot ena sidan, vad är problemet? Om du hade börjat använda sätet (lagt bebisen där) eller satt dig på det sätet hade hon kanske rätat upp sig självmant. 

    På tågen jag åkt med måste man hålla i sätet i gången om man behöver stå upp och ska hålla i något, vilket man kan behöva om tåget kränger. Att man betalt för en sittplats betyder ju inte att ingen annan får snudda vid den under en lång resa. 
Svar på tråden Folk som bokar upp platser på tåget