Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Folk som bokar upp platser på tåget

    Anonym (.) skrev 2019-04-22 07:47:58 följande:

    Det värsta tåg-beteendet jag varit med om är när människor försöker sätta sig på min plats och ber så MIG att sätta mig "någon annanstans" för att de tycker att deras egna platser är så mycket sämre. Japp. Sånt förekommer på riktigt och är inte helt ovanligt.


    Vad fräckt! Vad brukar du svara?
  • Anonym (H)
    Anonym (Boka själv) skrev 2019-04-22 11:37:55 följande:

    Jag åkte tåg med min då fyra månader gamla son. Bokade så klart platsen jämte mig åt honom även om han satt mestadels av tiden i mitt knä. Lång tågresa för övrigt. Tåget blev snabbt väldigt fullt och folk stod upp. Det var många sura blickar jag fick men ingen vågade faktiskt fråga efter sätet. Däremot en yngre kvinna som tyckte det var okej att stå med ryggen mot sidan av sätet och luta sig. Hade det suttit en människa större än en sjuåring på sätet hade hon lutat sig mot den personen. Mitt kräkbarn löste det rätt effektivt


    Haha!!!

    Karma !

    Vad sa hon? Kräktes barnet på henne?
  • Anonym (H)
    Ignoramus skrev 2019-04-22 12:03:04 följande:

    Det håller jag med om. Jag är dock inte en sådan, utan jag vill som sagt bara inte att det ska bli dyrare för mig med mitt barn bara för att andra utnyttjar systemet. För några år sedan utnyttjade folk utan djur en viss typ av djurbiljetter som gjorde att de höjde priset rätt markant, vilket såklart var pisstörigt för oss som inte utnyttjade systemet.


    Hur fuskade de med djurbiljetterna?
  • Anonym (H)
    Ignoramus skrev 2019-04-22 12:15:58 följande:

    De bokade platser till rätt kraftigt reducerade priser, eftersom sex personer utan djur kunde åka till priset som egentligen var tänkt för en eller två resenärer med djur. Slutade med att resenärerna med djur fick betala för fler personer istället, för att folk hade utnyttjat den rabatten så mycket. Där tycker jag ett självklart agerande av SJ hade varit ?jaha, ni har inget djur med er? Då betalar ni givetvis ordinarie pris istället?.


    Konstigt att detta var möjligt.

    Konduktören måste ha sett att de hade inget djur?

    Man får väl böter på SL till exempel om man åker med rabatterat biljett fast man inte får?
  • Anonym (H)
    Anonym (Tågvärdinna) skrev 2019-04-24 09:25:34 följande:

    Hela trådstarten är felaktig. När vi kollar biljett på den vuxne resenären, så får vi automatiskt upp sambokade barnbiljetter. Om barnen inte finns med så makuleras den/de biljetterna (iom att den vuxne enbart betalat 5:- i serviceavgift för barnbiljett).

    Detta system kan alltså inte missbrukas.


    Vet du varför fick man missbruka djurbiljetter då?

    Tågvärdar måste väl se om det finns inga djur?
Svar på tråden Folk som bokar upp platser på tåget