Inlägg från: Isolde |Visa alla inlägg
  • Isolde

    Korvstroganoff *hjälp*

    Med crème fraiche blir det mycket godare! Testa det här receptet från Bonniers Nya Kokbok (en kokbok att rekommendera):

    Korv Stroganoff
    4 pers

    400 g falukorv e.d.
    1 gul lök
    1 msk smör
    1/2 msk vetemjöl
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 msk tomatpuré
    1 1/2 dl köttbuljong
    1 1/2 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil

    Skär korven i cm-tjocka stavar. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör i en stor stekpanna. Strö över mjö, salt och peppar. Rör om och tillsätt tomatpuré och buljong. Låt allt koka cirka 5 minuter.
    Rör ner gräddfil och låt såsen bara precis bli varm.

    Servera med kokt ris eller pasta.

  • Isolde

    Hana jama, det borde gå. (Jag skrev förstås fel i mitt första stycke, för vi har aldrig gjort stroganoffen med crème fraiche.) Gräddfil är lite rinnigare än CF, så möjligen kanske man behöver lite mer buljong. Man får känna sig fram till en bra konsistens, helt enkelt.

  • Isolde

    Glömde säga: jag tror att han har i bra mycket mer tomatpuré, men det är ju efter smak.

    Vi har bjudit folk som säger att de fullkomligt avskyr Korv Stroganoff, men blivit omvända efter den här versionen.

Svar på tråden Korvstroganoff *hjälp*